θεοδωρόπουλος
"Οταν μια σχολική τάξη μετατρέπεται σε εργαστήριο βίας της οποίας θύμα μπορεί να είναι και ο ίδιος ο εκπαιδευτικός, αυτός έχει ευθύνη ή όχι; Και δεν πρέπει να αξιολογηθεί βάσει της ικανότητάς του να διατηρήσει ή να αποκαταστήσει την τάξη; Οπως επίσης και ο διευθυντής του σχολείου ο οποίος δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει."

Σε τελευταίο του πόνημα στην εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο "Ο φόβος της αξιολόγησης" ο πνευματώδης κύριος Τάκης Θεοδωρόπουλος, ούτε λίγο ούτε πολύ συνδέει το έγκλημα στα Τέμπη με το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων. Και αναρωτιέται πώς θα αντιδρούσαν  (προφανώς όλοι όσοι μιλούν για έγκλημα με πολιτικές ευθύνες) "αν η κυβέρνηση θεωρούσε ότι οι νεκροί στα Τέμπη μάς επιβάλλουν την ανάγκη αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων μας".

Και συνεχίζει με αναφορά στο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς: 

"Οταν μια σχολική τάξη μετατρέπεται σε εργαστήριο βίας της οποίας θύμα μπορεί να είναι και ο ίδιος ο εκπαιδευτικός, αυτός έχει ευθύνη ή όχι; Και δεν πρέπει να αξιολογηθεί βάσει της ικανότητάς του να διατηρήσει ή να αποκαταστήσει την τάξη; Οπως επίσης και ο διευθυντής του σχολείου ο οποίος δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει."

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εμπνευσμένος αρθρογράφος Τάκης Θεοδωρόπουλος, ασχολείται με τους εκπαιδευτικούς.

Πρόσφατα είχε ένα αγωνιώδες ερώτημα που το διατύπωσε σε άρθρο του στην Καθημερινή με τίτλο «Δάσκαλοι με ανησυχίες ταξιτζή»

«... Το ψάρεψα στην ιστοσελίδα της ΔΟΕ. Ψήφισμα για να συμπαρασταθούν σε κάποιον που απολύθηκε από τον Άγιο Σάββα. Τι σχέση έχουν οι δάσκαλοι με τους υγειονομικούς;» 

Έγραψε και άλλα ο κύριος αυτός για τους εκπαιδευτικούς και για το συνδικαλισμό τους: «Συνδικαλιστές είναι, θα μου πείτε. Τους χρειάζονται αγώνες. Και αν δεν υπάρχουν πρέπει να τους εφεύρουν».

Είναι φανερό ότι ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, αντιμετωπίζει το «δημόσιο», τον συνδικαλισμό και τους αγώνες όπως οι χριστιανοί το 666.  Γι αυτό άλλωστε αναφέρεται  απαξιωτικά με την αόριστη αντωνυμία «κάποιος» στον γιατρό Κώστα Καταραχιά, Πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας που απολύθηκε εκδικητικά από την κυβέρνηση. Γι αυτό «ξεσκονίζει» τα γνωστά δηλητηριώδη ρεφρέν του σε όσους τον στηρίζουν (εκπαιδευτικούς) και στα συνδικαλιστικά τους όργανα που, όπως λέει, «κατασκευάζουν» αγώνες γιατί διαφορετικά δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης! Γι αυτό παθαίνει αλεργία... και με τους ταξιτζήδες και τις ανησυχίες τους (μα δικαιούνται και αυτοί να έχουν ανησυχίες;)

Ναι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο αρθρογράφος της Καθημερινής, ο «συγγραφέας» και δημοσιολογών,  διατυπώνει παρόμοια ερωτήματα. Είναι αλήθεια ότι συχνά πυκνά φρίττει και του έρχεται «διάθεση συννεφιάς» όταν οι εργαζόμενοι υψώνουν το ανάστημα τους και διεκδικούν ή ακόμη περισσότερο όταν ο δημοκρατικός και αριστερός κόσμος κατεβαίνει στο δρόμο, καθώς θεωρεί, ο άνθρωπος αυτός, ότι δεν είναι πολιτικό το θέμα. .. Είναι ψυχολογικό!

Αρέσκεται ο κύριος αυτός να μιμείται τους υστερικούς Αμερικάνους ιεροκήρυκες, σκαρφαλωμένος στον άμβωνα με τεντωμένο το δάχτυλο νουθετώντας τ' απολωλότα πρόβατα για αριστερό παλιμπαιδισμό. Η νεύρωση αυτή, που είναι αγκιστρωμένη βαθιά στο ασυνείδητο, δυστυχώς προκαλείται από ριζωμένες κοινωνικές και πολιτικές αιτίες, από αντιδραστικές αντιλήψεις για το ιστορικό γίγνεσθαι, που εμποδίζουν βίαια οποιαδήποτε άμεση θεραπεία.

