sxoleio
Γονείς επιτέθηκαν σε καθηγητή του παιδιού τους στο γυμνάσιο Κατερίνης και μετά του έκαναν μήνυση

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας απέναντι σε εκπαιδευτικό σημειώθηκε στο Γυμνάσιο Περίστασης Κατερίνης, όπου γονείς και συγγενείς ενός μαθητή προπηλάκισαν καθηγητή πληροφορικής και του άσκησαν σωματική βία.

Το αδιανόητο περιστατικό συμπληρώνεται με τη μήνυση που άσκησαν αργότερα εναντίον του καθηγητή.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από 15 ημέρες στο Γυμνάσιο Περίστασης. Ο μαθητής, καταγωγής Ρομ, μάλωνε με έναν συμμαθητή του εντός της τάξης για μεταξύ τους διαφορές και πιάστηκαν στα χέρια. Τον διαπληκτισμό αντιλήφθηκε ο καθηγητής, ο οποίος έσπευσε να χωρίσει τα δύο παιδιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής κράτησε τον Ρομ μαθητή για να τους σταματήσει και όσο τον κρατούσε, ο άλλος μαθητής βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει το παιδί στο πρόσωπο. Αργότερα οι γονείς και οι συγγενείς του πρώτου μαθητή έφτασαν στο σχολείο, απείλησαν τον καθηγητή, τον προπηλάκισαν και προχώρησαν σε χειροδικία

Ο καθηγητής χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Οι γονείς, καταλογίζοντας ευθύνες στον εκπαιδευτικό για ό,τι συνέβη με το γιο τους, προχώρησαν σε μήνυση. Το περιστατικό οδήγησε τους συναδέλφους του στο Γυμνάσιο Περίστασης να εκδώσουν ανακοίνωση, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον καθηγητή, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Πιερίας. Σύμφωνα με το ThessToday.gr συνάδελφός του κάνει λόγο στο για έναν καθηγητή ήπιων τόνων, ο οποίος δε θα προχωρούσε σε πράξη ρατσιστικού χαρακτήρα.

ΕΛΜΕ Πιερίας: «Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εκπαιδευτικό και τους εκπαιδευτικούς και πάμε παρακάτω»

Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Δελής από την ΕΛΜΕ Πιερίας, πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό, όπου οι γονείς επιτέθηκαν απρόκλητα στον καθηγητή, τονίζοντας τη θέση των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την οποία τέτοιες πράξεις δε μπορεί να συμβαίνουν στις σχολικές κοινότητες. «Είναι ένα θέμα στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε για να δούμε γιατί οι έφηβοι μαθητές έχουν αντιπαραθέσεις και οι γονείς αντί να βρουν λύσεις και να βοηθήσουν τα παιδιά τους με διάλογο, επιλέγουν να οξύνουν τα πράγματα και να ασκήσουν βία πάνω σε εκπαιδευτικούς. Δεν είχαμε περιστατικά βίας στην Πιερία και ελπίζω να μην έχουμε συνέχεια».

Ο κ. Δελής υπογράμμισε ότι η κατάσταση στο γυμνάσιο είναι ήρεμη έκτοτε και πως ο καθηγητής συνεχίζει τη δουλειά του. Όπως επισημαίνει: «Οι εκπαιδευτικοί είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των κρίσεων στα νέα παιδιά. Μετά από τον εγκλεισμό δύο χρόνων, οι μαθητές μένοντας μακριά από το σχολείο και την κοινωνικοποίηση, έχουν κι αυτοί προβλήματα. Κατανοούμε τα φαινόμενα και τα βάζουμε στη σωστή διάσταση. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εκπαιδευτικό και τους εκπαιδευτικούς και πάμε παρακάτω».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φραγκίσκος Παρασύρης
Παρασύρης: Παρέμβαση στη Βουλή για τη στήριξη των Μουσικών - Καλλιτεχνικών Σχολείων
Μεταφορά ομόφωνου ψηφίσματος της Περιφέρειας Κρήτης με αιτήματα για χρηματοδότηση, στελέχωση και υποδομές
Παρασύρης: Παρέμβαση στη Βουλή για τη στήριξη των Μουσικών - Καλλιτεχνικών Σχολείων
κακοκαιρια
Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία: Στο «κόκκινο» η Αττική – Πότε κορυφώνονται τα φαινόμενα
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι το Σαββατοκύριακο – Προειδοποιήσεις από Μαρουσάκη και Παπαϊωάννου
Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία: Στο «κόκκινο» η Αττική – Πότε κορυφώνονται τα φαινόμενα
παπαδομαρκάκης
Ποια είναι η νέα Διευθύντρια στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ιωάννη Παπαδομαρκάκη
Αίρεται η απόσπαση του Χρίστου Τσιάμαλου, ο οποίος υπηρετούσε ως Διευθυντής στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα.
Ποια είναι η νέα Διευθύντρια στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ιωάννη Παπαδομαρκάκη