Thumbnail
Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 22/3/2023

H εγκύκλιος των αποσπάσεων αναμένεται να εκδοθεί την τρέχουσα εβδομάδα και πιθανά οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από 3 ως 18 Απριλίου.

Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλου, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο των  Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων, σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 22/3/2023

Η ενημέρωση του αιρετού Θοδωρή Κατσωνόπουλου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με την συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε στις 22/3/2023 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

 1. Εξετάστηκε αίτηση επανεξέτασης εκπαιδευτικού Δ.Ε για μετάταξη στα πλαίσια του Β΄ Κύκλου Κινητικότητας 2022. Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου ήταν αρνητική.

 2. Εξετάστηκαν δύο (2) αιτήσεις για ανάκληση μετάταξης και επαναφορά σε θέση εκπαιδευτικού Δ.Ε. Θετική η γνωμοδότηση του Συμβουλίου επί των αιτήσεων.

 3. Εξετ’αστηκε αίτηση για απόσπαση εκπαιδευτικού Δ.Ε ως εθνικού εμπειρογνώμονα στη Γενική Δ/νση Eurostat με Θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου.

 4. Εγκρίθηκε αίτηση για απόσπαση εκπαιδευτικού Δ.Ε στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» για το διδακτικό έτος 2023-24.

 5. Εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν πέντε αιτήσεις για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε στελέχη Εκπαίδευσης.

 6. Εγκρίθηκε αίτηση για αναγνώριση συνάφειας Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών μόνιμης εκπαιδευτικού Δημοσίου ΙΕΚ.

 7. Ικανοποιήθηκαν πέντε αιτήσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε για παραίτηση από την υπηρεσία για πολύ σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ή λόγους υγείας.

 8. Εκτός ημερησίας, επισήμανα τη λάθος διατύπωση σε ότι αφορά το διαβιβαστικό της Επιστημονικής Επιτροπής Μουσικής Παιδείας σε σχέση με τις μεταθέσεις στο οποίο αναγράφεται «…με τα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών Δ.Ε. που μετατίθενται σε Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-2024…». Σε ότι αφορά τις μεταθέσεις, πρέπει να γίνει σαφές πως η Επιτροπή εισηγείται και το ΚΥΣΔΕ προτείνει. Επίσης να θυμίσω για μια ακόμα φορά την συνεδριακή θέση της ΟΛΜΕ που κάνει λόγο για συγκεκριμενοποίηση των αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων τόσο για τις μεταθέσεις όσο και για τις αποσπάσεις στα Μουσικά Σχολεία.

 9. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου που μας ανακοινώθηκε προφορικά, η εγκύκλιος των αποσπάσεων αναμένεται να εκδοθεί την τρέχουσα εβδομάδα και πιθανά οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από 3 ως 18 Απριλίου. Τέλος, η συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ για την εξέταση των ενστάσεων σχετικά με τις μεταθέσεις, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και η Ν. Κεραμέως απέδωσαν με προκλητικό τρόπο το έγκλημα των Τεμπών στην έλλειψη αξιολόγησης στο Δημόσιο(!) Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ν. Κεραμέως μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε ότι: «η ανάγκη να συνεχίσουμε δυναμικά την αξιολόγηση σε όλο το Δημόσιο  είναι ένα από τα μηνύματα που βγήκαν με ηχηρό τρόπο από την τραγωδία των Τεμπών»! Οι 57 νεκροί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στην πλειονότητα τους νέοι και νέες, είναι θύματα μιας εγκληματικής πολιτικής και όχι μιας κακιάς στιγμής από την απούσία αξιολόγησης! Μιας πολιτικής που αποψίλωσε και εν τέλει διέλυσε τις Δημόσιες Σιδηροδρομικές συγκοινωνίες προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Που αδιαφόρησε για συστήματα και κανονισμούς ασφαλείας απαξιώνοντας στη πράξη ακόμη και  την ανθρώπινη ζωή, για να διατηρηθούν τα κέρδη των ιδιωτών αλλά και τα δημόσια έσοδα  ώστε να  διατεθούν στις «απευθείας αναθέσεις των ημετέρων».Η τραγωδία στα Τέμπη αποκάλυψε την αλήθεια του «επιτελικού κράτους» της ΝΔ, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται παρά για το  «κράτος» που λειτουργεί ως διαχειριστής και μεσολαβητής ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.Πρόκειται για ένα έγκλημα του «επιτελικού κράτους», της συστηματικής διάλυσης του Δημοσίου, της γενικευμένης διαφθοράς και της εκχώρησης κρίσιμων δομών, στην Ιδιωτική κερδοσκοπία.

