Εκπαιδευτικοί: «Ηχηρό όχι στις πειθαρχικές διώξεις»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής στέκεται αλληλέγγυα στις διώξεις εκπαιδευτικών στην Εύβοια

Την άμεση ανάκληση παραπομπής εκπαιδευτικών στην Εύβοια, ζητά με ανακοίνωσή της η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

Το τελευταίο διάστημα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) του Νομού Εύβοιας, σε συνεργασία με επιθεωρητές εκπαίδευσης, έχει ξεκινήσει μια σειρά πειθαρχικών διώξεων σε βάρος νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε νόμιμα κηρυγμένες κινητοποιήσεις. 

Η απόφαση αυτή στρέφεται εναντίον εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε απεργίες αποχής που έχουν κηρυχθεί από τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ, ως αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και τη βαθμολόγηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών μέσω της αξιολόγησης.

Η ΕΛΜΕ εκφράζει την πλήρη καταδίκη της για αυτές τις εκφοβιστικές και αντισυνταγματικές ενέργειες, οι οποίες, αντί να ενισχύσουν τη λειτουργία των σχολείων, προσθέτουν εμπόδια. Σε μια εποχή που η ενίσχυση της στελέχωσης των σχολείων, η ασφάλεια των κτιρίων, η λειτουργία όλων των τμημάτων και η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων πρέπει να είναι προτεραιότητες.

Aναλυτικά

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους συναδέλφους της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Πρόσφατα ο ΔΔΕ Νομού Εύβοιας, όπως και άλλοι Διευθυντές εκπαίδευσης,  σε αγαστή συνεργασία με τους επιθεωρητές εκπαίδευσης, αποστέλλει κλήσεις για πειθαρχικές διώξεις σε νεοδιόριστους συναδέλφους, που συμμετέχουν σε νόμιμα κηρυγμένη απεργία αποχή από τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, την ΑΔΕΔΥ, μετά από συλλογικές αποφάσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, που παλεύουν  ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών που προωθείται μέσω της αξιολόγησης.

Ως ΕΛΜΕ καταδικάζουμε τις εκφοβιστικές και αντισυνταγματικές αυτές ενέργειες, που γίνονται σε μια περίοδο που αντί να υπάρχει η μέριμνα για την έγκαιρη και πλήρη στελέχωση των σχολείων, τη φοίτηση  του μαθητικού πληθυσμού σε ασφαλή κτήρια, την λειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων, την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τα σχολεία, βλέπουμε πειθαρχικές διώξεις και στην ουσία καταστρατήγηση και κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων που σφραγίστηκαν  με αίμα.

Κυβέρνηση, ΥΠΑΙΘ και πρόθυμοι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βλέποντας πως οι αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών δεν κάμπτονται,  αλλά συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση της δημόσιας παιδείας, απαντούν με κλιμάκωση της τρομοκρατίας. Οι διώξεις αυτές είναι συνέχεια των αλλεπάλληλων εκφοβιστικών εγκυκλίων, των δεκάδων προσφυγών του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια ενάντια στις απεργίες των εκπαιδευτικών. Αλλά, κυρίως, η παραπομπή έρχεται μετά το «χαστούκι» του διοικητικού εφετείου, που, καταρρίπτοντας τον εκβιασμό σύνδεσης της μονιμοποίησης με την αξιολόγηση, αποφάσισε πως με το κλείσιμο τις διετίας οι νεοδιόριστοι πρέπει να μονιμοποιούνται.

Τα νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια και «κόφτες» των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών,  τα νέα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, οι δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων και κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, τα εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία που παραμένουν, δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι η αξιολόγηση είναι για το καλό μας.  Απέναντι στον αυταρχισμό, τον εκφοβισμό και τις απειλές τους αντιτάσσουμε, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, την ενιαία, μαζική, αγωνιστική στήριξη των συναδέλφων μας.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία - Μονιμοποίηση τώρα όλων των νεοδιόριστων

Απαιτούμε άμεση ανάκληση της παραπομπής των συναδέλφων στην Εύβοια, ούτε σκέψη για πειθαρχικές διώξεις  

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε επίσημο πορτρέτο για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Σοφία Ζαχαράκη: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη στα σχολεία μας και δίνει σύγχρονη γνώση, δύναμη και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας
Η Σοφία Ζαχαράκη παρουσιάζει το πλάνο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα ελληνικά σχολεία
Σοφία Ζαχαράκη: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη στα σχολεία μας και δίνει σύγχρονη γνώση, δύναμη και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας
Επιβίβαση στο μετρό
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
Πρόωρο κλείσιμο τεσσάρων σταθμών στη Γραμμή 2 από αύριο – Σε ισχύ ειδικές ρυθμίσεις και έκτακτη λεωφορειακή γραμμή
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
bullying
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό
Βία ανηλίκων στην Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε 13χρονη στον δρόμο για το σπίτι – Αναζητείται η μαθήτρια που βιντεοσκοπούσε
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό