σοβα
Ετοιμάζεται αναλυτικό υπόμνημα, που θα αναδεικνύει συγκεκριμένα την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια σε όλους τους Δήμους

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, εδώ και πολλά χρόνια, θέτει στο επίκεντρο της πάλης του την απαράδεκτη κατάσταση των γηρασμένων και επικίνδυνων σχολικών κτιρίων, τα φαινόμενα έλλειψης συντήρησης-υλικοτεχνικής υποδομής, ακόμα κι εγκατάλειψης που παρατηρούνται, εξαιτίας τραγικής υποχρηματοδότησης.

 

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής αποφάσισε να κοινοποιεί και στην Εισαγγελία Πειραιά, με κάθε πρόσφορο τρόπο, τις ανακοινώσεις-καταγγελίες που εκδίδει, απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα!

Ταυτόχρονα, θα ετοιμάσει αναλυτικό υπόμνημα, που θα αναδεικνύει συγκεκριμένα την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια σε όλους τους Δήμους του Πειραιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, εδώ και πολλά χρόνια, θέτει στο επίκεντρο της πάλης του την απαράδεκτη κατάσταση των γηρασμένων και επικίνδυνων σχολικών κτιρίων, τα φαινόμενα έλλειψης συντήρησης-υλικοτεχνικής υποδομής, ακόμα κι εγκατάλειψης που παρατηρούνται, εξαιτίας τραγικής υποχρηματοδότησης.

Με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις σε Δημοτικά Συμβούλια απαιτεί να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα, προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα, να μην ζήσουμε “νέα Τέμπη”, νέες τραγωδίες σαν το Μάτι, να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις κι επισκευές!

Μόλις πρόσφατα, το Δ.Σ. προχώρησε σε νέες καταγγελίες που αφορούν σχολικά κτίρια. Δεκάδες καταγγελίες-ανακοινώσεις έχει εκδώσει στο παρελθόν.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής αποφάσισε να κοινοποιεί και στην Εισαγγελία Πειραιά, με κάθε πρόσφορο τρόπο, τις ανακοινώσεις-καταγγελίες που εκδίδει, απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα!

Ταυτόχρονα, θα ετοιμάσει αναλυτικό υπόμνημα, που θα αναδεικνύει συγκεκριμένα την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια σε όλους τους Δήμους.

Δεν πάει άλλο! Δεν θα περιμένουμε να πέσουν ταβάνια στο κεφάλι μας! Με συσπείρωση, αγώνα, από κοινού με γονείς και μαθητές, απαιτούμε:

  • Να γίνουν άμεσα έλεγχοι σε όλα τα σχολεία του ΠΥΣΔΕ Πειραιά, με ευθύνη της κυβέρνησης, των Δήμων, της ΚΤΥΠ ΑΕ!

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών.

  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων και την ανέγερση νέων.

 
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

melissa.jpg
Τραγωδία στο Ναύπλιο: 46χρονος ορειβάτης κατέληξε μετά από τσίμπημα μέλισσας
Μοιραία αλλεργική αντίδραση οδήγησε σε ανακοπή – Ένας άνθρωπος της φύσης και της προσφοράς έφυγε ξαφνικά
Τραγωδία στο Ναύπλιο: 46χρονος ορειβάτης κατέληξε μετά από τσίμπημα μέλισσας
amfitheatro-aei-foitites2
Υπουργείο Παιδείας: Νέα ρύθμιση για τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών
Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας οι 4 κατηγορίες φοιτητών που δικαιούνται κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή σε ΑΕΙ
Υπουργείο Παιδείας: Νέα ρύθμιση για τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών
ΠΑΣΟΚ
Η «σκιά» του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου πάνω από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Τα διλήμματα στρατηγικής και οι δημοσκοπικές πιέσεις
Ενωτικό άνοιγμα ή «σκληρή γραμμή» μετά τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου;
Η «σκιά» του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου πάνω από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Τα διλήμματα στρατηγικής και οι δημοσκοπικές πιέσεις