ΕΚΠΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Πρόκειται για δύο αυτοτελή εργαστήρια διάρκειας 45 λεπτών το καθένα, που απευθύνονται σε μαθητές/τριες 4ης και 5ης Δημοτικού.

Το Εργαστήριο Φιλοσοφία-Διακυβέρνηση-Οικονομία, PPΕ Lab, του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ σας προσκαλεί στα διαδραστικά Εργαστήρια Φιλοσοφίας για Παιδιά, σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, στις 17.00 με 19.00 στο Αthens Science Festival.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Η Σοφία στο Σχολείο», για την εισαγωγή της Φιλοσοφίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΛΙΔΕΚ. Πρόκειται για δύο αυτοτελή εργαστήρια διάρκειας 45 λεπτών το καθένα, που απευθύνονται σε μαθητές/τριες 4ης και 5ης Δημοτικού. Θα πραγματοποιηθούν από την ομάδα εξειδικευμένων ερευνητών του PPΕ Lab στον χώρο του Ιnnovathens, Τεχνόπολη, Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι.

«Η Σοφία στο Σχολείο» αξιοποιεί καινοτόμα μέσα, όπως πρωτότυπα κινούμενα σχέδια, «παιγνιοποίηση», ψηφιακά παιχνίδια μάθησης. Μέσα από ερευνητικές, διαδραστικές και βιωματικές πρακτικές μαθαίνει στα παιδιά να σκέπτονται, να αμφιβάλλουν δημιουργικά και να αποτιμούν κριτικά πεποιθήσεις και αξίες.

«Η Σοφία στο Σχολείο» αποσκοπεί στη σύζευξη της τεχνολογικής προόδου με τους κανόνες της Λογικής και της Ηθικής. Αξιοποιώντας τις φιλοσοφικές αρχές, τα παιδιά κατακτούν τη δυνατότητα να μπορούν να κάνουν τη σωστή επιλογή μέσα στο πλήθος των προσφερομένων δεδομένων της εποχής.

Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής που ακολουθεί. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότηταςhttps://www.mysofia.gr/entry/4937/sofiasto-athens-science-festival

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Γιώργος Ν. Πολίτης, Καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας, ΕΚΠΑ
 

Ερευνητική Ομάδα: Παναγιώτης Πέρρος-Αποστολόπουλος, Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Αλκιβιάδης Κ. Γούναρης, Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Παναγιώτα Βάσση, Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Βασιλική Μπάκα, Υπ. Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Δέδες, Υπ. Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Δήμητρα Βαγενά, Υπ. Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Θεοδώρα-Ελισάβετ Μαρκαντωνάτου, Υπ. Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Ζαχαρούλα Θεοδώρου, Τ/φοιτη ΜΑ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Βασίλης Τσακίρογλου, ΦΠΨ Παν/μίου Ιωαννίνων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio_kleisto_198490608_6.jpg
Γερασμένα, υποσυντηρημένα και επικίνδυνα σχολεία: Τι καταγγέλλουν γονείς μαθητών στα Γιάννενα
«Το πρόβλημα των σχολικών υποδομών δεν αντιμετωπίζεται με “μπαλώματα”» λένε οι γονείς
Γερασμένα, υποσυντηρημένα και επικίνδυνα σχολεία: Τι καταγγέλλουν γονείς μαθητών στα Γιάννενα