Thumbnail
Τι προβλήματα αναφέρει η Ένωση Συλλόγων Γονέων σχολείων Αγίας Παρασκευής

Άλυτα παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα με την Ένωση Συλλόγων Γονέων της περιοχής.

Όπως υποστηρίζεται, είναι η τέταρτη χρονιά που δεν υπάρχει ανοιχτή και στοχευμένη εργολαβία για τα σχολεία, ενώ οι δεσμεύσεις από πλευράς Δήμου δεν φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν.

Μάλιστα, οι εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν από τις Σχολικές Επιτροπές, χωρίς όμως να είναι δυνατό να καλυφθεί το κενό της ανυπαρξίας της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Η συγκεκριμένη κατάσταση θέτει σε κίνδυνο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

 • «"Για τέταρτη (4η) χρονιά δεν υπάρχει ούτε ανοικτή, ούτε στοχευμένη εργολαβία για τα σχολεία της πόλης" όπως είχε τοποθετηθεί εγγράφως η Ένωση στις 24/5/23 στη Δημόσια Συνεδρίαση για τα πεπραγμένα του Δήμου έτους 2022.
 • Πόσα ακόμη έγγραφα αιτήματα των σχολικών μονάδων για τα προβλήματα υποδομών πρέπει να αποσταλούν στην Τεχνική Υπηρεσία;
 • Πόσες ακόμη συναντήσεις και έγγραφες τοποθετήσεις της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων προς τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας για την άμεση προτεραιοποίηση των έργων βάσει της επικινδυνότητας και της σοβαρότητας των προβλημάτων;

Μετά τη συνάντησή μας στις 4 Ιουλίου, περιμέναμε εντός του καλοκαιριού να υλοποιηθούν τουλάχιστον οι τέσσερις δεσμεύσεις του Δημάρχου και Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας:

 1. Ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την άμεση δημοπράτηση, συμβασιοποίηση και ολοκλήρωση της «μεγάλης εργολαβίας» των σχολείων. Μια «μεγάλη εργολαβία» της τάξεως του ενός εκατομμυρίου η οποία είχε ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής χωρίς να έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής. Πλέον ανέρχεται περίπου στα 450.000€ αλλά και πάλι χωρίς συγκεκριμένα έργα.
 2. Εργολαβία 30.000€ για το αναβατόριο του 1ου Λυκείου και εξασφάλιση πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα.
 3. Αποκατάσταση του κάτω προαυλίου του συγκροτήματος 5ου-11ου δημοτικών που για άλλο ένα καλοκαίρι ήταν προγραμματισμένο να γίνει.
 4. Εργολαβία 60.000€ για εργασίες εντός του καλοκαιριού.

Το καλοκαίρι πέρασε, τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες και με απογοήτευση διαπιστώνουμε :

 • Δεν έγινε καμία από τις παραπάνω δεσμεύσεις του Δημάρχου και Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας στα σχολεία.
 • Στον αντίποδα και για άλλη μια χρονιά, οι Σχολικές Επιτροπές ανέλαβαν και προχώρησαν σε εργασίες συντηρήσεων και μικροεπισκευών χωρίς όμως να μπορούν να καλύψουν την ανυπαρξία της Τεχνικής Υπηρεσίας σε έργα υποδομών.  Αυτή η κατάσταση όμως θέτει σε κίνδυνο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Είναι ανάγκη και δεν είναι πολυτέλεια να ζητάμε:

 • Την υλοποίηση προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες στο 1ο Γενικό Λύκειο
 • Την ανάπλαση του κάτω προαυλίου των συστεγαζόμενων 5ου-11ου Δημοτικών και όλων των αύλειων χώρων σχολείων που παρουσιάζουν ρηγματώσεις και ολισθηρότητα
 • Τις ανακαινίσεις τουαλετών που είχαν ξεκινήσει στα σχολεία μας και έχουν σταματήσει
 • Την υλοποίηση της δημοπρατημένης ενεργειακής αναβάθμισης 3ου,4ου, 5ου-11ου δημοτικών και την ένταξη όλων των υπόλοιπων σχολικών μονάδων
 • Την αντικατάσταση χλοοτάπητα στα γήπεδα 5x5 των 3ου-7ου δημοτικών που είναι ακατάλληλα πλέον για χρήση και έχουν προκληθεί σοβαροί τραυματισμοί, τη συντήρηση όλων των γηπέδων 5x5 και την κατασκευή  γηπέδου 5x5 στο ΕΠΑΛ
 • Τη συντήρηση και πιστοποίηση των οργάνων στις αυλές των νηπιαγωγείων και την τοποθέτηση πιστοποιημένων οργάνων στις αυλές των νηπιαγωγείων που δεν έχουν
 • Τον προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων
 • Την προσβασιμότητα  και την πυρασφάλεια σε όλα τα σχολεία
 • Την συντήρηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και την εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης σε όλα τα σχολεία
 • Την εργολαβία για το συγκρότημα του 2ου Δημοτικού-1ου ΓΕΛ βάσει του προγράμματος του συμμετοχικού σχεδιασμού
 • Τη συντήρηση των περιφράξεων και το εξωτερικό βάψιμο των σχολείων
 • Την τακτική συντήρηση των σχολείων και την αναλογικότητα στη διάθεση πόρων στα σχολεία

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ: Τι δείχνει Μελέτη του Χάρβαρντ για τις ανεμογεννήτριες

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα