δασκαλα
Τα ποσά του κατώτατου μισθού και του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού στο δημόσιο - Ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός με μηδενική προϋπηρεσία τον πρώτο χρόνο λαμβάνει λιγότερα από τον ανειδίκευτο εργάτη!

Από 1 Απριλίου καθαρά ποσά τον πρώτο χρόνο εργασίας, με μηδενική προϋπηρεσία και στις δύο περιπτώσεις:

1) Κατώτατος καθαρός μισθός ανειδίκευτου εργάτη στον ιδιωτικό τομέα : 667 ευρώ ×14=9.338 ευρώ (Το ποσό αυτό, πολλαπλασιάζεται επί 14, καθώς κάθε χρόνο καταβάλλονται δώρα και επίδομα άδειας στον ιδιωτικό τομέα).

2) Καθαρός μισθός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού στο δημόσιο, το πρώτο έτος διορισμού με μηδενική προϋπηρεσία: 737×12=8.844( αυξημένες κρατήσεις) .

Όπως βλέπουμε ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός με μηδενική προϋπηρεσία λαμβάνει για το πρώτο έτος εργασίας 494 ευρώ λιγότερα σε σχέση με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.

Και στις δύο περιπτώσεις ο μισθός είναι χαμηλός σε σχέση με το πραγματικό κόστος ζωής, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί με πανεπιστημιακή εκπαίδευση παίρνουν τον πρώτο εργασίας λιγότερα χρήματα και από τον ανειδίκευτο εργάτη!

Και ο πρώτος χρόνος εργασίας των εκπαιδευτικών είναι συνήθως εκτός μόνιμης κατοικίας (νησιά, απομακρυσμένες περιοχές κτλ).

Αυτό είναι μεγάλη απαξίωση των σπουδών αλλά και του Πανεπιστημίου γενικότερα. Δεν είναι δυνατόν ο εισαγωγικός μισθός των εκπαιδευτικών να είναι σε αυτό το χαμηλό επίπεδο! Το συγκεκριμένο κείμενο μπορείτε να το στείλετε στον αξιολογητή-επιθεωρητή της Κεραμέως όταν σας ζητήσει να κανονίσετε το ραντεβού της επιθεώρησης!

Επίσης μπορείτε να το ανεβάσετε και ως εργασία στην εισαγωγική επιμόρφωση φιάσκο των νεοδιόριστων (όσοι συμμετέχετε στην παρωδία).

Λάμπρος Σιδεράς

ΥΓ Οι περικοπές στο μισθολόγιο των εκπαιδευτικών ξεκίνησαν επί μνημονίων (δεύτερο μνημόνιο κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ+ ΝΔ+Λάος). Χάσαμε ως εκπαιδευτικοί το 40% των αποδοχών μας. Ο βασικός στόχος του εκπαιδευτικού κινήματος πρέπει να είναι επιστροφή των περικοπών αυτών. Η σύγκριση με την κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα ήταν και η "καραμέλα" που χρησιμοποίησαν και τότε για να μας κάνουν τις περικοπές.Τώρα που φτάσαμε στον πάτο δηλαδή ,είναι εντελώς άκυρο επιχείρημα!

Επίσης μπορείτε να το ανεβάσετε και ως εργασία στην εισαγωγική επιμόρφωση φιάσκο των νεοδιόριστων (όσοι συμμετέχετε στην παρωδία).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

παραλία Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: 60χρονος έκανε ποδήλατο στη και έπεσε στη θάλασσα
Ο 60χρονος φέρεται να έχασε τον έλεγχο ενώ έκανε βόλτα με το ποδήλατό του, στον ποδηλατόδρομο της Νέας Παραλίας, στο ύψος του Μεγάρου...
Θεσσαλονίκη: 60χρονος έκανε ποδήλατο στη και έπεσε στη θάλασσα