pierrakakis
«Hλθε η ώρα το θέμα να λυθεί για τους αιωνίους» «Αυτονόητο είναι ότι θα τηρηθεί ο νόμος» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε σήμερα (04/11) στον ΑΝΤ1 για το ζήτημα διαγραφής των αιώνιων φοιτητών, το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» που αποσκοπεί στην αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων, τις αλλαγές στις σχολικές εκδρομές και τα κρούσματα ενδοσχολικής βίας.

Σε ερώτηση για το πλαίσιο κανονισμών των σχολικών εκδρομών, ο κ. Πιερρακάκης απάντησε ότι αυτήν τη στιγμή διεξάγονται συζητήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ώστε να υπάρξει ένα πλαίσιο και πως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί κάτι. «Το πλαίσιο πρέπει να δώσει εργαλεία στους εκπαιδευτικούς για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους», τόνισε επισημαίνοντας πως αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο και η δημιουργία του είναι αίτημα των εκπαιδευτικών.

Για το ζήτημα διαγραφής των αιώνιων φοιτητών, επεσήμανε ότι «ήλθε η ώρα το θέμα να λυθεί για τους αιωνίους», σημειώνοντας πως ο νόμος που έχει ψηφισθεί εδώ και δύο χρόνια είναι «πληρέστατος» και «προβλέπει εξαιρέσεις για λόγους υγείας, ή για όσους εργάζονται». «Αυτονόητο είναι ότι θα τηρηθεί ο νόμος», τόνισε.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εστιών, που αναμένεται να διπλασιάσει τις προσφερόμενες κλίνες από 10.000 σε 20.000, καθώς επίσης και στο πρόγραμμα «Μαριέτα Γιαννάκου» για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, προαναγγέλοντας την πρώτη χορηγία, που θα αφορά σε σχολείο στην Γκράβα. «Θα είναι μεγάλη και θα αφορά την ανακαίνιση όλης της σχολικής μονάδας», προσέθεσε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νερο
Το ποτήρι νερό που «ξυπνά» τον οργανισμό – Τι συμβαίνει στο σώμα μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι
Η πρωινή κατανάλωση κρύου νερού βοηθά την ενυδάτωση, ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μετά τον...
Το ποτήρι νερό που «ξυπνά» τον οργανισμό – Τι συμβαίνει στο σώμα μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι
ΜΑΘΗΤΕΣ
«Μήπως το παιδί μου έχει ΔΕΠΥ;»: Τεστ/κουίζ για τους γονείς μαθητών που μπορεί να έχουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής
Το τεστ για παιδιά με πιθανή Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (για γονείς παιδιών ηλικίας 6-9 ετών)
«Μήπως το παιδί μου έχει ΔΕΠΥ;»: Τεστ/κουίζ για τους γονείς μαθητών που μπορεί να έχουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής