EKPAIDEYTIKOI
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά η επιλογή των διευθυντών μέσω της μοριοδότησης δεν έγινε με αντικειμενικές και αυστηρές κρίσεις, αλλά υπήρξε παράβαση του Νόμου.

Οι πίνακες μοριοδότησης από τις κρίσεις των διευθυντών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στη Μαγνησία είναι διάτρητοι και αναξιοκρατικοί, σύμφωνα με τις καταγγελίες του μέλους του Συμβουλίου, καθηγητή Παναγιώτη Σαραντόπουλου, ο οποίος κατέθεσε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά του, η επιλογή των διευθυντών μέσω της μοριοδότησης δεν έγινε με αντικειμενικές και αυστηρές κρίσεις, αλλά υπήρξε παράβαση του Νόμου.

Για παράδειγμα, οι  κρίσεις καθηγητών που προσκόμισαν ίδια δικαιολογητικά για παρακολούθηση προγραμμάτων Τεχνολογιών εξελίχθηκαν σε τραγέλαφο, οπως καταγράφεται στην αναφορά του και δημοσιεύουν αποκλειστικά στα gegonota.news. Για κάποιους υπήρξε έγκριση και για κάποιους άλλους τα δικαιολογητικά τους πήραν τον δρόμο προς τον κάλαθο των αχρήστων. Εγιναν κατά παράβαση του Νόμου βεβαιώσεις παροχής εκπαιδευτικού έργου στα ΙΕΚ, ενώ υποδιευθυντές σχολείων έκριναν κατά παράβαση του Νόμου το έργο των διευθυντών που ζήτησαν να επανακριθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται κατατέθηκαν από υποψήφιους διευθυντές βεβαιώσεις πανεπιστημίων για εκτέλεση αυτοδύναμου διδακτικού έργου, χωρίς κανείς να πιστοποιεί ποιο τμήμα έκανε ανάθεση και χωρίς να συνοδεύεται από καμία πιστοποίηση η εκτέλεσή του. Δηλαδή το έργο που ζήτησε υποψήφιος να κριθεί… ήταν επί της ουσίας ανύπαρκτο. Αντίστοιχες έωλες βεβαιώσεις κατέθεσαν αρκετοί αλλά για άλλους έγιναν αποδεκτές και για άλλους όχι.

Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Σαβελίδης, διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θέλησε να κάνει δεκτή την αναφορά του μέλους του Συμβουλίου Επιλογής καθώς έκρινε πως “η αιτούμενη ενέργεια δεν αποτελεί υπηρεσιακό μας καθήκον είτε ως αρμοδιότητα είτε ως υπευθυνότητα”. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟΥ
Υπουργείο Παιδείας: «Πράσινο φως» για νέο ιδιωτικό σχολείο - Πού ιδρύεται (ΦΕΚ)
Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας δίνεται άδεια λειτουργίας για νέο ιδιωτικό σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Υπουργείο Παιδείας: «Πράσινο φως» για νέο ιδιωτικό σχολείο - Πού ιδρύεται (ΦΕΚ)
Γιώργος Ξυλούρης
«Έκρηξη» τηλεθέασης στο κανάλι της Βουλής με τον «Φραπέ»: Σχεδόν 600.000 παρακολούθησαν Εξεταστική
Απροσδόκητο «μπαμ» τηλεθέασης για το κανάλι της Βουλής από την Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
«Έκρηξη» τηλεθέασης στο κανάλι της Βουλής με τον «Φραπέ»: Σχεδόν 600.000 παρακολούθησαν Εξεταστική
Ο επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού κολοσσού JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον
«Γκουρού» της οικονομίας αποκαλύπτει: Ποιες δεξιότητες θα σώσουν τις δουλειές από την Τεχνητή Νοημοσύνη
O CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον αποκαλύπτει το αντίδοτο στην «επέλαση» της Τεχνητής Νοημοσύνης
«Γκουρού» της οικονομίας αποκαλύπτει: Ποιες δεξιότητες θα σώσουν τις δουλειές από την Τεχνητή Νοημοσύνη
Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ανάλυση Συναισθημάτων (Emotion AI): Ηθικά Διλήμματα και Ο Κίνδυνος της «Συναισθηματικής Επιτήρησης» στον Χώρο Εργασίας
«Οι εργαζόμενοι θεωρούν τα συναισθήματά τους ως ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες, συγκρίσιμες με ιατρικά δεδομένα , και αντιλαμβάνονται την αυτόματη...
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ανάλυση Συναισθημάτων (Emotion AI): Ηθικά Διλήμματα και Ο Κίνδυνος της «Συναισθηματικής Επιτήρησης» στον Χώρο Εργασίας