sovas
Ατύχημα στο ΕΠΑΛ Αλμυρού από πτώση σοβά – Επείγουσες ενέργειες για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

Από τύχη αποφεύχθηκαν τραυματισμοί στο ΕΠΑΛ Αλμυρού, όταν τμήμα σοβά αποκολλήθηκε από την οροφή αίθουσας κατά τη διάρκεια εργαστηριακού μαθήματος. Το περιστατικό σημειώθηκε στο σχεδιαστήριο του Εργαστηριακού Κέντρου, όπου βρίσκονταν μαθητές και ο καθηγητής τους. Αμέσως μετά την πτώση, οι μαθητές απομακρύνθηκαν από την αίθουσα, η οποία αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.

Όπως ανέφεραν οι διευθυντές του Εργαστηριακού Κέντρου και του ΕΠΑΛ, Αποστόλης Αγγελόπουλος και Γιώργος Καπράνας αντίστοιχα, το κτίριο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαβρώσεων. Διαπιστώθηκαν ζημιές σε τρεις αίθουσες, στον διάδρομο και στην εξωτερική πλευρά του σχολείου, ενώ οι φθορές φαίνεται να οφείλονται σε κατεστραμμένη μόνωση της ταράτσας.

Οι αρμόδιες αρχές, μεταξύ αυτών ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, και ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, επισκέφθηκαν το σχολείο, ενώ κινητοποιήθηκαν συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Αποφασίστηκε η άμεση έναρξη εργασιών αποκατάστασης μετά τη λήξη των μαθημάτων, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του χώρου.

Παράλληλα, με αίτημα προς την ΚΤΥΠ Α.Ε., ζητήθηκε έλεγχος και πλήρης αξιολόγηση του κτιρίου. Σύμφωνα με τον κ. Καπράνα, παρά τις εκθέσεις που συντάσσονται κάθε χρόνο για επιδιορθώσεις, το σχολείο παραμένει σε επισφαλή κατάσταση, με προγραμματισμένες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης να καθυστερούν λόγω λαθών στις μελέτες. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι, με αβέβαιη ολοκλήρωση πριν από τη νέα σχολική χρονιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»
Στο επίκεντρο η θεσμοθέτηση του νέου Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την «Προσιτή Κατοικία» και ο ηγετικός ρόλος της χώρας μας στην αξιοποίηση των κοινοτικών...
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»
Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου
Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου: Στα όρια της αντοχής εκπαιδευτικοί και γονείς (βίντεο)
Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου δημιουργούν πρόβλημα και θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ασφάλεια των μαθητών
Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου: Στα όρια της αντοχής εκπαιδευτικοί και γονείς (βίντεο)
Χριστίνα Αλεξοπούλου
Οργή εκπαιδευτικών για Αλεξοπούλου: «Κυνισμός και πλήρης άγνοια της πραγματικότητας»
«Περιφέρουμε αξιοπρεπώς τη φτώχεια μας»: Η απάντηση των εκπαιδευτικών στις εξοργιστικές δηλώσεις της βουλεύτριας της ΝΔ, Χριστίνας Αλεξοπούλου
Οργή εκπαιδευτικών για Αλεξοπούλου: «Κυνισμός και πλήρης άγνοια της πραγματικότητας»