“Bloomberg Lab powered by Piraeus” στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Το πρώτο σύγχρονο εργαστήριο Bloomberg σε ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο - Πρύτανης Μιχάλης Σφακιανάκης: «Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αποκτά ένα σύγχρονο εργαλείο εκπαίδευσης»

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης ως βασικό παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης, επεκτείνει τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, δημιουργώντας το “Bloomberg Lab powered by Piraeus”.

Πρόκειται για συνέχεια της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας που ξεκίνησε με το “MBA in Sustainability powered by Piraeus”.

Το νέο εργαστήριο αποτελεί το πρώτο πλήρως εξοπλισμένο Bloomberg Lab σε ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Διαθέτει 12 τερματικά και διαδραστικούς πίνακες τελευταίας τεχνολογίας, προσφέροντας πρόσβαση σε δεδομένα και αναλύσεις του Bloomberg, ενισχύοντας τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές δραστηριότητες του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης, καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “MBA in Sustainability powered by Piraeus”.

Δηλώσεις κατά τα εγκαίνια

Κατά την τελετή εγκαινίων της ειδικά αναδιαμορφωμένης αίθουσας του προτύπου εργαστηρίου Bloomberg (Bloomberg for Education), ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου δήλωσε:

«Το Bloomberg Lab powered by Piraeus αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη γόνιμη συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, ενισχύουμε τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την πράξη και της τεχνολογίας με τον άνθρωπο. Δημιουργούμε έναν σύγχρονο χώρο όπου η γνώση συναντά την καινοτομία και η νέα γενιά αποκτά τα εφόδια για να εξελιχθεί και να συμβάλει ενεργά στην πρόοδο της οικονομίας και της κοινωνίας. Στην Πειραιώς πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη έχει πραγματικό νόημα όταν στηρίζεται στη συνεργασία, στις αξίες και στις ίσες ευκαιρίες για όλους.»

“Bloomberg Lab powered by Piraeus” στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς
“Bloomberg Lab powered by Piraeus” στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, δήλωσε: «H δημιουργία του Bloomberg Lab αποτελούσε προσωπικό όραμα ετών», και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας πανεπιστημίου και επιχειρηματικού κόσμου, χαρακτηρίζοντας το Bloomberg Lab ως «ζωντανό κόμβο γνώσης» που συνδυάζει τεχνολογία, έρευνα και εκπαίδευση. Εξέφρασε, παράλληλα, τις θερμές ευχαριστίες του προς τον διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και την Τράπεζα Πειραιώς για τη σημαντική συμβολή στην υλοποίηση του έργου, υπογραμμίζοντας ότι «μέσα από αυτή τη συνεργασία, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αποκτά ένα σύγχρονο εργαλείο εκπαίδευσης που ενώνει την ακαδημαϊκή γνώση με την πράξη και ενισχύει την αποστολή μας να διαμορφώνουμε στελέχη έτοιμα να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της διεθνούς οικονομίας. Η νέα υποδομή αποτελεί στρατηγική επένδυση στη γνώση, τη διεθνοποίηση και την προετοιμασία των φοιτητών μας για την παγκόσμια αγορά».

“Bloomberg Lab powered by Piraeus” στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς
“Bloomberg Lab powered by Piraeus” στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγητής Δημήτρης Γεωργακέλλος, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και εξαιρετικά υπερήφανος που το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέσω του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών MBA in Sustainability powered by Piraeus, είναι το πρώτο Ελληνικό Πανεπιστήμιο που διαθέτει Bloomberg Lab. Αναμφίβολα, η δημιουργία του αποτελεί ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της σύγχρονης, βιωματικής εκπαίδευσης. Με τη νέα αυτή υποδομή, οι φοιτητές μας έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με τα δεδομένα και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η διεθνής αγορά, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους και καλλιεργώντας μια κουλτούρα ανάλυσης, καινοτομίας και υπευθυνότητας. Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο Πειραιώς για τη στρατηγική συνεργασία και τη στήριξή της στο κοινό μας όραμα για ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στη γνώση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνία.»

“Bloomberg Lab powered by Piraeus” στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Στο πλαίσιο της στρατηγικής EQUALL

Η στρατηγική συνεργασία εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς «EQUALL – Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων», και ειδικότερα στον πυλώνα που αφορά τη Νέα Γενιά και τις ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης.

Το “MBA in Sustainability powered by Piraeus”, το οποίο δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο 2024, αποτελεί το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα MBA που συνδυάζει τη διοίκηση επιχειρήσεων με την εξειδίκευση στη βιώσιμη ανάπτυξη και παρέχεται χωρίς δίδακτρα σε αριστούχους αποφοίτους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

slider gis_day_y.jpg
Ανοικτή ημέρα παρουσίασης δυνατοτήτων και συνεργασιών της Ερευνητικής Μονάδας GIS του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα GIS, στις 19 Νοεμβρίου, η Ερευνητική Μονάδα GIS του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (

Ανοικτή ημέρα παρουσίασης δυνατοτήτων και συνεργασιών της Ερευνητικής Μονάδας GIS του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Το δημογραφικό είναι εθνική προτεραιότητα - Η οικογένεια στο επίκεντρο»
Στην ακριτική Ελλάδα η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσίασε τις πρωτοβουλίες για την αναζωογόνηση των τοπικών...
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Το δημογραφικό είναι εθνική προτεραιότητα - Η οικογένεια στο επίκεντρο»
νέο σχολείο
Σύγχρονοι τόποι μάθησης: Πώς θα είναι τα σχολεία του μέλλοντος;
Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συμμετείχε στην εκδήλωση που αφορά στον σχεδιασμό του «νέου σχολείου» - Πότε θα εφαρμοστεί και τι περιλαμβάνει
Σύγχρονοι τόποι μάθησης: Πώς θα είναι τα σχολεία του μέλλοντος;