peiramatiko-deuterovathmia
Πρωτοχρονιά σ’ αναμμένα κάρβουνα για μαθητές και γονείς

Θύματα ενός σχεδιασμού που έγινε «στο γόνατο» για ίδρυση πειραματικού γυμνασίου χωρίς πρόβλεψη για λύκειο, νιώθουν ότι έχουν πέσει οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά και μαζί οι γονείς και οι καθηγητές τους, καθώς τελευταία στιγμή και μέσα στις γιορτές φαίνεται πως το Υπουργείο Παιδείας αναζητεί διακαώς μια οποιαδήποτε λύση για να  συνεχίσουν την φοίτησή τους οι πρώτοι απόφοιτοι του πειραματικού γυμνασίου.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ του zarpanews.gr, σε νέα κινητοποίηση στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι γονείς όλων των γυμνασίων και λυκείων διατρανώνουν την κοινή γραμμή τους ενάντια στα σχέδια για μετατροπή οποιουδήποτε λειτουργούντος λυκείου σε πειραματικό ενώ η συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ και αιρετών σε Δήμο Χανίων και Περιφέρεια, ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης στα Χανιά όπου έχει να χτιστεί σχολείο πάνω από 20 χρόνια και πάνω από το 50% των αιθουσών είναι προκάτ!

Την ίδια ώρα η διαδικασία εξεύρευσης ενός προϊσταμένου πρόθυμου να υπογράψει οποιαδήποτε πολιτική απόφαση, φαίνεται πως δεν είναι τελικά τόσο εύκολη με αποτέλεσμα η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμένει ακέφαλη μετά την παραίτηση του Άκη Αμπελά που έγινε δεκτή στις 21 Δεκεμβρίου.

Υπόγειες μεθοδεύσεις

Για υπόγειες μεθοδεύσεις έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης:

Αυτή τη στιγμή δεν έχει εμφανιστεί στον δημόσιο διάλογο κανείς, ούτε ένας που να είναι υπέρ της μετατροπής. Το μεγάλο ερώτημα που πλανάται είναι ποιοι είναι αυτοί που υπογείως μεθοδεύουν και δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους. Πρέπει η τοπική κοινωνία να μάθει ποιος ή ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Αντί να ντρέπονται κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν χτίσει ούτε ένα νέο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια, πάνε να βγουν και από πάνω και να πουν στα παιδιά ότι δεν έχουν δικαίωμα να φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους. Παράλληλα ζήτησε η συζήτηση να γίνει «ανοιχτά και καθαρά» και μακρυά από λογικές της δεκαετίας του ’50 όπου κομματάρχες έχουν φέουδα και παίρνουν αποφάσεις τέτοιου τύπου. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν δεν χτιστούν σχολεία στα Χανιά» είπε κλείνοντας.

«Μόνη λύση η συστέγαση στο 1ο γυμνάσιο»

«Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι στο να μη μετατραπεί κανένα υφιστάμενο λύκειο της πόλης καθώς τα λύκεια είναι ήδη υπερκορεσμένα και είναι λάθος να καταργηθεί ένα σχολείο για να ιδρυθεί ένα άλλο. Σε αυτό έχουν πάρει θέση όλοι οι σύλλογοι γονέων, η ένωση γονέων, η ΕΛΜΕ, ο Δήμος Χανίων. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχει αυτό το μπαλάκι» τόνισε, ο Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Χανίων, Κώστας Μπροκαλάκης, σημειώνοντας ότι όλοι είναι υπέρ της ίδρυσης πειραματικού λυκείου αλλά όχι με μετατροπή: «Η λύση είναι η συστέγαση για μία χρονιά χωρίς προκάτ. Το 1ο γυμνάσιο έχει 12 αίθουσες, μπορεί να στεγάσει το λύκειο εφόσον πάρει δύο τμήματα στην α’ γυμνασίου. τόνισε κλείνοντας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ασλανιδης
Π. Ασλανίδης: «Τίποτα δεν ξεχάστηκε, κανένας δεν ξεχάστηκε – Απαιτούμε ανάσα και αλήθεια»
«Δεν πρόκειται να συμβιβαστεί η Ελλάδα της αλληλεγγύης» – Συγκλονιστική ομιλία στο συλλαλητήριο για τα τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών
Π. Ασλανίδης: «Τίποτα δεν ξεχάστηκε, κανένας δεν ξεχάστηκε – Απαιτούμε ανάσα και αλήθεια»
ελευθεριάδης
Τέμπη – Καταγγελία Ελευθεριάδη: «Αστυνομικοί με απείλησαν ενώ γνώριζαν ποιος είμαι»
Ο γιος θύματος καταγγέλλει προσαγωγή και μιλά για την αδιανόητη τραγωδία που στοίχισε τη ζωή της μητέρας του
Τέμπη – Καταγγελία Ελευθεριάδη: «Αστυνομικοί με απείλησαν ενώ γνώριζαν ποιος είμαι»
AEGEAN
AEGEAN: Ακυρώσεις πτήσεων προς Ισραήλ, Λίβανο, Ιράκ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Η αεροπορική εταιρεία αναστέλλει προσωρινά δρομολόγια λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή – Δυνατότητα αλλαγής ή επιστροφής χωρίς χρέωση
AEGEAN: Ακυρώσεις πτήσεων προς Ισραήλ, Λίβανο, Ιράκ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα