αξιολογηση
ΠΕΚ: Ο δρόμος για το αύριο δεν μπορεί να χτιστεί σε εργαλεία της δεκαετίας του 1950

«Η επιλογή της αντιπαράθεσης στις δικαστικές αίθουσες αλλά και η διάθεση επιβολής ασφυκτικού ελέγχου στη συνδικαλιστική δράση και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες καθρεφτίζουν το βαθιά συντηρητικά όραμα της για την εκπαίδευση αλλά και την ίδια την κοινωνία»

Αυτό αναφέρει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ) σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη νέα προσφυγή του Υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την ατομική αξιολόγηση.

«Η εντατικοποίηση μιας διαδικασίας βαθειά γραφειοκρατικής όπως αυτή της ατομικής αξιολόγησης δοκιμάζει επιστημονικά και μεθοδολογικά σχήματα, την ουσία της παιδαγωγικής λειτουργίας και διαμορφώνει το μονοπάτι της επιστροφής του επιθεωρητισμού. Ο δρόμος όμως για το αύριο δεν μπορεί να χτιστεί σε εργαλεία της δεκαετίας του 1950», προσθέτει η παράταξη.

Ολη η ανακοίνωση της ΠΕΚ

Το Πρωτοδικείο Αθηνών προχώρησε σήμερα (σ.σ.χτες) στην έκδοση απόφασης με την οποία έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση την οποία είχαν κηρύξει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Είχε προηγηθεί η αγωγή κατά της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, μια επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας η οποία και αποτυπώνει εμφατικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται αλλά και ασκεί εκπαιδευτική πολιτική.

Ο χώρος της εκπαίδευσης αποτελεί πεδίο όπου πρέπει να συναντάται το όραμα με τη σύνθεση, ο διάλογος με τη συναίνεση, οι προτάσεις με τα επιχειρήματα. Δυστυχώς αποτελεί επιλογή της κυβερνητικής πλειοψηφίας η επιδεικτική απουσία διαλόγου και ουσιαστικής διαβούλευσης στα μεγάλα θέματα της Παιδείας. Η επιλογή της αντιπαράθεσης στις δικαστικές αίθουσες αλλά και η διάθεση επιβολής ασφυκτικού ελέγχου στη συνδικαλιστική δράση και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες καθρεφτίζουν το βαθιά συντηρητικά όραμα της για την εκπαίδευση αλλά και την ίδια την κοινωνία.

Η εντατικοποίηση μιας διαδικασίας βαθειά γραφειοκρατικής όπως αυτή της ατομικής αξιολόγησης δοκιμάζει επιστημονικά και μεθοδολογικά σχήματα, την ουσία της παιδαγωγικής λειτουργίας και διαμορφώνει το μονοπάτι της επιστροφής του επιθεωρητισμού. Ο δρόμος όμως για το αύριο δεν μπορεί να χτιστεί σε εργαλεία της δεκαετίας του 1950.

Καλούμε για άλλη μια φορά σε ουσιαστικό διάλογο και σε πραγματική διαβούλευση ώστε να διαμορφωθούν μακροχρόνιες πολιτικές που θα δώσουν απάντηση στα προβλήματα της εκπαίδευσης στο σήμερα και στο αύριο. Και υπενθυμίζουμε ότι τα προβλήματα αυτά κυριαρχικά έχουν να κάνουν με την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δημόσιων σχολείων.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και την αποστολή του.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nestle_logo.jpg
Nestlé: Έρευνα αποκάλυψε πως προσθέτει ζάχαρη σε βρεφικό γάλα που πωλείται σε φτωχότερες χώρες
Η Nestlé προσθέτει ζάχαρη σε βρεφικό γάλα που πωλείται σε φτωχότερες χώρες, σύμφωνα με έρευνα
Nestlé: Έρευνα αποκάλυψε πως προσθέτει ζάχαρη σε βρεφικό γάλα που πωλείται σε φτωχότερες χώρες
ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
Εκπαιδευτικοί Νισύρου: Η συγκάλυψη και η διαφθορά δεν θα γίνει τρόπος ζωής μας
Για μια ακόμη φορά βλέπουμε το ανήλικο θύμα να τιμωρείται διαμέσου της σύλληψης της οικογένειάς του και να «προστατεύεται» ο θύτης. Είναι  άραγε...
Εκπαιδευτικοί Νισύρου: Η συγκάλυψη και η διαφθορά δεν θα γίνει τρόπος ζωής μας
Επιβίβαση σε αεροπλάνο
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Το ρούχο που πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε στις πτήσεις σας, σύμφωνα με μία αεροσυνοδό - Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια μας στο...
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Πιερρακάκης
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας
Πανελλαδικές 2024: Με σκοπό το υπουργείο Παιδείας να «διασκεδάσει» τον νέο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ανακοινώσει λίγες περισσότερες θέσεις...
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας