peiraias_3
ΔΑΚΕ: Η παράταξη που στελέχη της έχουν βάλει την υπογραφή τους σε συνδικαλιστικές διώξεις συναδέλφων και αγωνιστών εκπαιδευτικών. Η παράταξη που είναι το παράρτημα της διοίκησης και του ΔΙΔΕ μέσα στο σωματείο.

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει ανακοίνωση - απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Πειραιά από το εκπαιδευτικό σχήμα Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ )

Πριν προχωρήσουμε, μια πρώτη, απλή ερώτηση προς την ΔΑΚΕ Πειραιά: Πόσα παιδιά σκοτώσατε σήμερα στην Παλαιστίνη;

Απάντηση στο:

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/450478_dake-peiraia-kokkinos-fasismos-apo-parataxi-me-mikroparataxiaka-ofeli

ΝΑΙΑΙΑΙΑΙ! Η ΔΑΚΕ επιτέλους μίλησε! Ισως η τελευταία φορά που είχε μιλήσει να ήταν τότε που έβγαλε ανακοίνωση που χρησιμοποιήθηκε στον πειθαρχικό φάκελο του ΔΙΔΕ ενάντια σε συναδέλφους! Ε, κάτι αντίστοιχο κάνει και τώρα! Μίλησε για να επιτεθεί στους αγώνες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Τόσοι είναι. Ας τα δούμε, λοιπόν:

1)      Σε ποια μικροπαραταξιακά οφέλη αναφέρεται η ΔΑΚΕ σε ένα κοινοδρασιακό σχήμα αγωνιστών εκπαιδευτικών. Αυτοί που είναι κομμάτι της διοίκησης και δρουν με λογικές παραγόντων και «βολέματος»; Η… πρώτη δύναμη που παίζει στον κεντρικό γραφειοκρατικό συνδικαλισμό με ανοικτή επικοινωνία με το Υπουργείο; Αλήθεια, αφού ο λαός μας έχει στη γωνία, γιατί η «μεγάλη» ΔΑΚΕ ασχολείται με την ΕΑΑ; Μας έχει στοχοποιήσει όλο το βαθύ κράτος και η κυβέρνηση, και η δόλια η ΔΑΚΕ τρέχει κι αυτή σαν το αργοπορημένο ιππικό να συνδράμει στην άθλια εκστρατεία! Για γέλια ή και για κλάματα η ΔΑΚΕ! Εμείς, δε, τόσο… απομονωμένοι είμαστε, που έχουν κινητοποιηθεί ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ εναντίον μας…

2)      Για την ταμπακιέρα: Η ΔΑΚΕ ξαναδείχνει άλλη μια φορά τις θέσεις της για μια κρίσιμη μάχη που δίνει ο κλάδος ενάντια στην αξιολόγηση:

Α) υπάρχουν οι συνάδελφοι που «θέλουν»(;) την αξιολόγηση και κατά συνέπεια θέλουν να μονιμοποιηθούν (εδώ αναπαράγουν και τον κυβερνητικό εκβιασμό) ενώ υπάρχουν και οι άλλοι που ΔΕΝ θέλουν (!). Και εμείς που νομίζαμε ότι ο κλάδος παλεύει ενάντια στην αξιολόγηση ΚΑΙ για την ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των νεοδιόριστων.

Β) Μάλιστα οι συνάδελφοι που «θέλουν» να αξιολογηθούν το κάνουν με… ελεύθερη βούληση δοσμένη από τον «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ» -προφανώς-, των αντισυνδικαλιστικών νόμων, του συρσίματος του κλάδου και των αποφάσεών του για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ στα δικαστήρια κτλ. Τόση… ελεύθερη βούληση.

Γ) Στις παραπάνω περιπτώσεις λοιπόν η ΔΑΚΕ λέει ότι τα σωματεία και ο κόσμος δεν πρέπει να μιλάνε (σ.σ. αλλιώς καταστρατηγείται η «ελεύθερη βούληση»), θέλοντας να εφαρμοστούν πλήρως ο νόμος Χατζηδάκη και ο Γεωργιάδη (που άλλωστε δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι τους υποστηρίζουν) που βάλλουν το δικαίωμα στην απεργία. Ή μάλλον όπως το είχε πει η Κεραμέως: «έχετε το δικαίωμα να απεργείτε αρκεί να μην αμφισβητείτε τους νόμους μας». Ή αλλιώς «έχετε το δικαίωμα να κινητοποιείστε αρκεί να μην -μας- ενοχλείτε». Λευκά περιβραχιόνια λοιπόν.

