ΕΘΑΑΕ: Ανανέωση της θητείας του Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα ως Προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Ο κ. Μήτκας υπογράμμισε τη σημασία όλων των δράσεων στην ενίσχυση της διαφάνειας και λογοδοσίας των ΑΕΙ»

Την Τρίτη 23-07-2024 πραγματοποιήθηκε η ακρόαση, από τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, του προταθέντος από το Υπουργικό Συμβούλιο, Καθ. Περικλή Α. Μήτκα, για την ανανέωση της θητείας του ως Προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης. H ανανέωση της θητείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Στην εισήγησή του ο κ. Μήτκας επικεντρώθηκε στη θητεία του ως Προέδρου από τον Φεβρουάριο του 2020, αναφερόμενος σε ορισμένα από τα θέματα που κλήθηκε η Αρχή να αντιμετωπίσει, καθώς και στα επιτεύγματα αυτής της περιόδου. Ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην άρτια στελέχωση των Συμβουλίων της Αρχής (ΑΣΥ και ΣΑΠ), στην άψογη συνεργασία και στη σημαντική συνεισφορά των μελών στο έργο της ΕΘΑΑΕ, αλλά και στο εξαιρετικό έργο που επιτελεί η υποστελεχωμένη υπηρεσία της Αρχής.

Ο Πρόεδρος σκιαγράφησε την πορεία και την εξέλιξη της Αρχής στο διάστημα αυτών των τεσσάρων ετών, αναφέροντας μεταξύ άλλων, την επαναπιστοποίηση της ΕΘΑΑΕ από την ευρωπαϊκή αρχή ENQA, την σε πλήρη εξέλιξη διαδικασία των πιστοποιήσεων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, την υιοθέτηση και εφαρμογή ποιοτικών κριτηρίων για την αξιολόγηση των επιδόσεων των ελληνικών ΑΕΙ και τη βελτίωση του πληροφοριακού συστήματος της ΕΘΑΑΕ (ΟΠΕΣΠ). Υπογράμμισε τη σημασία όλων των παραπάνω δράσεων στην ενίσχυση της διαφάνειας και λογοδοσίας των ΑΕΙ.

Ο κ. Μήτκας μίλησε, επίσης, και για τα επόμενα βήματα, για την προσαρμογή των διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αναδυόμενα ευρωπαϊκά πρότυπα και το νέο νομοθετικό πλαίσιο, για την ετοιμότητα της ΕΘΑΑΕ απέναντι στις νέες προκλήσεις, αλλά και τον σταθερό στόχο της, τη συνεχή βελτίωση και αριστεία του Ελληνικού Πανεπιστημίου ώστε να παραμένει ελκυστικό στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του και στους χιλιάδες επιστήμονες που έφυγαν από τη χώρα και σταδιοδρομούν σε ιδρύματα του εξωτερικού.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
Aristotle Innovation Forum: «Σε ποιον ανήκει το μέλλον;» - Το κρίσιμο ερώτημα για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
«Σε ποιον ανήκει το μέλλον;» Το κρίσιμο ερώτημα για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Aristotle Innovation Forum
Aristotle Innovation Forum: «Σε ποιον ανήκει το μέλλον;» - Το κρίσιμο ερώτημα για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Δ. Μιχαηλίδου: «Παρατείνουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέχρι τον Αύγουστο για το "Σπίτι Μου 2"»
Μιχαηλίδου για Σπίτι μου 2: «Κανείς δεν θα απενταχθεί, χρηματοδότηση έως τέλος Αυγούστου»
«Υπάρχουν καθυστερήσεις και από τις τράπεζες» - Τι θα γίνει με τις 3.000 εκκρεμότητες στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2»
Μιχαηλίδου για Σπίτι μου 2: «Κανείς δεν θα απενταχθεί, χρηματοδότηση έως τέλος Αυγούστου»