Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Η κύρια ομιλία της εκδήλωσης θα δοθεί από τον καθηγητή του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Δημήτριο Σταματόπουλο, με τίτλο «Από το Ίλιον στη Σμύρνη: η Μικρά Ασία από τη μακρά στη βραχεία ιστορική διάρκεια»

Εκδήλωση για την αναγγελία ίδρυσης της Επώνυμης Έδρας στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την ονομασία «Επώνυμη Έδρα Διδασκαλίας και Έρευνας στις Μικρασιατικές Σπουδές», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου θα υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ και των δωρητριών εταιρειών Alumil, Optima bank, Διαμαντής Μασούτης ΑΕ, Μπίκας ΑΕ και ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ.

Θα προηγηθούν χαιρετισμοί επισήμων, οι εναρκτήριες ομιλίες του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Στυλιανού Δ. Κατρανίδη και του Προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδη, καθώς και τιμητικές παρεμβάσεις από την βυζαντινολόγο ιστορικό και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ και την ηθοποιό, συγγραφέα και ιστορικό, Μιμή Ντενίση.

Η κύρια ομιλία της εκδήλωσης θα δοθεί από τον καθηγητή του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Δημήτριο Σταματόπουλο, με τίτλο «Από το Ίλιον στη Σμύρνη: η Μικρά Ασία από τη μακρά στη βραχεία ιστορική διάρκεια».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Λεχαινά: Στο νοσοκομείο 2χρονο παιδί μετά από κατάποση χλωρίνης – Συνελήφθη ο παππούς
Σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού – Κατηγορίες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο
Λεχαινά: Στο νοσοκομείο 2χρονο παιδί μετά από κατάποση χλωρίνης – Συνελήφθη ο παππούς
υμνασίου και Λυκείου Αγίου Κηρύκου Ικαριας
Ικαρία: Διαγωνισμός για την αποκατάσταση φθορών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Κηρύκου
Εντοπίστηκαν τοπικές φθορές και βλάβες μετά από προσεισμικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα
Ικαρία: Διαγωνισμός για την αποκατάσταση φθορών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Κηρύκου
λαϊκή αγορά
Λαϊκές Αγορές: Πρόστιμα έως 2 εκατ. ευρώ για μειώσεις ποσοτήτων χωρίς μείωση τιμής
Γίνεται υποχρεωτική η ειδική σήμανση σε προϊόντα των οποίων η ποσότητα μειώνεται ενώ η τιμή παραμένει ίδια
Λαϊκές Αγορές: Πρόστιμα έως 2 εκατ. ευρώ για μειώσεις ποσοτήτων χωρίς μείωση τιμής