πιερρακακησ
Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των εργασιών των Ομάδων Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΟΔΥ) που προβλέπεται να επισκέπτονται σχολεία για να αναγνωρίσουν άτομα που χρήζουν ειδικής βοήθειας και να αξιολογούν τακτικά την εξέλιξη

Ολα τα προβλήματα της εκπαίδευσης σε αυτή τη χώρα, θα λυθούν με ...πλατφόρμες, ακόμα και το οξύ πρόβλημα της Ειδικής Αγωγής!

Σήμερα, και προτού ακόμα «στεγνώσει το μελάνι» από το ρεπορτάζ του alfavita.gr με τίτλο Επόμενος στόχος «Ειδική Αγωγή»: Πώς σχεδιάζουν το «ξήλωμα» δομών και εκπαιδευτικών και την ιδιωτικοποίηση με ...όμορφες λέξεις ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, υπέγραψε απόφαση πρόθεσης χρηματοδότησης ύψους 3.472.000 ευρώ για τη δημιουργία πλατφόρμας για τις ανάγκες του Υπουργείου, για την εξυπηρέτηση των διαδικασιών που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την πιστοποίηση ατόμων στα οποία η Πολιτεία παρέχει βοήθεια κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Από όσο καταλαβαίνουμε δηλαδή, στο εξής δεν θα αρκεί η πιστοποίηση από τα ΚΕΔΑΣΥ, τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) και τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές Πιστοποίησης Αναπηρίας, αλλά θα έχουμε πλέον και πιστοποίηση ...της πιστοποίησης μέσω πλατφόρμας για να συνεχίσει να παρέχεται βοήθεια όπως λχ παράλληλη στήριξη, ψυχολόγος, κλπ; 

Τι είναι η νέα πλατφόρμα;

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο, στόχος της παρούσας είναι η δημιουργία πλατφόρμας για τις ανάγκες του Υπουργείου, για την εξυπηρέτηση των διαδικασιών που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την πιστοποίηση ατόμων στα οποία η Πολιτεία παρέχει βοήθεια κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Και εξειδικεύονται τα εξής -οι υπογραμμίσεις δικές μας:

«Η προτεινόμενη πράξη θα πρέπει να αποσκοπεί, στη δημιουργία Εθνικού Ηλεκτρονικού Μητρώου πολιτών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, ώστε να απαλλαγεί μία μερίδα του πληθυσμού από την συνεχή υποβολή εγγράφων και ελέγχου αυτών. Θα είναι δε σύμφωνη με τις μεταρρυθμιστικές θεσμοθετήσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την παροχή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών προς όλους τους μαθητές της χώρας (δηλαδή των ΟΔΥ που επισκέπτονται τα σχολεία). Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των εργασιών των Ομάδων Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΟΔΥ) που προβλέπεται να επισκέπτονται σχολεία όλων των βαθμίδων προκειμένου αφενός να αναγνωρίσουν άτομα που χρήζουν ειδικής βοήθειας και, αφετέρου, να αξιολογούν τακτικά την εξέλιξη σε άτομα που ήδη λαμβάνουν ειδική βοήθεια στην εκπαίδευσή τους, μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Οι ομάδες ΟΔΥ θα αποτελούνται από επιστημονικά στελέχη και θα επισκέπτονται κατά τακτά διαστήματα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Γυμνάσια Λύκεια). Ο αριθμός των κλιμακίων αυτών ορίζεται ανά αριθμό μαθητών (περίπου 1 ανά 1000 μαθητές στην Πρωτοβάθμια Παιδεία και 1 ανά 2500 στην Δευτεροβάθμια Παιδεία).

Δηλαδή, ένας άνθρωπος ανά χίλιους μαθητές σε Νηπιαγωγεία- Δημοτικά και ανά 2500 στη Δευτεροβάθμια, θα εισηγείται και θα καταγράφει στην πλατφόρμα αν ο χ μαθητής χρειάζεται ακόμα τη βοήθεια ειδικών στην εκπαίδευσή του. 

Περισσότερα σχόλια είναι, πιστεύουμε, περιττά ως πρός τη στόχευση της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας...

Οι προτάσεις για τη δημιουργία της πλατφόρμας υποβάλλονται μόνο μέσω του ΠΣ ΕΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από την 29η/05/2024 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής πρότασης) έως, αποκλειστικά, την 30η /08/2024 14:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής πρότασης).

Δείτε την απόφαση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies-2.jpg
Πανελλήνιες 2024: Ενδεικτικές απαντήσεις στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
Ενδεικτικές απαντήσεις στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις στις Πανελλήνιες 2024 των ΕΠΑΛ, από το Φροντιστήριο Νέα Παιδεία - Παλαιό Φάληρο
Πανελλήνιες 2024: Ενδεικτικές απαντήσεις στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
πανελληνιες
Φυσική: Αξιολόγηση θεμάτων και θεματοδοτών/τριών στις Πανελλήνιες, ζητούν καθηγητές για τα θέματα «υπερπαραγωγή
«Γι’ άλλη μία φορά, η επιστήμη της Φυσικής παρουσιάζεται με απόλυτα στρεβλή εικόνα, αφού όλα τα θέματα αναφέρονται σε ένα παράλληλο σύμπαν, που δεν...
Φυσική: Αξιολόγηση θεμάτων και θεματοδοτών/τριών στις Πανελλήνιες, ζητούν καθηγητές για τα θέματα «υπερπαραγωγή