σχολειο
Πολιτιστική Παρέμβαση στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου με θέμα «Η Κρητική Φορεσιά, νήμα πολιτισμού και Παράδοσης»

Με πρωτοβουλία του Δ/ντη Α/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου κ. Μπελαδάκη Εμμανουήλ συνεχίζεται και τη φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα της «Πολιτιστικής Παρέμβασης» στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας. Την υλοποίηση έχει αναλάβει το Τμήμα Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και φέτος λαμβάνει χώρα στις πρώτες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων, στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία.

Το πρόγραμμα «Πολιτιστική Παρέμβαση» έχει ως στόχο την προώθηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και της δημιουργικής έκφρασης και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους/ις μαθητές/τριες  να συμμετάσχουν ενεργά σε μια σειρά δραστηριοτήτων με επίκεντρο την «Κρητική Φορεσιά», αναβιώνοντας  πτυχές της καθημερινής ζωής της αλλοτινής Κρήτης των  χρόνων των παππούδων και των γιαγιάδων μας.

σχολειο κρητης

Η ανταπόκριση των μαθητών/τριων είναι συγκινητική, καθώς συμμετέχουν με χαρά και ενθουσιασμό, γεμίζοντας τον χώρο με χαμόγελα και θετική ενέργεια. Η επιτυχία της δράσης αυτής ενισχύει την προσδοκία και την επιθυμία όλων το πρόγραμμα αυτό να συνεχιστεί και να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία της Κρήτης.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στην υπεύθυνη του προγράμματος  κα Τζαγκαρουλάκη Αριστέα του Τμήματος  Φυσικής Αγωγής Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου, καθώς και στους: κ. Ζερβό Βαλάντη - κα Μαυρομανωλάκη Ειρήνη, που προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους  και στο Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου για την υποστήριξή του και την προσφορά των παραδοσιακών φορεσιών.

σχολειο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης για το δυστύχημα στη Ρουμανία: «Βαθιά συγκλονισμένος για τον χαμό 7 οπαδών του ΠΑΟΚ»
Μητσοτάκης: Βαθιά συγκλονισμένος πληροφορήθηκα το δυστύχημα με τους 7 οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία
Μητσοτάκης για το δυστύχημα στη Ρουμανία: «Βαθιά συγκλονισμένος για τον χαμό 7 οπαδών του ΠΑΟΚ»
Μαθητές δίνουν πανελλήνιες, κάθονται σε θρανία και τους μιλάει δασκάλα
Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για την Υγεία του Εγκεφάλου Brain Health School Challenge – Ελλάδα 2025–2026
Πώς μαθαίνει ο εγκέφαλός μας; Τι τον κουράζει, τι τον ενισχύει και τι τον κάνει να ανθίζει;
Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για την Υγεία του Εγκεφάλου Brain Health School Challenge – Ελλάδα 2025–2026
Επίσκεψη Σοφίας Ζαχαράκη και Παύλου Μαρινάκη στο 2ο ΓΕΛ Γέρακα
Σοφία Ζαχαράκη: «Θέλουμε οι μαθητές να θωρακίζονται απέναντι στην παραπληροφόρηση»
Επίσκεψη Σοφίας Ζαχαράκη και Παύλου Μαρινάκη στο 2ο ΓΕΛ Γέρακα για το πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα «Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»
Σοφία Ζαχαράκη: «Θέλουμε οι μαθητές να θωρακίζονται απέναντι στην παραπληροφόρηση»
ιονιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με την Κινέζικη Ακαδημία
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Κίνας
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με την Κινέζικη Ακαδημία