πιερρακακησ
Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των εργασιών των Ομάδων Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΟΔΥ) που προβλέπεται να επισκέπτονται σχολεία για να αναγνωρίσουν άτομα που χρήζουν ειδικής βοήθειας και να αξιολογούν τακτικά την εξέλιξη

Ολα τα προβλήματα της εκπαίδευσης σε αυτή τη χώρα, θα λυθούν με ...πλατφόρμες, ακόμα και το οξύ πρόβλημα της Ειδικής Αγωγής!

Σήμερα, και προτού ακόμα «στεγνώσει το μελάνι» από το ρεπορτάζ του alfavita.gr με τίτλο Επόμενος στόχος «Ειδική Αγωγή»: Πώς σχεδιάζουν το «ξήλωμα» δομών και εκπαιδευτικών και την ιδιωτικοποίηση με ...όμορφες λέξεις ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, υπέγραψε απόφαση πρόθεσης χρηματοδότησης ύψους 3.472.000 ευρώ για τη δημιουργία πλατφόρμας για τις ανάγκες του Υπουργείου, για την εξυπηρέτηση των διαδικασιών που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την πιστοποίηση ατόμων στα οποία η Πολιτεία παρέχει βοήθεια κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Από όσο καταλαβαίνουμε δηλαδή, στο εξής δεν θα αρκεί η πιστοποίηση από τα ΚΕΔΑΣΥ, τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) και τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές Πιστοποίησης Αναπηρίας, αλλά θα έχουμε πλέον και πιστοποίηση ...της πιστοποίησης μέσω πλατφόρμας για να συνεχίσει να παρέχεται βοήθεια όπως λχ παράλληλη στήριξη, ψυχολόγος, κλπ; 

Τι είναι η νέα πλατφόρμα;

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο, στόχος της παρούσας είναι η δημιουργία πλατφόρμας για τις ανάγκες του Υπουργείου, για την εξυπηρέτηση των διαδικασιών που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την πιστοποίηση ατόμων στα οποία η Πολιτεία παρέχει βοήθεια κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Και εξειδικεύονται τα εξής -οι υπογραμμίσεις δικές μας:

«Η προτεινόμενη πράξη θα πρέπει να αποσκοπεί, στη δημιουργία Εθνικού Ηλεκτρονικού Μητρώου πολιτών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, ώστε να απαλλαγεί μία μερίδα του πληθυσμού από την συνεχή υποβολή εγγράφων και ελέγχου αυτών. Θα είναι δε σύμφωνη με τις μεταρρυθμιστικές θεσμοθετήσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την παροχή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών προς όλους τους μαθητές της χώρας (δηλαδή των ΟΔΥ που επισκέπτονται τα σχολεία). Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των εργασιών των Ομάδων Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΟΔΥ) που προβλέπεται να επισκέπτονται σχολεία όλων των βαθμίδων προκειμένου αφενός να αναγνωρίσουν άτομα που χρήζουν ειδικής βοήθειας και, αφετέρου, να αξιολογούν τακτικά την εξέλιξη σε άτομα που ήδη λαμβάνουν ειδική βοήθεια στην εκπαίδευσή τους, μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Οι ομάδες ΟΔΥ θα αποτελούνται από επιστημονικά στελέχη και θα επισκέπτονται κατά τακτά διαστήματα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Γυμνάσια Λύκεια). Ο αριθμός των κλιμακίων αυτών ορίζεται ανά αριθμό μαθητών (περίπου 1 ανά 1000 μαθητές στην Πρωτοβάθμια Παιδεία και 1 ανά 2500 στην Δευτεροβάθμια Παιδεία).

Δηλαδή, ένας άνθρωπος ανά χίλιους μαθητές σε Νηπιαγωγεία- Δημοτικά και ανά 2500 στη Δευτεροβάθμια, θα εισηγείται και θα καταγράφει στην πλατφόρμα αν ο χ μαθητής χρειάζεται ακόμα τη βοήθεια ειδικών στην εκπαίδευσή του. 

Περισσότερα σχόλια είναι, πιστεύουμε, περιττά ως πρός τη στόχευση της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας...

Οι προτάσεις για τη δημιουργία της πλατφόρμας υποβάλλονται μόνο μέσω του ΠΣ ΕΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από την 29η/05/2024 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής πρότασης) έως, αποκλειστικά, την 30η /08/2024 14:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής πρότασης).

Δείτε την απόφαση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Παπαϊωάννου
Νίκος Παπαϊωάννου: Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου ο υφυπ. Παιδείας
Ο υφυπουργός Παιδείας μεταβαίνει στην Ιταλία για την 106η συνάντηση της Διαχειριστικής Επιτροπής
Νίκος Παπαϊωάννου: Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου ο υφυπ. Παιδείας
Επίθεση του IDF στον Λίβανο
Διπλωματικός μαραθώνιος στην Ουάσινγκτον για την εκεχειρία στον Λίβανο - Η Χεζμπολάχ δεν αναγνωρίζει καμία συμφωνία
Παρά το γεγονός ότι οι εχθροπραξίες στο πεδίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, η συγκέντρωση των διπλωματικών αποστολών στην αμερικανική πρωτεύουσα...
Διπλωματικός μαραθώνιος στην Ουάσινγκτον για την εκεχειρία στον Λίβανο - Η Χεζμπολάχ δεν αναγνωρίζει καμία συμφωνία
Αφροδίτη Λατινοπούλου: Μιμήθηκε live τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Είναι η Ελένη Λουκά της πολιτικής»
Αφροδίτη Λατινοπούλου: Μιμήθηκε live τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Είναι η Ελένη Λουκά της πολιτικής»
Μέχρι και το ταλέντο της στη... μίμηση επιστράτευσε η Αφροδίτη Λατινοπούλου για να επιτεθεί στη Ζωή Κωνσταντοπούλου (vid)
Αφροδίτη Λατινοπούλου: Μιμήθηκε live τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Είναι η Ελένη Λουκά της πολιτικής»