Είναι φανερό ότι για διάφορους λόγους τα τελευταία χρόνια έχουν αποθρασυνθεί κάποιοι που λόγω της αμορφωσιάς τους περί την «γεωμετρία» της Ιστορίας και θεωρώντας αμετάβλητους τους συσχετισμούς υπέρ της τάξης της οποίας αποτελούν τους οργανικούς διασκεδαστές της, δεν νιώθουν την ανάγκη των προσχημάτων. Έτσι μας παρέχουν αφειδώς τα διαπιστευτήρια της μαυρίλας τους.

Μας θυμίζει ο Νίκος Μπογιόπουλος:

Ο εν λόγω δεν είναι μόνο ότι υπήρξε ο εκλεκτός της κυβέρνησης του πρώτου Μνημονίου και του τότε υπουργού κ. Γερουλάνου (τον θυμάστε τον υπουργό του κ. Παπανδρέου;) στο ΕΚΕΒΙ.

 Δεν είναι μόνο ότι σαν «ντίτζιταλ συγγραφέας» – κατά την ανακοίνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών (ΣΕΒΑ) – το 2003 επιτέθηκε στο ΣΕΒΑ όταν ο Σύνδεσμος, ως ελάχιστη αντίδραση στην εισβολή των Βρετανών στο Ιράκ, αρνήθηκε την ανακήρυξη της Βρετανίας ως «τιμώμενης χώρας» στη Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως.

Δεν είναι μόνο ότι ο συγκεκριμένος υπήρξε ένας εκ των «32 πνευματικών ανθρώπων» που έβαλαν την υπογραφή τους το 2011 υπέρ της «εθνικά ομόψυχης» ψήφισης του «Μεσοπρόθεσμου» και των Μνημονίων στηρίζοντας με πάθος σαν «λύση» την προοπτική μιας «δημοκρατίας» αλά κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως και ακολούθησε.

Είναι ο ίδιος, που αναφερόμενος στον Κινέζο καλλιτέχνη και ακτιβιστή Ai Wei-Wei που κατέγραφε την οδύνη των προσφύγων στην Ελλάδα, είχε την ευγένεια, αυτός ο γόης της άριας φυλής, να τον αποκαλέσει «πιθηκόμορφο»...     

Είναι ο ίδιος που κάλεσε δημοσίως τον υπουργό Χρυσοχοΐδη να χτυπήσει τον Βαρουφάκη, στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μάλιστα στο άρθρο του, έδινε οδηγίες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη (προφανώς όχι του.. Βαρουφάκη) οι αστυνομικοί « να μην τον χτυπήσουν από την αρχή... Αφήστε μας να το απολαύσουμε, να το περιμένουμε, να μας προετοιμάζει με την αγέρωχη έκφρασή του, να τον δούμε να περνάει μπροστά από τη Βουλή και όταν πια φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία, εκεί η αστυνομία ας αναλάβει δράση».

Είναι ο ίδιος που αναρωτιόταν «πόση σχέση έχει με τις δημοκρατικές αξίες ο Νίκος Μπελογιάννης που  αγωνίστηκε για να επιβάλει τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό στη χώρα»

Περί αυτού του κυρίου πρόκειται, λοιπόν: Σχοινοβασία ενός μυαλού μεταξύ κενότητας και ανοησίας, διακονία σ' έναν ακραίο νεοσυντηρητισμό.  

Θα πείτε ο πρώτος είναι; Όχι βέβαια! Από το πρωί μέχρι το βράδυ διάφοροι προύχοντες της δημοσιογραφίας «τζημεροβελοπουλοσυναγωνίζονται» ποιος, με το μανδύα της δημοσιογραφικής τάχα κριτικής, θα ρίξει πιο πολύ δηλητήριο στους άτακτους, ποιος θα κινήσει πιο αποτελεσματικά τον κοινωνικό αυτοματισμό. Λέξεις φωτιά για να περάσουν χωρίς εμπόδια  οι κιμαδομηχανές της κυρίαρχης πολιτικής.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.jpg
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
Για τον εντοπισμό της επιθυμητής ημερομηνίας υλοποίησης των προγραμμάτων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να προβούν σε Αναζήτηση Προγραμμάτων από την...
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
ΥΠΑΙΘ
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ
Πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε...
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