ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας - Εγκύκλιος Ζ. Μακρή για δραστηριότητες από την Δευτέρα στα σχολεία

Εγκύκλιο για δραστηριότητες στα σχολεία ενόψει της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας κατά της Βίας στο σχολείο (6 Μαρτίου) απέστειλε στις σχολικές μονάδες η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή.

Με αυτήν καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν χρόνο, από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών) σε δράσεις-συζητήσεις-εκδηλώσεις (π.χ. βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, κ.α.) με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.

σχολική βία

Το έγγραφο που απέστειλε το ΥΠΑΙΘΑ στα σχολεία

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν  οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. 

Με αφορμή την ημέρα αυτή, καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν χρόνο, από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών) σε δράσεις-συζητήσεις εκδηλώσεις (π.χ. βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, κ.α.) με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.  Επισημαίνεται ότι είναι σε ισχύ η με αρ .πρωτ. 1008/ΓΔ4/05-01-2024 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με θέμα: «Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού».   

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 

ΖΩΗ ΜΑΚΡΗ 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το 1ο Λύκειο Ευκαρπίας – Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το 1ο Λύκειο Ευκαρπίας – Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Άγνωστοι πυρπόλησαν αίθουσες του σχολείου και προκάλεσαν εκτεταμένους βανδαλισμούς - Πάνω από 10.000 ευρώ οι ζημιές
Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το 1ο Λύκειο Ευκαρπίας – Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις πίστες των Καλαβρύτων για σκι ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις πίστες των Καλαβρύτων για σκι ο πρωθυπουργός - Εικόνες
Πρωινή «απόδραση» στα Καλάβρυτα για σκι έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Δείτε εικόνες
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις πίστες των Καλαβρύτων για σκι ο πρωθυπουργός - Εικόνες
Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα για αμβλώσεις: «Έκανα έκτρωση όταν ήταν ακόμα παράνομη»
«Συχνά αναρωτιέται ποια θα ήταν η ζωή του παιδιού που δεν γεννήθηκε» - Η συγκλονιστική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τις αμβλώσεις
Έλενα Ακρίτα για αμβλώσεις: «Έκανα έκτρωση όταν ήταν ακόμα παράνομη»