σχολεία
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων για την απουσία εκπαιδευτικού και τη διαδικασία ενημέρωσης του myschool

Την εγκύκλιο για τη λειτουργία των Δημοτικών σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025, εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Ι. Κατσαρός.

Απουσία εκπαιδευτικού

Σε περίπτωση έκτακτης απουσίας εκπαιδευτικού το ωράριο αποχώρησης των μαθητών/τριών από το σχολείο δε διαφοροποιείται από το προβλεπόμενο, όπως αυτό ορίζεται στο Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα διδασκαλίας. Ο τρόπος κάλυψης έκτακτης απουσίας εκπαιδευτικού αποφασίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών και καταγράφεται στο Βιβλίο Πράξεων του Συλλόγου Διδασκόντων στην πρώτη συνεδρίαση του σχολικού έτους και δύναται να τροποποιείται, κατά περίπτωση, όταν κρίνεται αναγκαίο. Την ευθύνη υλοποίησης της απόφασης έχει ο/η Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας (παρ. 13, κεφ. Α’, άρθρο 11, ΠΔ 79/2017 (Α΄109)).

Η απουσία του/της εκπαιδευτικού θα πρέπει να δηλώνεται στο ΠΣ myschool σε όλες τις σχολικές μονάδες που είναι τοποθετημένος/η.

Διαδικασία ενημέρωσης του myschool - Αλλαγή ονομασίας σχολείων στο πληροφοριακό σύστημα myschool

Το Πληροφοριακό Σύστημα myschool ενημερώνεται άμεσα με τα αντίστοιχα δεδομένα λειτουργίας της σχολικής μονάδας, με έμφαση στην ορθή αποτύπωση των δεδομένων του εκπαιδευτικού προσωπικού, των μαθητών/τριών, των τμημάτων που λειτουργούν και των αναθέσεων όπως ορίζονται από την κατανομή των διδακτικών αντικειμένων. Επισημαίνουμε ότι με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής μονάδας, με την έναρξη του σχολικού έτους και στους καθορισμένους χρόνους, επικαιροποιούνται τα δεδομένα του συστήματος myschool σε σχέση με όλα τα προβλεπόμενα πεδία. Επιπλέον, απαιτείται η επισταμένη παρακολούθηση των ανακοινώσεων - μηνυμάτων που αποστέλλονται από την ομάδα υποστήριξης του συστήματος.

Προκειμένου να εξασφαλίζεται η αποδεικτική διαδικασία της εύρυθμης λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας, είναι αναγκαία η καταχώριση – οπωσδήποτε σε καθημερινή βάση, όταν υφίστανται μεταβολές – κάθε στοιχείου μεταβολής (μαθητικού δυναμικού ή εκπαιδευτικού προσωπικού, ακόμα και σχολικής μονάδας), ώστε να αποτυπώνεται με ακρίβεια η λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Επισημαίνεται ότι η καταχώριση αυτή έχει ως σκοπό την άντληση έγκυρων δεδομένων και πληροφοριών βάσει των οποίων θα γίνεται ο προγραμματισμός δράσης, αλλά και η λήψη αποφάσεων από τα όργανα της διοίκησης σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 149084/ΓΔ4/8-9-2017 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ.

Οι σχολικές μονάδες, με ευθύνη των Διευθυντών/ντριών τους, στο πεδίο της πληροφοριακής πλατφόρμας myschool, οφείλουν να προβούν στις αναγκαίες αλλαγές, ώστε η ονομασία – επωνυμία και πιθανή προσωνυμία του σχολείου να αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα χωρίς κανενός άλλου τύπου προσδιορισμό (π.χ. 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΛΑ-ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ).

Επιπλέον, πέραν της ονομασίας του σχολείου θα πρέπει να ενημερώνονται όλα τα στοιχεία του Φορέα στο ΠΣ myschool. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στα στοιχεία επικοινωνίας Διευθυντή/ντριας και Υποδιευθυντή/ντριας – ντών/ντριών.

Επίσης, οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί/ές με την ορθότητα των καταχωρίσεων στο ΠΣ myschool, και να επιβεβαιώνουν (με την οικεία Διεύθυνση) ότι αυτές ταυτίζονται με τις καταχωρίσεις που πραγματοποιούνται και σε άλλα πληροφορικά συστήματα (π.χ. τοποθετήσεις αναπληρωτών ΔΥΕΠ στο b-glossa).

Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διακοπές
Οι Έλληνες θα κουνήσουν το μαντήλι… από το μπαλκόνι τους - Το 43% θεωρεί τις διακοπές πολυτέλεια
Η φετινή έρευνα της Alco αποτυπώνει την τουριστική ανισότητα ενός καλοκαιριού που για σχεδόν τους μισούς Έλληνες φαντάζει άπιαστο όνειρο – Πού οδηγεί...
Οι Έλληνες θα κουνήσουν το μαντήλι… από το μπαλκόνι τους - Το 43% θεωρεί τις διακοπές πολυτέλεια
Ο αστυνομικός που δολοφόνησε δύο γυναίκες στην Κηφισιά
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
Η εισαγγελέας ζητά καταδίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά, επισημαίνοντας την προμελετημένη εν ψυχρώ εκτέλεση της πρώην συζύγου και...
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
karistianou-sintagma
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Τεμπών – Εμπλέκεται και απόστρατος αστυνομικός
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση