ΕΜΠ και Intracom Telecom «έδωσαν τα χέρια»
Φοιτητές και ερευνητές του ΕΜΠ θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με το επιστημονικό προσωπικό της Intracom Telecom

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων πληροφορικής, και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ανακοίνωσαν τη σύναψη  Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με στόχο την από κοινού αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πόρων για τη δημιουργία ευκαιριών καινοτομίας και μάθησης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, φοιτητές και ερευνητές του ΕΜΠ θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με το επιστημονικό προσωπικό της Intracom Telecom, ώστε να δημιουργήσουν ένα κοινό πεδίο συνεργασίας με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της εκμάθησης και της δημιουργικότητας.

Η συνεργασία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Ανταλλαγή Γνώσης: Το ΕΜΠ και η Intracom Telecom θα μοιραστούν ιδέες και γνώση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου όλοι μπορούν να μάθουν και να αναπτυχθούν. Αυτή η πρωτοβουλία προωθεί την ανταλλαγή πληροφοριών στον κλάδο των ΤΠΕ, δίνοντας έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία και τη συνεργασία. Στοχεύει στην κατανόηση σε βάθος, την ενίσχυση των συνδέσεων με τη βιομηχανία και στην κοινή χρήση των ερευνητικών αποτελεσμάτων με διαφάνεια.
  • Πρακτική Άσκηση: Οι φοιτητές του ΕΜΠ θα έχουν τη δυνατότητα 6μηνης πρακτικής άσκησης στις εγκαταστάσεις της Intracom Telecom σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Η εμπειρία αυτή θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες για τη μελλοντική τους καριέρα.
  • Έρευνα ΤΠΕ: Οι φοιτητές, κατά την εκπόνηση της διπλωματικής τους εργασίας, θα ενθαρρύνονται να επιλέξουν θέμα από τους τομείς των ΤΠΕ. Οι ομάδες θα ερευνήσουν θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, η τηλεϊατρική και πολλά άλλα, με σκοπό να συμβάλλουν στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες.
  • Ερευνητική Συνέργεια: Συνεργασία της Intracom Telecom με Ερευνητικά Εργαστήρια του Πανεπιστημίου για την περαιτέρω ενίσχυση των ερευνητικών έργων και μελετών και των δύο πλευρών. Ενδεικτικά παραδείγματα περιλαμβάνουν προγράμματα όπως Horizon Europe ή «Ερευνώ - Καινοτομώ».
  • Υποστήριξη Αποφοίτων: Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΕΜΠ θα βοηθήσει τους φοιτητές να βρουν θέσεις εργασίας στην Intracom Telecom, ενώ παράλληλα διαλέξεις και εκπαιδευτικά προγράμματα θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν στις εγκαταστάσεις τους.

 Ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής, δήλωσε: «Η συμφωνία συνεργασίας του ΕΜΠ με την Intracom Telecom έχει πολύπλευρη εκπαιδευτική και ερευνητική στόχευση που αντλεί και από τη διακεκριμένη θέση της εταιρείας στον κλάδο των ΤΠΕ. Εντάσσεται στην ευρύτερη και συστηματική προσπάθεια του ΕΜΠ να υποστηρίξει τους φοιτητές και τους νέους ερευνητές, να διευρύνει τις επαγγελματικές τους προοπτικές και ευκαιρίες και να αξιοποιήσει το ταλέντο και τις ικανότητές τους, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του σχετικού ελληνικού οικοσυστήματος, δηλαδή στην αποτελεσματική αλληλεπίδραση του πανεπιστημίου με τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις. Η πρακτική άσκηση προπτυχιακών φοιτητών, η ερευνητική συνεργασία σε διδακτορικό και μεταδιδακτορικό επίπεδο και οι κοινές προσπάθειες για ανταγωνιστική χρηματοδότηση της έρευνας αποτελούν βασικά συστατικά της συνεργασίας μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Kartlos Edilashvili, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, σχολίασε: «Η εταιρεία μας, ως ηγέτης στο χώρο της τεχνολογίας, δεσμεύεται να συνεχίσει να επενδύει στην Έρευνα και την Ανάπτυξη, προκειμένου να αναπτύσσει διαρκώς προϊόντα σε τεχνολογίες αιχμής, παραμένοντας μπροστά από τον ανταγωνισμό. Η στρατηγική συνεργασία με το ΕΜΠ σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή, εγκαινιάζοντας ένα δυναμικό πλαίσιο συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσης μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και της βιομηχανίας ΤΠΕ, δημιουργώντας έτσι άριστα καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό προκείμενου να ανταποκριθεί στις ανάγκες ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων».

 Στην υπογραφή της συμφωνίας παρέστησαν από πλευράς ΕΜΠ: Καθηγητής Ανδρέας Γ. Μπουντουβής, Πρύτανης, Καθηγητής Ιωάννης Χατζηγεωργίου, Αντιπρύτανης Έρευνας & Δια Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγητής Δρόσος Γκιντίδης, Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής Παναγιώτης Τσανάκας, Κοσμήτορας Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Καθηγητής Δημήτριος Σούντρης, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Από πλευράς Intracom Telecom παρέστησαν: Kartlos Edilashvili, CEO & Μέλος Δ.Σ., Αναστάσιος Δημόπουλος, Γενικός Διευθυντής & Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Ιωάννης Πούλος, Αναπλ. Γενικός Διευθυντής Τομέα Υπηρεσιών, Δημήτρης Παντελόπουλος, Διευθυντής Έρευνας & Τεχνολογίας, Ρένια Κρεμαλή, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Αλέξανδρος Ταρνάρης, Διευθυντής Μarketing & Επικοινωνίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές χούντα
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο
Τη σχολική πραγματικότητα τον καιρό της χούντας εικονογραφεί με τον πιο πιστό τρόπο ένα μικρό κιτρινισμένο τετράδιο που έπεσε τυχαία στα χέρια μας.
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο