ελμε πειραιά
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης και της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης

Δήλωση των Γιώργου Κ. Καββαδία – Νεκτάριου Χατζηανδρέου

Με βάση το δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ Πειραιά για τη συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας Δ. Μιχαηλίδου και τις δηλώσεις ότι οι διώξεις του διευθυντή της ΔΔΕ «είναι τελείως αχρείαστες», αλλά και την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ για συνάντηση με τον ΔΙΔΕ Πειραιά για τις διώξεις, οφείλουμε σε ό, τι μας αφορά να δηλώσουμε:

1. Αταλάντευτα αγωνιζόμαστε συλλογικά για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις των συναδέλφων μας και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την πολιτική και συνδικαλιστική δράση!

2. Απορρίπτουμε οποιαδήποτε «διαβάθμιση» ή «επιλογή» διώξεων και οποιαδήποτε προσπάθεια διαπραγμάτευσης σε αυτή την κατεύθυνση.

3. Δε μας κάνουν χάρη όσοι αναφέρονται στο «πάγωμα» των διώξεών μας. Δε μας αφορά η «επιλογή»  διώξεων ή επιλεκτική ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.  Γιατί εξακολουθούν να  υπάρχουν συνάδελφοί μας που διώκονται για τους ίδιους λόγους. Γιατί παραμένουν οι αιτίες που έχουν διαμορφώσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στα σχολεία  συρρικνώνοντας τις όποιες παιδαγωγικές ελευθερίες και υπονομεύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.

4. Άλλωστε οι διώκτες μας είναι αυτοί που παραβιάζουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες και οφείλουν να απολογηθούν. Για αυτό και οι όποιοι ελιγμοί τους με το «πάγωμα» των διώξεών μας για να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση και να προστατεύσουν το προσωπικό τους συμφέρον, μας αφήνει παγερά αδιάφορους.

5. Για αυτό δεν είναι δυνατόν να συνδιαλεγόμαστε με όσους εξακολουθούν προκλητικά και απειλητικά την ώρα που «παγώνουν» τις διώξεις μας να δηλώνουν ότι επιμένουν και θα «φτάσουν μέχρι τέλος» τις διώξεις για τις εξετάσεις PISA στο 1ο Γυμνάσιο (Σκευωρία με βάση την οποία διώκονται οι συνάδελφοι: Γ. Καββαδίας, Α. Καλούσης, Δ. Μητρόπουλος, Α. Σακιώτη) και τις απροκάλυπτες πολιτικές διώξεις των συναδέλφων Ζ. Γκέρτσου και Π. Χουντή.

6. Δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι - το δηλώνουμε εκ των προτέρων – και να πειθαρχήσουμε σε εντολές που μας μετατρέπουν από παιδαγωγούς σε «παιδονόμους» ή γρανάζια απεργοσπαστικού μηχανισμού, για να σπάσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών μας, αλλά και σε κάθε απόφαση και ενέργεια περιορισμού των ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας!

Όσοι επιμένουν ότι θα «πάνε τις διώξεις μέχρι τέλος», να ξέρουν ότι δε μας φοβίζουν, αλλά μας δυναμώνουν για να συνεχίσουμε τον δικό μας αγώνα μέχρι τέλος. Δηλώνουμε παραφράζοντας τον ποιητή ότι «δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό» Ή, όπως ακριβώς, λέει ένας άλλος ποιητής: «Ας μην το κρύβουμε. Διψάμε για ουρανό»

Γιώργος Κ. Καββαδίας – φιλόλογος στο 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και της ΣΕ του περιοδικού «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης»

Νεκτάριος Χατζηανδρέου –φιλόλογος στο 1ο ΓΕΛ Πειραιά (αποσπασμένος κατά το 2023 – 24 στο Ζάννειο ΕΠΑΛ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith2
Ψηφιακό Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων: Και νέα πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς - Το ΦΕΚ
Η ψηφιακή τήρηση επιτυγχάνεται με τη χρήση ψηφιακής υπηρεσίας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ-gov.gr) εφεξής ΕΨΠ, στην...
Ψηφιακό Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων: Και νέα πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς - Το ΦΕΚ
σχολείο σταυρος ξαρχακος
Νίκαια: Το 14ο Δημοτικό Σχολείο «βαφτίζεται» σε Σταύρος Ξαρχάκος, παρουσία του συνθέτη
Η ονοματοδοσία θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 30 Μαϊου στις 7.45 μμ στην Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς
Νίκαια: Το 14ο Δημοτικό Σχολείο «βαφτίζεται» σε Σταύρος Ξαρχάκος, παρουσία του συνθέτη