διαγωνισμος
Στον διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν 8.500 περίπου μαθητές και 365 εκπαιδευτικοί από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια με 600 μαθητικές δημιουργίες

Η σχολική μαθητική εφημερίδα του Γενικού Λυκείου Άστρους «ΤΥΠΙΚΟΙ ΑΤΥΠΟΙ» απέσπασε το 1ο βραβείο για τη συμμετοχή της στον  8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό: «Ελληνισμός της Ανατολής: Πόντος, Μικρασία, Θράκη…» που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών. Στον διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν 8.500 περίπου μαθητές και 365 εκπαιδευτικοί από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια με 600 μαθητικές δημιουργίες.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια) τον Ελληνισμό της Ανατολής και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

Δείτε εδώ το τεύχος που κέρδισε

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάπια
Νέο χάπι για παχυσαρκία και διαβήτη: Καίει λίπος, κρατά μυς και δεν κόβει την όρεξη - Ποιο είναι
Ελπιδοφόρα θεραπεία για διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκία, με διαφορετικό μηχανισμό από τα φάρμακα GLP-1 και πιθανή χρήση και σε συνδυασμό με αυτά
Νέο χάπι για παχυσαρκία και διαβήτη: Καίει λίπος, κρατά μυς και δεν κόβει την όρεξη - Ποιο είναι
ΕΚΑΒ
Τραγικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη: 23χρονος σκοτώθηκε με μηχανή
Ο νεαρός οδηγός έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του, με την πρόσκρουση στις μπάρες να αποδεικνύεται μοιραία. Προανάκριση διενεργεί η Τροχαία Θέρμης.
Τραγικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη: 23χρονος σκοτώθηκε με μηχανή
Επίδομα θέρμανσης
Επίδομα θέρμανσης: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή - Τα ποσά
Πριν από τα Χριστούγεννα θα πληρωθεί στους δικαιούχους η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης - Τι ποσά θα λάβουν οι δικαιούχοι
Επίδομα θέρμανσης: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή - Τα ποσά