ΔΙΠΑΕ
Πριν από λίγες μέρες το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) ζήτησε με την πρόταση της Συγκλήτου για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής.

Δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ (Β΄7633 28-1-2025) απόφαση του Κυριάκου Πιερρακάκη με την οποία η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών πρώτου κύκλου του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, της Σχολής Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στην ειδικότητα του Τμήματος και ο τίτλος σπουδών αντιστοιχεί σε επίπεδο 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, σύμφωνα με το άρθρο 47 του ν. 4763/2020 (Α' 254).

Δείτε την απόφαση

Σημειώνουμε ότι πριν από λίγες μέρες το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) ζήτησε με την πρόταση της Συγκλήτου για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής.

Η πρόταση αυτή ακολουθεί την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αντιστοιχεί πλήρως πέντε τμήματα του ΔΙ.ΠΑ.Ε. με τα αντίστοιχα τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας.

Κατά τη 2η συνεδρίαση της Συγκλήτου στις 16 Ιανουαρίου 2025, αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα τις Σέρρες, σύμφωνα με το άρθρο 66, παράγραφο 7 του Ν. 4610/2019.
 

Τμήματα της νέας Πολυτεχνικής Σχολής

Στην προτεινόμενη Πολυτεχνική Σχολή θα ενταχθούν αρχικά τα εξής τμήματα:

Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Σίνδος)

Μηχανολόγων Μηχανικών (Σέρρες)

Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών (Σέρρες)

Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων (Σίνδος)

Μηχανικών Περιβάλλοντος (Σίνδος)

Επιπλέον, αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αντιστοίχιση των τμημάτων Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής και Πολιτικών Μηχανικών, μετά από σχετική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής.

Τι είπε ο Πρύτανης

Ο Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος, χαρακτήρισε την εξέλιξη ως ιδιαίτερα σημαντική, δηλώνοντας: «Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος έχει ως σταθερό και διαρκές χαρακτηριστικό την αριστεία στην εκπαίδευση, στην έρευνα και τη σύνδεση με την επιχειρηματικότητα. Η ενίσχυση και ακαδημαϊκή εξέλιξη των τμημάτων μας αποτελεί βασική προτεραιότητα. Παρέχουμε πολυθεματικά και ευέλικτα προγράμματα σπουδών που καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους μας».

Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε επίσης ότι στόχος του Πανεπιστημίου είναι η δημιουργία μιας ισχυρής και εμβληματικής Πολυτεχνικής Σχολής, η οποία θα αποτελέσει τη φυσική εξέλιξη της υπάρχουσας Σχολής Μηχανικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Αίτημα των εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης για εξομοίωση πτυχίων και μόνιμους διορισμούς
Ανοιχτή επιστολή προς τη Σοφία Ζαχαράκη – «Ωρομίσθιο ένδειας 6,5 ευρώ» και ακαδημαϊκή υποβάθμιση καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί
Αίτημα των εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης για εξομοίωση πτυχίων και μόνιμους διορισμούς
βουλιαγμένη
Θρίλερ στη Βουλιαγμένη: Η κάμερα του 34χρονου δύτη κατέγραψε σε βίντεο τον θάνατό του
Συγκλονίζουν τα πλάνα από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια – Το Σάββατο η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού
Θρίλερ στη Βουλιαγμένη: Η κάμερα του 34χρονου δύτη κατέγραψε σε βίντεο τον θάνατό του
Ο Συνήγορος του Πολίτη, λογότυπο
Συνήγορος του Πολίτη: Ζητά την επαναφορά της Θεατρικής Αγωγής σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Επίσημο έγγραφο προς το ΙΕΠ για καθολική επαναφορά του μαθήματος σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Συνήγορος του Πολίτη: Ζητά την επαναφορά της Θεατρικής Αγωγής σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
ακίνητα
Ακίνητα: Στα 782 δισ. η περιουσία των Ελλήνων – Ποιες περιοχές «κολυμπούν» στο χρήμα
Πώς ο ΕΝΦΙΑ αποκάλυψε την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Ακίνητα: Στα 782 δισ. η περιουσία των Ελλήνων – Ποιες περιοχές «κολυμπούν» στο χρήμα