διατροφη θεσσαλια εκκληση
Χιλιάδες οικογένειες σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα αντιμετωπίζουν τεράστιες πρακτικές δυσκολίες, που μεταξύ άλλων, αφορούν στην εξασφάλιση, αλλά και στη σωστή και ασφαλή προετοιμασία του καθημερινού φαγητού

Έκκληση για την άμεση προσφορά τροφίμων στους μαθητές της Θεσσαλίας μέσω του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, απευθύνει το Ινστιτούτο Prolepsis.

Η εξασφάλιση ασφαλούς τροφής στους μαθητές των σχολείων που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες είναι απολύτως αναγκαία, λόγω των επικίνδυνων υγειονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί. Χιλιάδες οικογένειες σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα αντιμετωπίζουν τεράστιες πρακτικές δυσκολίες, που μεταξύ άλλων, αφορούν στην εξασφάλιση, αλλά και στη σωστή και ασφαλή προετοιμασία του καθημερινού φαγητού. Παράλληλα, είναι πλέον εμφανές ότι το ποσοστό της φτώχειας θα αυξηθεί σημαντικά στις περιοχές που καταστράφηκαν.

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis από το 2012 σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας, περιλαμβάνει καθημερινή σίτιση με υγιεινά και θρεπτικά γεύματα (γαλακτοκομικά, αρτοσκευάσματα, πίτες, φρούτα κλπ.), τα οποία φτάνουν στα σχολεία σε ατομικές συσκευασίες και έτοιμα προς άμεση κατανάλωση. Σε περιπτώσεις όπου η καθημερινή σίτιση δεν είναι εφικτή, όπως έχει εφαρμοστεί και στην περίοδο της πανδημίας, παρέχονται πακέτα τροφίμων που καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών για διάστημα μέχρι και 15 ημερών.

Κάθε δωρεά είναι σημαντική!

  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι μπορούν να υποστηρίξουν τη σίτιση των σχολείων τους, κατά το παράδειγμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2016-2023), της Περιφέρειας Πελοποννήσου (2023), αλλά και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (2016–2019).

  • Ιδιώτες, Ιδρύματα, εταιρείες και οργανισμοί μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ινστιτούτο Prolepsis στο 210 6255700 για να υποστηρίξουν τη σίτιση ενός ή περισσότερων σχολείων ή ακόμα και ενός παιδιού.

  • Για χρηματικές δωρεές μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα diatrofi.prolepsis.gr.

  • Εταιρείες τροφίμων, γαλακτοβιομηχανίες, εταιρείες παραγωγής φρέσκων αυγών, φρουτοπαραγωγοί, εταιρείες/βιομηχανίες παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου, μπορούν να υποστηρίξουν το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε είδος (π.χ. γάλα, γιαούρτι, αυγά, τυρί, φρούτα, παρθένο ελαιόλαδο).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.diatrofi.prolepsis.gr και www.prolepsis.gr, ή να επικοινωνήσετε με τον κ. Γιάννη Κουτελίδα στο 210-6255700 (εσωτ. 119).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια