Στελέχη Εκπαίδευσης: Νέα ημερίδα από το ΕΚΔΔΑ για την ανάπτυξη δεξιοτήτων
Ημερίδα του ΕΚΔΔΑ για τα στελέχη εκπαίδευσης

Ημερίδα με τίτλο: «Ανάπτυξη δεξιοτήτων στελεχών εκπαίδευσης: Στρατηγικές και πρακτικές υποστήριξης εκπαιδευτικών» για τα στελέχη εκπαίδευσης διοργανώνει το  Εθνικό  Κέντρο  Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.).

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) θα υλοποιήσουν μια σειρά από συνεκτικές δράσεις Επαγγελματικής Ανάπτυξης, οι οποίες θα απευθύνονται στα στελέχη εκπαίδευσης, με στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και την ενδυνάμωσή τους σε ζητήματα διοικητικής, επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης όλου του εύρους της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και συνολικά της εκπαιδευτικής διαδικασίας προς όφελος όλων των μετεχόντων σε αυτή.

Η εκκίνηση αυτών των δράσεων θα πραγματοποιηθεί με Ημερίδα που έχει τίτλο: «Ανάπτυξη δεξιοτήτων στελεχών εκπαίδευσης: Στρατηγικές και πρακτικές υποστήριξη εκπαιδευτικών».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΕΚΔΔΑ, Πειραιώς 211, 177 78 Ταύρος, Αττική, από τις 09.00 έως τις 14:00, με παράλληλη ζωντανή μετάδοση (livestreaming) για εξ αποστάσεως παρακολούθηση.

Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόσκληση – εγκύκλιο.

Η ημερίδα θα καλύψει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Υλοποίηση δράσεων επαγγελματικής εκπαίδευσης των στελεχών εκπαίδευσης με στόχο την πραγμάτωση του ψηφιακού συμπεριληπτικού, αειφόρου και δημοκρατικού σχολείου.
  • Το ελληνικό σχολείο και οι οκτώ (8) βασικές ικανότητες της διά βίου μάθησης
  • Τομές και συνέχειες των νέων ΠΣ και εκπόνηση νέων διδακτικών βιβλίων
  •  Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση του έργου των σχολικών μονάδων: Καλές πρακτικές

Η πραγμάτωση του ψηφιακού σχολείου και η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών ως εργαλείων έρευνας και μάθησης σε όλο το εύρος της διδακτικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ομάδα-Στόχος: Η ημερίδα απευθύνεται σε στελέχη της εκπαίδευσης (Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Συμβούλους Εκπαίδευσης, Συντονιστές
Εκπαίδευσης Εξωτερικού και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων).

Τα στελέχη που επιθυμούν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία στην ημερίδα θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στην υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων του ΕΚΔΔΑ.

Η είσοδος γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://online.ekdd.gr/OnlineWeb/index.jsp, «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ» και έπειτα το πρόγραμμα» και κωδικό ΟΠΣ
80057Ζ23.

Προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ορίζεται η 5η/10/2023.

Όσοι επιλεγούν για τη δια ζώσης παρακολούθηση της ημερίδας θα ειδοποιηθούν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.

Για όσους δεν επιλεγούν ή δεν έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης της ημερίδας δια ζώσης θα υπάρχει δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης μέσω livestreaming, από τον κεντρικό ιστότοπο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α https://www.ekdd.gr

Η συμμετοχή των επιμορφούμενων, εφόσον επιλεγούν και εγκριθεί η συμμετοχή τους από την Υπηρεσία στην οποία υπηρετούν, είναι υποχρεωτική (Π.Δ. 57/2007, Α ́ 59) και συνεπάγεται την αποδέσμευσή τους από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και να αντιμετωπίζουμε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ως εφαλτήριο μιας επιστημονικής σταδιοδρομίας...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Σαλάτα με φακές
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη
Η κλασική συνταγή για φακοσαλάτα, υγιεινή, θρεπτική και άκρως καλοκαιρινή περιέχει εκτός από τις φακές, τοματίνια ή ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο...
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη