σοβα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ετοιμάζεται αναλυτικό υπόμνημα, που θα αναδεικνύει συγκεκριμένα την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια σε όλους τους Δήμους

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, εδώ και πολλά χρόνια, θέτει στο επίκεντρο της πάλης του την απαράδεκτη κατάσταση των γηρασμένων και επικίνδυνων σχολικών κτιρίων, τα φαινόμενα έλλειψης συντήρησης-υλικοτεχνικής υποδομής, ακόμα κι εγκατάλειψης που παρατηρούνται, εξαιτίας τραγικής υποχρηματοδότησης.

 

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής αποφάσισε να κοινοποιεί και στην Εισαγγελία Πειραιά, με κάθε πρόσφορο τρόπο, τις ανακοινώσεις-καταγγελίες που εκδίδει, απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα!

Ταυτόχρονα, θα ετοιμάσει αναλυτικό υπόμνημα, που θα αναδεικνύει συγκεκριμένα την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια σε όλους τους Δήμους του Πειραιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, εδώ και πολλά χρόνια, θέτει στο επίκεντρο της πάλης του την απαράδεκτη κατάσταση των γηρασμένων και επικίνδυνων σχολικών κτιρίων, τα φαινόμενα έλλειψης συντήρησης-υλικοτεχνικής υποδομής, ακόμα κι εγκατάλειψης που παρατηρούνται, εξαιτίας τραγικής υποχρηματοδότησης.

Με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις σε Δημοτικά Συμβούλια απαιτεί να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα, προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα, να μην ζήσουμε “νέα Τέμπη”, νέες τραγωδίες σαν το Μάτι, να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις κι επισκευές!

Μόλις πρόσφατα, το Δ.Σ. προχώρησε σε νέες καταγγελίες που αφορούν σχολικά κτίρια. Δεκάδες καταγγελίες-ανακοινώσεις έχει εκδώσει στο παρελθόν.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής αποφάσισε να κοινοποιεί και στην Εισαγγελία Πειραιά, με κάθε πρόσφορο τρόπο, τις ανακοινώσεις-καταγγελίες που εκδίδει, απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα!

Ταυτόχρονα, θα ετοιμάσει αναλυτικό υπόμνημα, που θα αναδεικνύει συγκεκριμένα την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια σε όλους τους Δήμους.

Δεν πάει άλλο! Δεν θα περιμένουμε να πέσουν ταβάνια στο κεφάλι μας! Με συσπείρωση, αγώνα, από κοινού με γονείς και μαθητές, απαιτούμε:

  • Να γίνουν άμεσα έλεγχοι σε όλα τα σχολεία του ΠΥΣΔΕ Πειραιά, με ευθύνη της κυβέρνησης, των Δήμων, της ΚΤΥΠ ΑΕ!

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών.

  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων και την ανέγερση νέων.

 
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε επίσημο πορτρέτο για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Σοφία Ζαχαράκη: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη στα σχολεία μας και δίνει σύγχρονη γνώση, δύναμη και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας
Η Σοφία Ζαχαράκη παρουσιάζει το πλάνο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα ελληνικά σχολεία
Σοφία Ζαχαράκη: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη στα σχολεία μας και δίνει σύγχρονη γνώση, δύναμη και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας
Επιβίβαση στο μετρό
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
Πρόωρο κλείσιμο τεσσάρων σταθμών στη Γραμμή 2 από αύριο – Σε ισχύ ειδικές ρυθμίσεις και έκτακτη λεωφορειακή γραμμή
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
bullying
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό
Βία ανηλίκων στην Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε 13χρονη στον δρόμο για το σπίτι – Αναζητείται η μαθήτρια που βιντεοσκοπούσε
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό