σοβα
Ετοιμάζεται αναλυτικό υπόμνημα, που θα αναδεικνύει συγκεκριμένα την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια σε όλους τους Δήμους

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, εδώ και πολλά χρόνια, θέτει στο επίκεντρο της πάλης του την απαράδεκτη κατάσταση των γηρασμένων και επικίνδυνων σχολικών κτιρίων, τα φαινόμενα έλλειψης συντήρησης-υλικοτεχνικής υποδομής, ακόμα κι εγκατάλειψης που παρατηρούνται, εξαιτίας τραγικής υποχρηματοδότησης.

 

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής αποφάσισε να κοινοποιεί και στην Εισαγγελία Πειραιά, με κάθε πρόσφορο τρόπο, τις ανακοινώσεις-καταγγελίες που εκδίδει, απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα!

Ταυτόχρονα, θα ετοιμάσει αναλυτικό υπόμνημα, που θα αναδεικνύει συγκεκριμένα την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια σε όλους τους Δήμους του Πειραιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, εδώ και πολλά χρόνια, θέτει στο επίκεντρο της πάλης του την απαράδεκτη κατάσταση των γηρασμένων και επικίνδυνων σχολικών κτιρίων, τα φαινόμενα έλλειψης συντήρησης-υλικοτεχνικής υποδομής, ακόμα κι εγκατάλειψης που παρατηρούνται, εξαιτίας τραγικής υποχρηματοδότησης.

Με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις σε Δημοτικά Συμβούλια απαιτεί να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα, προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα, να μην ζήσουμε “νέα Τέμπη”, νέες τραγωδίες σαν το Μάτι, να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις κι επισκευές!

Μόλις πρόσφατα, το Δ.Σ. προχώρησε σε νέες καταγγελίες που αφορούν σχολικά κτίρια. Δεκάδες καταγγελίες-ανακοινώσεις έχει εκδώσει στο παρελθόν.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής αποφάσισε να κοινοποιεί και στην Εισαγγελία Πειραιά, με κάθε πρόσφορο τρόπο, τις ανακοινώσεις-καταγγελίες που εκδίδει, απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα!

Ταυτόχρονα, θα ετοιμάσει αναλυτικό υπόμνημα, που θα αναδεικνύει συγκεκριμένα την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια σε όλους τους Δήμους.

Δεν πάει άλλο! Δεν θα περιμένουμε να πέσουν ταβάνια στο κεφάλι μας! Με συσπείρωση, αγώνα, από κοινού με γονείς και μαθητές, απαιτούμε:

  • Να γίνουν άμεσα έλεγχοι σε όλα τα σχολεία του ΠΥΣΔΕ Πειραιά, με ευθύνη της κυβέρνησης, των Δήμων, της ΚΤΥΠ ΑΕ!

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών.

  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων και την ανέγερση νέων.

 
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθηγητής.jpg
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων
Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ στο alfavita.gr • Γιατί οι πίνακες του 2026 είναι καθοριστικοί - ΟΠΣΥΔ: Το κρίσιμο στάδιο που «κρίνει» την ένταξη
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων
atm
Προσοχή στις τραπεζικές συναλλαγές: Η μέθοδος της «απόσπασης» που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς
Στο στόχαστρο οι ευάλωτες ομάδες - Πώς να προστατευτείτε;
Προσοχή στις τραπεζικές συναλλαγές: Η μέθοδος της «απόσπασης» που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς