Σεξουαλική παρενόχληση φοιτήτριας σε πανεπιστήμιο: Απέλυσαν προπονητή για ανάρμοστο texting
Απέλυσαν προπονητή σε Πανεπιστήμιο για ανάρμοστο texting με φοιτήτρια

Το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ απέλυσε τον προπονητή του στο χόκεϊ ανδρών, Τοντ Γούντκροφτ, την Τρίτη, αφού το πανεπιστήμιο διεξήγαγε εσωτερική έρευνα για “ανάρμοστα μηνύματα κειμένου με μια φοιτήτρια του UVM σε πολλές περιπτώσεις, τα οποία απέτυχαν να διατηρήσουν τα επαγγελματικά όρια”, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο διευθυντής αθλητισμού του Βερμόντ, Τζεφ Σούλμαν.

Ο Schulman διόρισε τον βοηθό προπονητή Steve Wiedler ως προσωρινό προπονητή, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Το Αθλητικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Βερμόντ έχει υψηλές προσδοκίες για τη συμπεριφορά των προπονητών μας και όλων όσων εμπλέκονται με το τμήμα μας”, ανέφερε ο Schulman στην ανακοίνωση.

Μετά την εξέταση των ευρημάτων της έρευνας που διεξήχθη από το Γραφείο Θετικών Δράσεων και Ίσων Ευκαιριών του UVM που ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα, είναι σαφές ότι ο προπονητής Γούντκροφτ απέτυχε να ανταποκριθεί σε αυτές τις προσδοκίες.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά που οδήγησε στην έρευνα αφορούσε ανάρμοστα μηνύματα κειμένου με μια φοιτήτρια της UVM σε πολλές περιπτώσεις, τα οποία δεν τήρησαν τα επαγγελματικά όρια”, συνεχίζει η δήλωση του Schulman.

Ο δικηγόρος του Γούντκροφτ, Άντριου Μίλτενμπεργκ, εξέδωσε την Τρίτη δήλωση με την οποία επέκρινε την απόφαση του σχολείου.

Διαφωνούμε έντονα με τη διαδικασία και τα πορίσματα μιας διαδικασίας που στερείται θεμελιώδους δικαιοσύνης και δέουσας διαδικασίας”, δήλωσε ο Miltenberg. “Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η απόφαση του Πανεπιστημίου ήταν αντίθετη με τα γεγονότα και το νόμο. Σκοπεύουμε να επιδιώξουμε τη δικαιοσύνη για τον κ. Woodcroft, ο οποίος υπήρξε ένας εξαιρετικός προπονητής και συνήγορος της κοινότητας για πάνω από δύο δεκαετίες”.

Ο Woodcroft προσελήφθη από το πανεπιστήμιο τον Απρίλιο του 2020.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

odysseas_kai_oi_seirines
Σπουδαία ανακάλυψη στην Ιθάκη: Το πήλινο θραύσμα με το όνομα «Οδυσσεύς» φωτίζει τη λατρεία του μυθικού ήρωα
Το Υπουργείο Πολιτισμού χαρακτήρισε το εύρημα ως μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων ετών
Σπουδαία ανακάλυψη στην Ιθάκη: Το πήλινο θραύσμα με το όνομα «Οδυσσεύς» φωτίζει τη λατρεία του μυθικού ήρωα
εφυγε απο τη ζωη
Έφυγε από τη ζωή, πρόωρα και απροσδόκητα, η εκπαιδευτικός Ιωάννα Διαμαντή
Βαρύ πένθος έχει σκορπίσει στην Αργολίδα η είδηση του θανάτου της Ιωάννας Διαμαντή, διευθύντριας του Εσπερινού ΕΠΑΛ Άργους, η οποία έφυγε από τη ζωή...
Έφυγε από τη ζωή, πρόωρα και απροσδόκητα, η εκπαιδευτικός Ιωάννα Διαμαντή