απθ
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ έχει συνάψει 163 ενεργές συμφωνίες με 75 γαλλικά πανεπιστημιακά ιδρύματα

Με τον Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Jean-Luc Lavaud, συναντήθηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, χθες, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, στην Πρυτανεία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγητής Γεώργιος Τζέτζης, ο Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητής Συμεών Γραμμενίδης, και η Υπεύθυνη πανεπιστημιακής και επιστημονικής συνεργασίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης κα Eléonore Sirabyan.

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με ομόλογα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Γαλλίας, σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ έχει συνάψει 163 ενεργές Συμφωνίες με 75 γαλλικά πανεπιστημιακά ιδρύματα. Το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, στο πλαίσιο της κινητικότητας των φοιτητών, το ΑΠΘ δέχθηκε 86 φοιτητές, ενώ 67 φοιτητές μετακινήθηκαν προς γαλλικά πανεπιστήμια. Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης, 26 φοιτητές μετακινήθηκαν σε φορείς της Γαλλίας και τέσσερις ήρθαν στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο διατηρεί ενεργές Συμφωνίες και Μνημόνια Επιστημονικής Συνεργασίας με τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Γαλλίας. Οι επιστημονικές συνεργασίες προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τις ανταλλαγές μελών ΔΕΠ και προπτυχιακών/μεταπτυχιακών φοιτητών, την από κοινού εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων κ.ά. Παράλληλα, το ΑΠΘ από το 2009 συμμετέχει στο Διεθνές Δίκτυο Γαλλόφωνων Πανεπιστημίων (AUF-Agence Universitaire Francophonie), μαζί με άλλα πανεπιστήμια από 119 χώρες από όλο τον κόσμο.

απθ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου