Εκπαιδευτικοί Αμαρουσίου: «Χουντική η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ»
Καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 10/4, ενάντια στην «χουντική η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ»

«Χουντική» χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ, με την οποία ζητείται η παύση και αντικατάσταση Διευθυντών/-ντριων - Προϊσταμένων  που δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ διότι με αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις αμφισβητείται το κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα Διευθυντών/-ντριών – Προϊσταμένων σχολικών μονάδων οι οποίοι/οποίες υπερασπιζόμενοι/-ες το Δημόσιο σχολείο και τους/τις μαθητές/-τριες τους, μετέχουν σε κηρυγμένη απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους. 

Παράλληλα, καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 10/4, στην έδρα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Β΄ Αθήνας στις 13:30.

Aναλυτικά

Θέμα: « Σχετικά με την χουντικής έμπνευσης εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ με την οποία ζητείται η παύση και αντικατάσταση Διευθυντών/-ντριων - Προϊσταμένων  που δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ Δ. Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛ. ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΤΗΣ Β΄ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ (Λ. Κηφισιάς 18 & Γκύζη – Μαρούσι) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 – 4 – 2024 ΣΤΙΣ 13:30».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου αφού έλαβε υπόψη του την 34412/Ε3/ 3 – 4 – 2024 εγκύκλιο του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ  Γ. Κατσαρού με θέμα: « Αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης που δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση», αποφασίζει τα ακόλουθα:

 Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ διότι με αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις αμφισβητείται το κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα Διευθυντών/-ντριών – Προϊσταμένων σχολικών μονάδων οι οποίοι/οποίες υπερασπιζόμενοι/-ες το Δημόσιο σχολείο και τους/τις μαθητές/-τριες τους, μετέχουν σε κηρυγμένη απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης!

Η κυβέρνηση  και το ΥΠΑΙΘΑ  3 χρόνια τώρα παλεύουν να επιβάλλουν το σχολείο της υποταγής και της εμπορευματοποίησης.  

14 φορές  έσυραν στα δικαστήρια τα εκπαιδευτικά σωματεία και τις Ομοσπονδίες, με σκοπό να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τον επιθεωρητισμό.  Το δικαστικό πραξικόπημα του ΥΠΑΙΘΑ δεν πέρασε, βλέπει τη μεγάλη αντίδραση και τη νέα προκήρυξη Απεργίας -Αποχής και επιτίθεται στο πιο αγωνιστικό κομμάτι  Προϊσταμένων – Διευθυντών/-ντριών που στέκεται στο πλευρό του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών!   

3 χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να διασπάσουν την ενότητα του εκπαιδευτικού σώματος αλλά αντίθετα την ενίσχυσαν. Το αποδεικνύουν οι ιστορικές μαζικές συνελεύσεις  που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες οδηγώντας στην απόφαση  της συνέχισης του αγώνα από την τελευταία ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ (1 – 4 – 2024)!
Θυμίζουμε ότι το 2022 επιχείρησαν να επιβάλλουν ποινές σε Διευθυντές – Προϊστάμενες  που όντας απεργοί δεν ανάρτησαν στην πλατφόρμα αξιολόγηση και κάτω από τη συλλογική μαχητική στάση των συναδέλφων και των σωματείων δεν τα κατάφεραν. Οι συναδέλφισσες/-οι δικαιώθηκαν.

Τώρα απειλούν με  παύση στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντών και Προϊσταμένων), γεγονός που έχει να συμβεί από την εποχή της χούντας των Συνταγματαρχών και αντικατάστασή τους (από ποιους αναρωτιόμαστε!!).