Μετά τις μεγαλειώδεις απεργίες στις 8 &16 Μαρτίου συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών, για Δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία, για εργασία με δικαιώματα και ασφάλεια και για να σταματήσουν οι Ιδιωτικοποιήσεις και κρίσιμοι τομείς που αφορούν Δημόσια Αγαθά και Υπηρεσίες να επανέλθουν στον έλεγχο του Δημοσίου!

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι η Απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης εκπαιδευτικών που προβλέπονται από τον νόμο 4823/2021 και της ΥΑ99540/ΓΔ5/27-1-2023 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές) παραμένει σε απόλυτη ισχύ!

Στα πλαίσια αυτά η ΟΛΜΕ καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς σύσσωμους/ες να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση:

 • Να υπογράψουν μαζικά την δήλωση απεργίας – αποχής από την ατομική αξιολόγηση όλες και όλοι και όχι μόνο οι νεοδιόριστες/οι.

 • να μην παρασύρονται από τους «καλοθελητές» που απαξιώνουν το όπλο της απεργίας-αποχής και να ακούνε μόνο τις θέσεις της ΟΛΜΕ

 • να συμμετάσχουν στις προκηρυγμένες στάσεις εργασίας, σε περίπτωση που οι σύμβουλοι – αξιολογητές εμφανιστούν στα σχολεία και

 • οι νεοδιόριστες/οι να μην συμμετάσχουν σε καμία συνάντηση με τους συμβούλους τους, δια ζώσης ή διαδικτυακή.

Το εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα, ενωτικά, συλλογικά και αποφασιστικά δηλώνει παρόν στους αγώνες και τις προσπάθειες ενημέρωσης των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των οικογενειών και όλης της κοινωνίας, για να αποτρέψει ακόμα μία φορά τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, και της κυβέρνησης συνολικά, να δημιουργήσουν ένα εικονικά λαμπρό, και στην ουσία και τα αποτελέσματά του ζοφερό, με διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, ακραία ταξικό σχολείο του μέλλοντος, όπου ο εκπαιδευτικός θα χειραγωγείται και θα είναι υπό τον συνεχή έλεγχο, χωρίς ακαδημαϊκή και παιδαγωγική ελευθερία, και όπου τα σχολεία θα κατηγοριοποιούνται χωρίς να  λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες του κάθε σχολείου και του μαθητικού δυναμικού του.Τα τελευταία 40 χρόνια οι εκπαιδευτικοί, με τους αγώνες μας, πιστωνόμαστε το γεγονός ότι δεν επιτρέψαμε να γίνει η εκπαίδευση πεδίο «ασκήσεων αξιολόγησης-χειραγώγησης» που είχαν ως στόχο τη συρρίκνωση της παιδαγωγική μας αυτονομίας και την καθυπόταξή μας σε επιβαλλόμενες φόρμες στη μορφή και στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Απέναντι στη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική, τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τις αντιδημοκρατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του υπουργείου Παιδείας, χρειάζονται ξεκάθαρες και δυναμικές απαντήσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα με μαζικούς και ενωτικούς αγώνες! Ο αγώνας για την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4692/20 και 4823/21 θα είναι μαζικός, ενωτικός και διαρκής! Είναι αγώνας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Η θέση των ΣΥΝΕΚ για την ατομική αξιολόγηση αποτυπώνεται εδώ

Θοδωρής Κατσωνόπουλος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ3.jpg
Σχολεία: Για τα ερωτηματολόγια της ιδιωτικής εταιρείας ICAP ADVISORY σχετικά με την Ειδική Αγωγή
Αντί να δοθεί γενναίο κονδύλι ώστε στο 2023 η Ειδική Αγωγή να μη στεγάζεται σε κοντέινερ, να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες κενά, να υπάρξει...
Σχολεία: Για τα ερωτηματολόγια της ιδιωτικής εταιρείας ICAP ADVISORY σχετικά με την Ειδική Αγωγή
υπουργειο Παιδείας.jpg
Εκπαιδευτικοί: Σχετικά με τις εκκρεμότητες στις υπηρεσιακές μεταβολές
Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να αποστείλει άμεσα  νέο αίτημα εξαίρεσης, έτσι ώστε να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τα...
Εκπαιδευτικοί: Σχετικά με τις εκκρεμότητες στις υπηρεσιακές μεταβολές
psifodeltia
Εκλογές 2023: Τι αλλάζει στις νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου - Οι λίστες, ο σταυρός προτίμησης, το μπόνους και οι ετεροδημότες
Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν το δικαίωμα να συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια υποψηφίους ακόμα και αν εκείνοι δεν εξελέγησαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου και...
Εκλογές 2023: Τι αλλάζει στις νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου - Οι λίστες, ο σταυρός προτίμησης, το μπόνους και οι ετεροδημότες