Αξιολόγηση: «Στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του λόγω της απεργίας – αποχής»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Το δικαίωμα μας στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας και δε θα το παραδώσουμε»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ημαθίας με σχετική του ανακοίνωση δηλώνει την αλληλεγγύη και την στήριξή του στον εκπαιδευτικό Στεφανίδη Χαράλαμπο, ο οποίος με απόφαση της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.

«Να ξεκαθαρίσουμε πως η αίτηση απαλλαγής του συναδέλφου από τα καθήκοντά του είναι αποτέλεσμα του κλίματος εκβιασμών, απειλών και εκφοβισμού των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, προεξάρχοντος του Γ.Γ. κ. Κατσαρού», τονίζουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Επιπλέον, συμπληρώνουν πώς «η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ πρέπει να γνωρίζουν πως με τέτοιες πρακτικές όχι μόνο δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι η λεγόμενη αξιολόγηση είναι για το καλό μας αλλά αντίθετα φουντώνουν την οργή των συναδέλφων και θα μας βρουν απέναντι».

Αναλυτικά:

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον συνάδελφο Στεφανίδη Χαράλαμπο, ο οποίος με απόφαση της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.

Ο συνάδελφος συμμετείχε στις συλλογικές αποφάσεις για Απεργία-Αποχή της ΔΟΕ και του ΣΕΠΕ Ημαθίας και δεν έσκυψε το κεφάλι αποδεχόμενος τον ρόλο του αξιολογητή.

Να ξεκαθαρίσουμε πως η αίτηση απαλλαγής του συναδέλφου από τα καθήκοντά του, που επικαλείται ανάμεσα σε άλλα έγγραφα η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για να αιτιολογήσει την απόφασή της, είναι αποτέλεσμα του κλίματος εκβιασμών, απειλών και εκφοβισμού των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, προεξάρχοντος του Γ.Γ. κ. Κατσαρού.

Με πιο απλά λόγια ο συνάδελφος οδηγήθηκε σε παραίτηση αρνούμενος να πάει κόντρα στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, αγωνιζόμενος μαζί με τον κλάδο ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης.

Ο ΣΕΠΕ Ημαθίας καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για τις απειλές και τον εκφοβισμό των απεργών-συναδέλφων, οι οποίοι επαναλαμβάνουμε πως δεν έχουν διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, αφού η Απεργία-Αποχή τόσο της Ολομέλειας των Προέδρων της 1/4/2024 όσο και του ΣΕΠΕ Ημαθίας της 28/3/2024 είναι σε απόλυτη ισχύ και αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο μέσο αγώνα και διεκδίκησης.

Ας γνωρίζουν κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ πως με τέτοιες πρακτικές όχι μόνο δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι η λεγόμενη αξιολόγηση είναι για το καλό μας αλλά αντίθετα φουντώνουν την οργή των συναδέλφων και θα μας βρουν απέναντι.

Το δικαίωμα μας στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας και δε θα το παραδώσουμε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αντρέας Εμπειρίκος στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης
Μια βαθιά υπαρξιακή επιλογή στην πρεμιέρα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και την αξία της...
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης
Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με την Αυστραλιανή εταιρεία τεχνολογίας Canva για δωρεάν πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα Canva Education
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Ελεύθερη πρόσβαση σε εξειδικευμένα εργαλεία παρουσιάσεων και ψηφιακού περιεχομένου για όλους τους εκπαιδευτικούς
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026 σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα
Οδηγία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ), πότε αρχίζει η κανονική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα