ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας - Εγκύκλιος Ζ. Μακρή για δραστηριότητες από την Δευτέρα στα σχολεία

Εγκύκλιο για δραστηριότητες στα σχολεία ενόψει της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας κατά της Βίας στο σχολείο (6 Μαρτίου) απέστειλε στις σχολικές μονάδες η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή.

Με αυτήν καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν χρόνο, από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών) σε δράσεις-συζητήσεις-εκδηλώσεις (π.χ. βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, κ.α.) με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.

σχολική βία

Το έγγραφο που απέστειλε το ΥΠΑΙΘΑ στα σχολεία

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν  οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. 

Με αφορμή την ημέρα αυτή, καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν χρόνο, από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών) σε δράσεις-συζητήσεις εκδηλώσεις (π.χ. βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, κ.α.) με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.  Επισημαίνεται ότι είναι σε ισχύ η με αρ .πρωτ. 1008/ΓΔ4/05-01-2024 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με θέμα: «Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού».   

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 

ΖΩΗ ΜΑΚΡΗ 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astynomia_peripoliko_152019.jpg
Ανθρώπινα οστά σε χαράδρα της Μεσσηνίας: Εξετάζεται σύνδεση με την εξαφάνιση 74χρονης το 2021
Τα λείψανα βρέθηκαν από κυνηγό σε δυσπρόσιτη περιοχή – Σε εξέλιξη η ταυτοποίηση μέσω DNA
Ανθρώπινα οστά σε χαράδρα της Μεσσηνίας: Εξετάζεται σύνδεση με την εξαφάνιση 74χρονης το 2021
τροχαίο
Κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή – Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί
Λόγω των εκδηλώσεων για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, εφαρμόζονται εκτεταμένες απαγορεύσεις στάθμευσης και διακοπές κυκλοφορίας από νωρίς το πρωί
Κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή – Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί
opeka oaed epidomata δεκεμβριος
ΟΠΕΚΑ: 2.000 νέες θέσεις για άτομα με αναπηρία – Μισθός έως 1.200€ τον μήνα
Το πιλοτικό πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός» δίνει τη δυνατότητα σε νέους και ενήλικες να εργαστούν υποστηρίζοντας την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με...
ΟΠΕΚΑ: 2.000 νέες θέσεις για άτομα με αναπηρία – Μισθός έως 1.200€ τον μήνα
politexneio.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Για την απρόκλητη βία της ΑΡΑΣ στο Πολυτεχνείο – Καμιά ανοχή στην ενδοκινηματική βία»
Οι Αυτόνομες Ριζοσπαστικές Παρεμβάσεις ζητούν ξεκάθαρη καταδίκη της τυφλής βίας και υπερασπίζονται ενωτικό αγωνιστικό κίνημα στην ιδιωτική εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: «Για την απρόκλητη βία της ΑΡΑΣ στο Πολυτεχνείο – Καμιά ανοχή στην ενδοκινηματική βία»