3)      Για άλλη μια φορά χρησιμοποιείται η φράση «κόκκινος φασισμός». Είχε ξανακουστεί (είναι φράση SOS – συνήθως την λένε οι μόνοι φασίστες που υπάρχουν, οι μαύροι) πριν από 2 χρόνια στο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, όταν ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ πέρασαν πραξικοπηματικά, και χωρίς να το έχουν ανοίξει στον κλάδο, θέσεις ΥΠΕΡ της αξιολόγησης. Είναι πρόκληση η παράταξη που κεντρικά έχει συνδεθεί και εκφράζει τον κουστουμαρισμένο φασισμό του συστήματος να μιλάει για φασισμό. Η παράταξη που στελέχη της έχουν βάλει την υπογραφή τους σε συνδικαλιστικές διώξεις συναδέλφων και αγωνιστών εκπαιδευτικών. Η παράταξη που είναι το παράρτημα της διοίκησης και του ΔΙΔΕ μέσα στο σωματείο. Η παράταξη που έχει βάλει την κύρια πλάτη στα ξεπουλήματα και στα σπασίματα των αγώνων εκπαιδευτικών.

4)      Είναι φανερό ότι η ΔΑΚΕ Πειραιά νιώθει αυτή την άνεση να επιτεθεί στην ΕΑΑ γιατί βλέπει τη λύσσα της διοίκησης και την στοχοποίηση των μελών της. Θέλει έτσι να συμβάλλει και αυτή με τον τρόπο της στην προσπάθεια απομόνωσης και περιθωριοποίησής μας. Τους ενημερώνουμε ότι ΔΕ θα περάσει. Το αποδεικνύουν οι εκατοντάδες συνάδελφοι στον Πειραιά που δηλώνουν και εκφράζουν την οργή τους απέναντι στη βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων. Όπως έκαναν και πρόσφατα με μια μεγάλη συγκέντρωση και πορεία καταγγελίας των δυο νέων διώξεων. Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής, αντί να κονταίνει γίνεται κάθε μέρα πιο αγωνιστική, πιο συλλογική πιο συνδεμένη με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του Πειραιά.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και της παράταξής της να τρομοκρατήσει τον κλάδο και τους μαθητές ΘΑ ΦΑΕΙ τα ΜΟΥΤΡΑ της. Αυτή θα ναι η καλύτερη απάντηση!

Υ.Γ.1: Θα αφήσουμε ανενόχλητο το αξιοθρήνητο  στέλεχος της συγκεκριμένης παράταξης που έγραψε το «άλλο ένα ψέμα της εν λόγω παράταξης είναι ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση για την παρεμπόδιση της εκούσιας αξιολόγησης συναδέλφου ποτέ δεν είχε αποφασιστεί από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ», το οποίο δε βγάζει κανένα απολύτως νόημα.

Υ.Γ.2: Όλα τα παραπάνω «επιχειρήματα» που παραθέτει η ΔΑΚΕ Πειραιά για να επιτεθεί στην ΕΑΑ, κάπου τα έχουμε ξανακούσει, αλλά δε θυμόμαστε πού... Θυμάται μήπως κανείς; 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Πιερρακάκης: Τι είναι το πιστοποιητικό αλγοριθμικής σκέψης και για ποιους προορίζεται
Πιστοποιητικό που θα μπορούν οι απόφοιτοι Γυμνασίου να το λάβουν, το οποίο θα πιστοποιεί τις γνώσεις τους όχι σε επίπεδο χρήσης υπολογιστών, αλλά σε...
Πιερρακάκης: Τι είναι το πιστοποιητικό αλγοριθμικής σκέψης και για ποιους προορίζεται
kinisi_tora_mpotiliarisma
Πιο αυστηρός ο ΚΟΚ: Έρχονται κλήσεις με SMS για να μην σβήνονται και όριο στα 30χλμ
Ριζικές αλλαγές αναμένονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τόσο όσον αφορά στις κλήσεις όσο και σχετικά με τα όρια ταχύτητας
Πιο αυστηρός ο ΚΟΚ: Έρχονται κλήσεις με SMS για να μην σβήνονται και όριο στα 30χλμ
πνιγμός
Σοκαριστικό! Δέκα οκτώ θάνατοι στη θάλασσα μέσα σε ένα τριήμερο
Από ρεκόρ σε ρεκόρ στα κρούσματα πνιγμών, παρά το γεγονός ότι η χώρα θεωρείται ναυτική και περικλείεται στο μεγαλύτερο μέρος της από θάλασσα.
Σοκαριστικό! Δέκα οκτώ θάνατοι στη θάλασσα μέσα σε ένα τριήμερο