Εκπαιδευτικοί: Στους δρόμους για το «μαχαίρι» στην Παράλληλη και τα κενά
Λιάκος Γιάννης / InTime News
Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι σήμερα στις 14:00

Σήμερα το μεσημέρι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, αλλά και σε διευθύνσεις εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη και αλλού.

Προχθές, ανάλογη διαμαρτυρία  είχε γίνει στη ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας στις 11/9 για κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία, δημοσιοποίηση όλων κενών και επανατοποθέτηση ή τουλάχιστον δυνατότητα βελτίωσης θέσης σε όλους αναπληρωτές -ακολουθεί η ανακοίνωση.

Το «μαχαίρι» στην Παράλληλη στήριξη, τα κενά στα σχολεία, οι συγχωνεύσεις και τα λουκέτα σε σχολεία, οι προσλήψεις όλων των αναπληρωτών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων είναι μερικά από τα βασικά ζητήματα.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς με αποφασιστικότητα σχεδιάζουμε νέο δρόμο….

ΟΛΟΙ/-ΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, στις 14:00

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Καμία περικοπή στις προσλήψεις αναπληρωτών Παράλληλης Στήριξης. Κάλυψη άμεσα ΟΛΩΝ των αναγκών των μαθητών με διάγνωση. Ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή που χρειάζεται παράλληλη στήριξη.

- Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του τακτικού προϋπολογισμού ή στο 5% του ΑΕΠ.

- Κανένα κλείσιμο – συγχώνευση σχολικής μονάδας. 20 μαθητές στο τμήμα στα δημοτικά, 15 ανά τμήμα Α΄ και Β΄ Δημοτικού και στα Νηπιαγωγεία.

- Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση των ΑμΕΑ, σε σχολικές μονάδες του ΥΠΑΙΘΑ.

- Δημιουργία Τμημάτων Ένταξης σε κάθε σχολική μονάδα και βαθμίδα εκπαίδευσης. Δημιουργία δεύτερου Τμήματος  Ένταξης ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών κάθε σχολείου.

- Κατοχύρωση παιδαγωγικής εκπαιδευτικής κατεύθυνσης των ΚΕΔΑΣΥ άμεση στελέχωση τους, μικρότερες περιοχές ευθύνης ανά δήμο, λιγότερες διοικητικές αρμοδιότητες, κινητές μονάδες που θα επισκέπτονται  τα σχολεία  και θα στηρίζουν εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τα ΚΕΔΑΣΥ να υλοποιούν την υποστήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες μέσα στα σχολεία.

- Στελέχωση των σχολείων με ΕΒΠ, σχολικούς νοσηλευτές σύμφωνα με τις ανάγκες.

- Να πραγματοποιηθούν, τουλάχιστον στη β΄ φάση, προσλήψεις όλων των αναπληρωτών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Ρόζα Ιμβριώτη

Συνεχίζουμε την Πέμπτη 14/9 με Παράσταση στο Υπ. Παιδείας στις 2μμ!

Παρέμβαση της προέδρου του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» στην παράσταση στη ΔΙΠΕ Αθήνας:

https://youtu.be/OSyfUqGUXNw?si=UJqEQRobZXXG4ktJ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς

Τη Δευτέρα 11/9, ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ), μαζί με Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων και τη συμμετοχή μικρών μαθητών στη ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας! Καταγγέλλουμε ότι για πολλοστή φορά μας υποδέχτηκε η αστυνομία! Ντροπή!

Από όλους τους φορείς, αναδείχτηκε το τεράστιο εύρος των κενών, πάνω από 20.000 σε όλη την χώρα και πάνω από 1000 στη ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας, με κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, ιδιαίτερα εκπαιδευτικών παράλληλων στηρίξεων αλλά και εκπαιδευτικών καλλιτεχνικής παιδείας (θεατρολόγων, εικαστικών). Οξύτατο το πρόβλημα στα ειδικά σχολεία όπου υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και μεταφορά κλπ. Π.Χ. στο Ειδικό Δημοτικό Ρόζα Ιμβριώτη λείπει ένα δρομολόγια, αυτό που φέρνει παιδιά από την Ηλιούπολη (θυμίζουμε ότι πέρυσι το ίδιο δρομολόγιο έλειψε μήνες!). Στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρόζα Ιμβριώτη λείπουν Νηπιαγωγοί και ΕΕΠ. Στο 2ο Ειδικό Δημοτικό ΕΛΕΠΑΠ λείπουν εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ. Ενώ είναι γνωστό ότι η κτηριακή κατάσταση τόσο των προαναφερόμενων Ειδικών όσο των 1ου Ειδικού Δημοτικού και 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου είναι τραγική και ενίοτε επικίνδυνη.

