ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Οι αγώνες που απαιτούνται δεν θα είναι στα όρια της νομιμότητας,αλλά στα όρια των εργασιακών αναγκών μας και των αναγκών των παιδιών μας για εκπαίδευση χωρίς ταξικούς φραγμούς .

Τη συγκρότηση κεντρικού απεργιακού αγώνα ως απάντηση στην αγωγή Πιερρακάκη κατά της ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση, προτέινουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών στους εκπαιδευτικούς.

«Η κυβέρνηση απειλεί και προσπαθεί να παρέμβει άμεσα στις συλλογικές μας διεργασίες, θυμίζοντας τη δημοσιοϋπαλληλική μας ιδιότητα, το περιοριστικό πλαίσιο που έστησε ενάντια στην προκήρυξη της απεργίας, μας ορίζει τι έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε, κηρύσσει παράνομες και ανυπόστατες τις ολομέλειες προέδρων ,παίζοντας με λέξεις και έννοιες και προσπαθεί να επιβάλλει σιωπή νεκροταφείου στις επιλογές της,προσπαθώντας μάλιστα να στρέψει εναντίον των εκπαιδευτικών την κοινωνία και τους μαθητές», τονίζει η παράταξη και συμπληρώνει:.

«Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει ό,τι θέλει και σίγουρα και την ανατροπή των νόμων»

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

Αγωγή κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας ενάντια στην ΟΛΜΕ με τη μορφή του κατεπείγοντος για να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία /αποχή της ΟΛΜΕ από τους Μέντορες και Συντονιστές.

Δεν αρκούν όλες οι υπηρεσίες της ομοσπονδίας στο να μπλοκαριστεί ο αγώνας κατά της αξιολόγησης με κάθε τρόπο ,με τελευταία την απόφαση για κατάθεση πρότασης αποδοχής της αξιολόγησης μέσω ενιαίων κειμένων που θέλει να επιβάλλει και σε όλες τις ΕΛΜΕ. Όσους τεμενάδες και να κάνει η ομοσπονδία, η κυβέρνηση, ακριβώς για αυτό, θα επιτίθεται όλο και πιο βάρβαρα,χωρίς να δείχνει ούτε ίχνος ευγνωμοσύνης στην προσπάθεια επιβολής υποταγής.Για αυτό δεν είναι τυχαίο που αμέσως την επόμενη μέρα της ολομέλειας προέδρων και των αποφάσεων της ,βγήκε ακόμα πιο επιθετικά απειλώντας τους εκπαιδευτικούς για τις κυρώσεις που θα αντιμετωπίσουν αν συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια σε όποια αξιολογική διαδικασία.

Ο κλάδος, που διαχρονικά εκφράζει την αντίθεση του στην αξιολόγηση,έχει να αντιπαλέψει τόσο την επίθεση της κυβέρνησης όσο και των ομοσπονδιών.

Η κυβέρνηση απειλεί και προσπαθεί να παρέμβει άμεσα στις συλλογικές μας διεργασίες, θυμίζοντας τη δημοσιοϋπαλληλική μας ιδιότητα, το περιοριστικό πλαίσιο που έστησε ενάντια στην προκήρυξη της απεργίας, μας ορίζει τι έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε, κηρύσσει παράνομες και ανυπόστατες τις ολομέλειες προέδρων ,παίζοντας με λέξεις και έννοιες και προσπαθεί να επιβάλλει σιωπή νεκροταφείου στις επιλογές της,προσπαθώντας μάλιστα να στρέψει εναντίον των εκπαιδευτικών την κοινωνία και τους μαθητές.

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει ό,τι θέλει και σίγουρα και την ανατροπή των νόμων .

Οι αγώνες που απαιτούνται δεν θα είναι στα όρια της νομιμότητας,αλλά στα όρια των εργασιακών αναγκών μας και των αναγκών των παιδιών μας για εκπαίδευση χωρίς ταξικούς φραγμούς .

Η υποκρισία της κυβέρνησης πως νοιάζεται για τα παιδιά των χαμηλών στρωμάτων έχει εντελώς απογυμνωθεί, όταν 35.000 παιδιά πετιούνται έξω από τις ανώτατες σπουδές με την ΕΒΕ.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ /ΑΠΟΦΥΓΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

τραπεζες
Τράπεζες: Μετατρέπουν καταστήματα σε tellerless (δηλ χωρίς ταμείο) ενώ μας χρεώνουν τα πάντα
Πολλά καταστήματα στην Αττική και την επαρχία ενημερώθηκαν ότι θα γίνουν tellerless (δηλ χωρίς ταμείο), και ότι θα περισσέψουν ταμίες, τη στιγμή που...
Τράπεζες: Μετατρέπουν καταστήματα σε tellerless (δηλ χωρίς ταμείο) ενώ μας χρεώνουν τα πάντα
kasselakis
4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Τι αναφέρει η πρόταση που ψηφίστηκε
«Τo Συνέδριο ομόφωνα και ομόθυμα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο. Είπε πρόεδρο έχουμε, επομένως δεν χρειάζονται εκλογές» δήλωσε η...
4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Τι αναφέρει η πρόταση που ψηφίστηκε
ΤΑΞΗ
Σχολεία: Oργανικά κενά και πλεονάσματα και υπολογισμός μεταθέσεων 2024
Ο προσδιορισμός της οργανικής σύνθεσης του εκπαιδευτικού προσωπικού – Πως θα υπολογιστούν κενά και πλεονάσματα για τις μεταθέσεις του 2024
Σχολεία: Oργανικά κενά και πλεονάσματα και υπολογισμός μεταθέσεων 2024
ΠΑΝΤΕΙΟ
Σήμερα Δευτέρα κοινή συνέντευξη Τύπου 12 Συλλόγων ΔΕΠ κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ
Σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, λοιπόν, στη 1 μετά το μεσημέρι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, οι Σύλλογοι ΔΕΠ θα διατρανώσουν ότι είναι κατά της παραβίασης...
Σήμερα Δευτέρα κοινή συνέντευξη Τύπου 12 Συλλόγων ΔΕΠ κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