δασκαλα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα ποσά του κατώτατου μισθού και του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού στο δημόσιο - Ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός με μηδενική προϋπηρεσία τον πρώτο χρόνο λαμβάνει λιγότερα από τον ανειδίκευτο εργάτη!

Από 1 Απριλίου καθαρά ποσά τον πρώτο χρόνο εργασίας, με μηδενική προϋπηρεσία και στις δύο περιπτώσεις:

1) Κατώτατος καθαρός μισθός ανειδίκευτου εργάτη στον ιδιωτικό τομέα : 667 ευρώ ×14=9.338 ευρώ (Το ποσό αυτό, πολλαπλασιάζεται επί 14, καθώς κάθε χρόνο καταβάλλονται δώρα και επίδομα άδειας στον ιδιωτικό τομέα).

2) Καθαρός μισθός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού στο δημόσιο, το πρώτο έτος διορισμού με μηδενική προϋπηρεσία: 737×12=8.844( αυξημένες κρατήσεις) .

Όπως βλέπουμε ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός με μηδενική προϋπηρεσία λαμβάνει για το πρώτο έτος εργασίας 494 ευρώ λιγότερα σε σχέση με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.

Και στις δύο περιπτώσεις ο μισθός είναι χαμηλός σε σχέση με το πραγματικό κόστος ζωής, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί με πανεπιστημιακή εκπαίδευση παίρνουν τον πρώτο εργασίας λιγότερα χρήματα και από τον ανειδίκευτο εργάτη!

Και ο πρώτος χρόνος εργασίας των εκπαιδευτικών είναι συνήθως εκτός μόνιμης κατοικίας (νησιά, απομακρυσμένες περιοχές κτλ).

Αυτό είναι μεγάλη απαξίωση των σπουδών αλλά και του Πανεπιστημίου γενικότερα. Δεν είναι δυνατόν ο εισαγωγικός μισθός των εκπαιδευτικών να είναι σε αυτό το χαμηλό επίπεδο! Το συγκεκριμένο κείμενο μπορείτε να το στείλετε στον αξιολογητή-επιθεωρητή της Κεραμέως όταν σας ζητήσει να κανονίσετε το ραντεβού της επιθεώρησης!

Επίσης μπορείτε να το ανεβάσετε και ως εργασία στην εισαγωγική επιμόρφωση φιάσκο των νεοδιόριστων (όσοι συμμετέχετε στην παρωδία).

Λάμπρος Σιδεράς

ΥΓ Οι περικοπές στο μισθολόγιο των εκπαιδευτικών ξεκίνησαν επί μνημονίων (δεύτερο μνημόνιο κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ+ ΝΔ+Λάος). Χάσαμε ως εκπαιδευτικοί το 40% των αποδοχών μας. Ο βασικός στόχος του εκπαιδευτικού κινήματος πρέπει να είναι επιστροφή των περικοπών αυτών. Η σύγκριση με την κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα ήταν και η "καραμέλα" που χρησιμοποίησαν και τότε για να μας κάνουν τις περικοπές.Τώρα που φτάσαμε στον πάτο δηλαδή ,είναι εντελώς άκυρο επιχείρημα!

Επίσης μπορείτε να το ανεβάσετε και ως εργασία στην εισαγωγική επιμόρφωση φιάσκο των νεοδιόριστων (όσοι συμμετέχετε στην παρωδία).

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι γονείς: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για την κρατική αδιαφορία απέναντι στην ψυχική υγεία των παιδιών
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
ΕΚΠΑ
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
Πέντε πανεπιστημιακά τμήματα σε κοινωνικές επιστήμες, ψηφιακές τέχνες, πολιτική επιστήμη, εκπαιδευτική πολιτική και διαχείριση πληροφορίας δείχνουν...
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
μητ
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Πανεπιστήμια: Μηδενική ανοχή στη βία και καμία ενεργή κατάληψη στα δημόσια ιδρύματα
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»