σοβα
Ετοιμάζεται αναλυτικό υπόμνημα, που θα αναδεικνύει συγκεκριμένα την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια σε όλους τους Δήμους

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, εδώ και πολλά χρόνια, θέτει στο επίκεντρο της πάλης του την απαράδεκτη κατάσταση των γηρασμένων και επικίνδυνων σχολικών κτιρίων, τα φαινόμενα έλλειψης συντήρησης-υλικοτεχνικής υποδομής, ακόμα κι εγκατάλειψης που παρατηρούνται, εξαιτίας τραγικής υποχρηματοδότησης.

 

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής αποφάσισε να κοινοποιεί και στην Εισαγγελία Πειραιά, με κάθε πρόσφορο τρόπο, τις ανακοινώσεις-καταγγελίες που εκδίδει, απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα!

Ταυτόχρονα, θα ετοιμάσει αναλυτικό υπόμνημα, που θα αναδεικνύει συγκεκριμένα την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια σε όλους τους Δήμους του Πειραιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, εδώ και πολλά χρόνια, θέτει στο επίκεντρο της πάλης του την απαράδεκτη κατάσταση των γηρασμένων και επικίνδυνων σχολικών κτιρίων, τα φαινόμενα έλλειψης συντήρησης-υλικοτεχνικής υποδομής, ακόμα κι εγκατάλειψης που παρατηρούνται, εξαιτίας τραγικής υποχρηματοδότησης.

Με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις σε Δημοτικά Συμβούλια απαιτεί να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα, προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα, να μην ζήσουμε “νέα Τέμπη”, νέες τραγωδίες σαν το Μάτι, να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις κι επισκευές!

Μόλις πρόσφατα, το Δ.Σ. προχώρησε σε νέες καταγγελίες που αφορούν σχολικά κτίρια. Δεκάδες καταγγελίες-ανακοινώσεις έχει εκδώσει στο παρελθόν.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής αποφάσισε να κοινοποιεί και στην Εισαγγελία Πειραιά, με κάθε πρόσφορο τρόπο, τις ανακοινώσεις-καταγγελίες που εκδίδει, απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα!

Ταυτόχρονα, θα ετοιμάσει αναλυτικό υπόμνημα, που θα αναδεικνύει συγκεκριμένα την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια σε όλους τους Δήμους.

Δεν πάει άλλο! Δεν θα περιμένουμε να πέσουν ταβάνια στο κεφάλι μας! Με συσπείρωση, αγώνα, από κοινού με γονείς και μαθητές, απαιτούμε:

  • Να γίνουν άμεσα έλεγχοι σε όλα τα σχολεία του ΠΥΣΔΕ Πειραιά, με ευθύνη της κυβέρνησης, των Δήμων, της ΚΤΥΠ ΑΕ!

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών.

  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων και την ανέγερση νέων.

 
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γραφομ
Η γραφομηχανή ως το απόλυτο «αντίδοτο» στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Ενώ ο κόσμος συζητά για την κυριαρχία της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), η καθηγήτρια Γκριτ Ματίας Φελπς επιλέγει μια ριζοσπαστική οπισθοδρόμηση, τη χρήση...
Η γραφομηχανή ως το απόλυτο «αντίδοτο» στην Τεχνητή Νοημοσύνη
ψώνια από το σούπερ μάρκετ με Market Pass
Ποντικοφάρμακο σε παιδικές τροφές – Πρώτο κρούσμα σε σούπερ μάρκετ στην Αυστρία
Η HiPP αντέδρασε ακαριαία, προχωρώντας σε μαζική ανάκληση παρτίδων, εστιάζοντας κυρίως στα γεύματα που περιέχουν πατάτες και καρότα
Ποντικοφάρμακο σε παιδικές τροφές – Πρώτο κρούσμα σε σούπερ μάρκετ στην Αυστρία
η είσοδος σε κτήριο του ΕΦΚΑ με λογότυπο
Μπαράζ πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 1,3 δισ. ευρώ σε 2,6 εκατομμύρια δικαιούχους
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συνολικά 1.366.334.452 ευρώ πρόκειται να πιστωθούν στους λογαριασμούς 2.666.941 δικαιούχων, καλύπτοντας ένα ευρύ...
Μπαράζ πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 1,3 δισ. ευρώ σε 2,6 εκατομμύρια δικαιούχους