Το ΥΠΑΙΘΑ στοχοποιεί αυτούς που υπερασπίστηκαν όχι τη θέση – ρόλο  ευθύνης που θέλει να τους επιβάλλει αλλά  τη δημοκρατία στο σχολείο από «θέση  ευθύνης» απέναντι στους μαθητές, τους συναδέλφους και τις συλλογικές αποφάσεις!
Το ΥΠΑΙΘΑ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι μισεί τους εκπαιδευτικούς και στην εκπνοή πια της σχολικής χρονιάς, Απρίλη μήνα, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, είτε Διευθυντές/-ντριες και Προϊσταμένες είτε νεοδιόριστες/-ους την δεύτερη χρονιά απόπειρας εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης σε απεργία – αποχή καταφεύγει σε τρομοκρατία.

Το ΥΠΑΙΘΑ επιχειρεί να  διαταράξει τη λειτουργία των  σχολείων πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα (κενά εκπαιδευτικών - μεγάλο αριθμό μαθητών - γραφειοκρατία)  που ήδη αντιμετωπίζουν!  

Προσπαθούν να σπείρουν το φόβο, αλλά να ξέρουν πως θα εισπράξουν οργή.
ΤΩΡΑ αποφασιστικά για να σπάσουμε την προσπάθεια απομόνωσης του ΥΠΑΙΘΑ και του ΥΠΑΙΘΑ και να αναδείξουμε ως μέγιστο το ζήτημα των διώξεων και της αμφισβήτησης του απεργιακού δικαιώματος.

Το ζήτημα των διώξεων - παύσεων - αντικαταστάσεων σε απεργούς ξεπερνά τα όρια της εκπαίδευσης και αποτελεί αιτία πολέμου για όλα το εργατικό κίνημα.
Διαμηνύουμε στα στελέχη  εκπαίδευσης ( Διευθυντές Εκπαίδευσης που  εντέλλονται να εκδώσουν πράξη παύσης - τα συμβούλια επιλογής & τα υπηρεσιακά  συμβούλια) που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ  ότι οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα!  Παρέχουμε στις/στους συναδέλφους Διευθυντές/Διευθύντριες και Προϊστάμενες/προϊστάμενους – μέλη του σωματείου μας πλήρη συνδικαλιστική, νομική και πολιτική κάλυψη.   

Απαιτούμε από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων  να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία –αποχή των Ομοσπονδιών & των σωματείων τους! 
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που  επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες/-ους!

Κανένας συνάδελφος,ισσα να μη δεχτεί να αντικαταστήσει Διευθυντές – Προϊσταμένους που επιχειρηθεί να  παυθούν.

Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!

Όχι μόνο δεν αλλάζουμε στάση αλλά αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Η υπεράσπιση του απεργιακού  δικαιώματος  είναι υπόθεση όλων και καλούμε να πάρουν όλοι θέση κόμματα, σωματεία, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ),  γονεϊκοί φορείς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και όλο το εργατικό κίνημα μαχητικά και μαζικά να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα (συντονισμός σωματείων, νομικές ενέργειες – εξώδικο στο ΥΠΑΙΘΑ για τις απειλές από ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ& ΣΩΜΑΤΕΙΑ – μαζικές κινητοποιήσεις στις Διευθύνσεις  και στα συμβούλια επιλογής, παρεμβάσεις – επερωτήσεις στη Βουλή – υπογραφές – παρεμβάσεις – ψηφίσματα από τα συνδικάτα των εργαζομένων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα, τους πανεπιστημιακούς Δασκάλους, γονεϊκούς φορείς,  άμεση απεργιακή κινητοποίηση, προσφυγή για άμεση  κατάργηση του ν. 4823/2021 του πιο αυταρχικού νόμου στην ιστορία της εκπαίδευσης).

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου από κοινού με τους άλλους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Αθήνας διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, για το θέμα αυτό, στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας (Λ. Κηφισιάς 18 & Γκύζη – Μαρούσι) την Τετάρτη 10 – 4 – 2024 στις 13:30.  

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τους ΑΠΕΡΓΟΥΣ & ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ Δ. Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛ. ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΤΗΣ Β΄ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ (Λ. Κηφισιάς 18 & Γκύζη – Μαρούσι) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 – 4 – 2024 ΣΤΙΣ 13:30
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο