Γιγαντώνεται ο γονεϊκός εκφοβισμός, ακούει το Υπουργείο Παιδείας;;;
Νέο, βίαιο περιστατικό εναντίον εκπαιδευτικού σε ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων

Η ΟΙΕΛΕ με σχετική της ανακοίνωση ενημερώνει για άλλο ένα περιστατικό που συνέβη σε ιδιωτικό σχολείο, με έναν γονέα να επιτίθεται σε έναν εκπαιδευτικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο εκπαιδευτικός ζήτησε από τον μαθητή να «βελτιώσει την συμπεριφορά του» και ο γονέας του νευρίασε με αυτή την παρατήρηση και έβρισε τον εκπαιδευτικό, ενώ λίγο έλειψε να ασκήσει και σωματική βία.

«Η ΟΙΕΛΕ θα συνεχίσει να μάχεται τόσο συνδικαλιστικά όσο και με την κατάθεση προτάσεων το εντεινόμενο φαινόμενο του γονεϊκού bullying και θα επιδιώξει τη συνεργασία με τις διοικήσεις των ιδιωτικών σχολείων, ώστε να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ακραία και νοσηρή αυτή κατάσταση», συμπληρώνει η ομοσπονδία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Νέο, μέσα σε λίγες ημέρες, περιστατικό bullying γονέα κατά ιδιωτικού εκπαιδευτικού. Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, η νέα υπόθεση άγριου γονεϊκού εκφοβισμού έλαβε χώρα σε ιστορικό ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων.

Ο πολυετούς εμπειρίας και, κατά γενική ομολογία συναδέλφων, κηδεμόνων και μαθητών, αξιοσέβαστος εκπαιδευτικός δέχτηκε την υβριστική συμπεριφορά γονέα που ήρθε στο σχολείο για να διεκδικήσει το «δικαίωμα» του παιδιού του στην αναίδεια. Ο συνάδελφός μας είχε το «θράσος» να ζητήσει από τον ατίθασο μαθητή να βελτιώσει τη συμπεριφορά του. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι γονείς, μόνο και μόνο επειδή πληρώνουν, προτιμούν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να μετατραπούν σε Φαρ Ουέστ, από το να «τολμήσει» κάποιος να παρατηρήσει τα βλαστάρια τους….

Χάρη στην ψύχραιμη στάση του εκπαιδευτικού και στην παρέμβαση άλλων συναδέλφων αποφεύχθηκε (με ιδιαίτερη δυσκολία) η άσκηση σωματικής βίας σε βάρος του εκπαιδευτικού , όχι όμως και η άσκηση λεκτικής και ψυχολογικής βίας σε αυτόν. Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί σε κάποιους χώρους να επιτελούν το λειτούργημά τους με αξιοπρέπεια και με την απαιτούμενη παιδαγωγική αυτονομία υπό τέτοιες συνθήκες;

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα κάθε συνάδελφο που θυματοποιείται στην προσπάθειά του να υπηρετήσει έντιμα και με αξιοπρέπεια το εκπαιδευτικό του έργο και καταγγέλλουμε το απαράδεκτο αυτό περιστατικό. Η ΟΙΕΛΕ θα συνεχίσει να μάχεται τόσο συνδικαλιστικά όσο και με την κατάθεση προτάσεων το εντεινόμενο φαινόμενο του γονεϊκού bullying και θα επιδιώξει τη συνεργασία με τις διοικήσεις των ιδιωτικών σχολείων, ώστε να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ακραία και νοσηρή αυτή κατάσταση.

Άραγε, ακούει ο Υπουργός Παιδείας (στον οποίο έχουμε απευθύνει πρόσκληση συνάντησης για το φλέγον αυτό ζήτημα);;;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταιγίδα, κεραυνος, βροχή
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»
«Καμπανάκι» από μετεωρολόγο Τσατραφύλλια για Λάρισα και Μαγνησία - Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»