Η κατάσταση στην παράλληλη στήριξη με ευθύνη του ΥΠΑΙΔ τραγική. Πιο συγκεκριμένα, σε σχολείο που χρειάζονται 13 παιδιά παράλληλη στήριξη, στέλνονται 3 εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης! Ενώ στα Νηπιαγωγεία στάλθηκε ένας/μία εκπαιδευτικός παράλληλης σε δύο Νηπιαγωγεία! Για ποια στήριξη μιλάμε;

Το ίδιο συμβαίνει και με τα ακάλυπτα κενά στα μαθήματα των ειδικοτήτων στα σχολεία. Π.χ. ένα σχολείο έχει συνάδελφο θεατρολόγο αλλά όχι συνάδελφο εικαστικό και αντίστροφα!

Ταυτόχρονα καταγγέλθηκε ότι με ευθύνη κυβέρνησης, ΥΠΑΙΔ, Περιφερειών και Δήμων πολλά σχολεία είναι γιαπιά, τώρα γίνονται ορισμένες εργασίες, κυρίως βαψίματα και γενικά ό,τι φαίνεται και για τις προεκλογικές τους ανάγκες, χωρίς να γίνονται τα αναγκαία έργα ουσίας, ενώ έχουμε σχολεία σε αναστολή όπως το 2ο Δημοτικό Αθηνών ή σε ημιαναστολή όπως το 1ο Δημοτικό Αθηνών, ενώ άλλα πλημμύρισαν όπως στο 7ο Δημοτικό Βύρωνα τη μέρα της πλημμύρας κυκλοφορούσαν βαρκούλες στο ισόγειο!

Η δε καθαριότητα των σχολείων επαφίεται στα περισσότερα σε μία καθαρίστρια/στη για ένα Δημοτικό και ένα Νηπιαγωγείο μαζί, άρα θα υπάρχει καθαρίστρια στα περισσότερα σχολεία μόνο από το μεσημέρι και μετά, με τις περισσότερες να είναι συμβασιούχες και να γίνονται στην κυριολεξία λάστιχο!

Οι απαντήσεις που πήραμε από τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας:

Η απάντηση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης ήταν ότι έχουν δοθεί όλα τα κενά προς το Υπουργείο Παιδείας και τους ΣΕΠΕ που τα ζήτησαν.  Επίσης, θα δίνεται ο νέος αριθμός των κενών στα σωματεία, ως συνολικός αριθμός (και όχι ανά σχολείο, όπως απαιτήσαμε για να υπάρχει δυνατότητα ελέγχου των αναγκών και της κάλυψής τους).

Η Διεύθυνση της Α Αθήνας κάνει διαχείριση του αριθμού των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν! Επίσης, επισήμανε ότι δεν έχει δοθεί οδηγία από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων για να καλυφθούν οι υπόλοιπες ώρες της Π.Σ από δασκάλους αλλά ούτε πώς θα καλύψουν οι ελάχιστοι αναπληρωτές παράλληλης στήριξης που τοποθετήθηκαν ανά σωματείο τους πολλαπλάσιους μαθητές που χρήζουν παράλληλης.

Επιπλέον, η Διευθύντρια Εκπαίδευσης είπε ότι ρώτησε το ΥΠΑΙΔ και της απάντησαν ότι δεν προβλέπονται βελτιώσεις θέσεων, πράγμα που δεν ισχύει γιατί και έχουν γίνει πολλές φορές συνολικά αλλά γιατί γίνονται και τώρα μεμονωμένα. Είπε απλά ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για όσους συναδέλφους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας!

Από κοινού, γονείς, ενώσεις γονέων και όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία απαιτήσαμε και απαιτούμε:

α) Να καλυφθούν όλα τα κενά στην παράλληλη στήριξη και ανά 1 παιδί να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός πλήρους ωραρίου!

β) Να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων με όλες τις ειδικότητες των συναδέλφων που απαιτούνται για την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών.

γ)Να δημοσιοποιηθούν όλα τα κενά στο site της Διεύθυνσης ανά σχολείο!

δ) Να επανατοποθετηθούν όλοι οι αναπληρωτές της α΄ φάσης, αφού τους δοθούν όλα τα πραγματικά κενά που υπάρχουν στη ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας. Τουλάχιστον να δοθεί η δυνατότητα βελτίωσης θέσης σε όλους όσους το επιθυμούν, αφού δημοσιοποιηθούν τα κενά και η διαδικασία να γίνει ενιαία για όλους και με διαφάνεια! ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΘΕΣΗΣ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kausonas
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Αυτές είναι οι περιοχές που θα καταγράψουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες
Νέο έκτακτο δελτίο - Πότε κορυφώνεται η ζέστη, «καρφωμένο» πάνω από τους 40 βαθμούς το θερμόμετρο
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Αυτές είναι οι περιοχές που θα καταγράψουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες
panepistimio peiraiws
Μηχανογραφικό 2024: Γιατί να επιλέξεις το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας του Παν.Πειραιά
Γιατί το τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς ξεχωρίζει! Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή του στο Μηχανογραφικό και...
Μηχανογραφικό 2024: Γιατί να επιλέξεις το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας του Παν.Πειραιά