εαπ
Το ΕΑΠ σημείωσε ανοδική πορεία κατά 56 θέσεις μέσα σε διάστημα

Ανοδική πορεία σημειώνει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στην παγκόσμια κατάταξη  Webometric Ranking of World Universities, σκαρφαλώνοντας 56 θέσεις σε μέσα μόλις 6 μήνες.

Αναλυτικότερα, βρίσκεται στην 6η θέση μεταξύ των 138 αμιγώς  Ανοικτών Πανεπιστημίων της παγκόσμιας συνολικής κατάταξης και ανέβηκε 56 θέσεις συγκριτικά με το Β΄ εξάμηνο του 2023 (Ιούλιος) και βρίσκεται πλέον στη θέση 1637 μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 30.000 Πανεπιστήμια από 200 χώρες.

Ο Πρόεδρος του ΕΑΠ, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης αναφέρει ότι «η άνοδος κατά 56 θέσεις στη συγκεκριμένη παγκόσμια κατάταξη για το ΕΑΠ υποδηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την σημαντική προσφορά των μελών ΔΕΠ, των ΣΕΠ αλλά και του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του Ιδρύματος μέσα από την υλοποίηση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μας προγραμμάτων σπουδών, αλλά και της έρευνας που πραγματοποιείται στα είκοσι θεσμοθετημένα εργαστήριά μας. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα το ακαδημαϊκό μας έργο που άλλωστε είναι εμφανές από την 6η θέση που κατέχουμε ανάμεσα στα 138 αμιγώς ανοικτά πανεπιστήμια με τις πρώτες πέντε θέσεις να καταλαμβάνονται από τα πλέον ιστορικά ανοικτά πανεπιστήμια της Ευρώπης».

Αναλυτικά

Το ΕΑΠ στη θέση 1637 μεταξύ 12000 Πανεπιστημίων στην παγκόσμια κατάταξη  Webometric Ranking of World Universities - Ιανουάριος 2024. Στην 6η θέση μεταξύ των 138 αμιγώς  Ανοικτών Πανεπιστημίων της παγκόσμιας συνολικής κατάταξης

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, για το Α΄ εξάμηνο του 2024, ανέβηκε σε παγκόσμια κατάταξη, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία στις 31 Ιανουαρίου 2024 της παγκόσμιας συνολικής κατάταξης Webometrics Ranking of World Universities, κατά 56 θέσεις συγκριτικά με το Β΄ εξάμηνο του 2023 (Ιούλιος) και βρίσκεται πλέον στη θέση 1637 μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων.

Στη συγκεκριμένη κατάταξη  το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο βρίσκεται στη θέση 1637 παγκοσμίως μεταξύ 12000 Πανεπιστημίων όπως προκύπτει μετά από έρευνα 30.000 Πανεπιστημίων από 200 χώρες.

Ταυτόχρονα, το ΕΑΠ βρίσκεται στην 6η θέση μεταξύ των 138 αμιγώς Ανοικτών Πανεπιστημίων σε Παγκόσμια κλίμακα  που περιλαμβάνονται στην κατάταξη και στη 16η θέση μεταξύ των συνολικά 66 Ελληνικών Πανεπιστημίων, δημόσιων οργανισμών εκπαίδευσης αλλά και Κολλεγίων και Ιδιωτικών Φορέων Κατάρτισης.

Ο Πρόεδρος του ΕΑΠ, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης αναφέρει ότι «η άνοδος κατά 56 θέσεις στη συγκεκριμένη παγκόσμια κατάταξη για το ΕΑΠ υποδηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την σημαντική προσφορά των μελών ΔΕΠ, των ΣΕΠ αλλά και του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του Ιδρύματος μέσα από την υλοποίηση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μας προγραμμάτων σπουδών, αλλά και της έρευνας που πραγματοποιείται στα είκοσι θεσμοθετημένα εργαστήριά μας. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα το ακαδημαϊκό μας έργο που άλλωστε είναι εμφανές από την 6η θέση που κατέχουμε ανάμεσα στα 138 αμιγώς ανοικτά πανεπιστήμια με τις πρώτες πέντε θέσεις να καταλαμβάνονται από τα πλέον ιστορικά ανοικτά πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά και μας καθιστούν άξιους ακαδημαϊκούς εταίρους, κάτι που πρόσφατα αναδείχθηκε στην Βαρκελώνη, όπου παρουσιάστηκε η πρόταση για το πολλά υποσχόμενο νέο εγχείρημα του «Ευρωπαϊκού Ανοικτού Πανεπιστημίου» στην οποία συμμετέχει ενεργά, ως εταίρος, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά