EKPAIDEYTIKOI
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά η επιλογή των διευθυντών μέσω της μοριοδότησης δεν έγινε με αντικειμενικές και αυστηρές κρίσεις, αλλά υπήρξε παράβαση του Νόμου.

Οι πίνακες μοριοδότησης από τις κρίσεις των διευθυντών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στη Μαγνησία είναι διάτρητοι και αναξιοκρατικοί, σύμφωνα με τις καταγγελίες του μέλους του Συμβουλίου, καθηγητή Παναγιώτη Σαραντόπουλου, ο οποίος κατέθεσε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά του, η επιλογή των διευθυντών μέσω της μοριοδότησης δεν έγινε με αντικειμενικές και αυστηρές κρίσεις, αλλά υπήρξε παράβαση του Νόμου.

Για παράδειγμα, οι  κρίσεις καθηγητών που προσκόμισαν ίδια δικαιολογητικά για παρακολούθηση προγραμμάτων Τεχνολογιών εξελίχθηκαν σε τραγέλαφο, οπως καταγράφεται στην αναφορά του και δημοσιεύουν αποκλειστικά στα gegonota.news. Για κάποιους υπήρξε έγκριση και για κάποιους άλλους τα δικαιολογητικά τους πήραν τον δρόμο προς τον κάλαθο των αχρήστων. Εγιναν κατά παράβαση του Νόμου βεβαιώσεις παροχής εκπαιδευτικού έργου στα ΙΕΚ, ενώ υποδιευθυντές σχολείων έκριναν κατά παράβαση του Νόμου το έργο των διευθυντών που ζήτησαν να επανακριθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται κατατέθηκαν από υποψήφιους διευθυντές βεβαιώσεις πανεπιστημίων για εκτέλεση αυτοδύναμου διδακτικού έργου, χωρίς κανείς να πιστοποιεί ποιο τμήμα έκανε ανάθεση και χωρίς να συνοδεύεται από καμία πιστοποίηση η εκτέλεσή του. Δηλαδή το έργο που ζήτησε υποψήφιος να κριθεί… ήταν επί της ουσίας ανύπαρκτο. Αντίστοιχες έωλες βεβαιώσεις κατέθεσαν αρκετοί αλλά για άλλους έγιναν αποδεκτές και για άλλους όχι.

Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Σαβελίδης, διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θέλησε να κάνει δεκτή την αναφορά του μέλους του Συμβουλίου Επιλογής καθώς έκρινε πως “η αιτούμενη ενέργεια δεν αποτελεί υπηρεσιακό μας καθήκον είτε ως αρμοδιότητα είτε ως υπευθυνότητα”. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιωαννιν
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Το Διεθνές Συνέδριο STONE επιστρέφει στην Ελλάδα
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει το 16ο διεθνές συνέδριο STONE το 2028, επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από 50 χρόνια και αναδεικνύοντας τον...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Το Διεθνές Συνέδριο STONE επιστρέφει στην Ελλάδα
ypoyrgeio paideias kai thriskeymaton
Αποσπάσεις και ανακλήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε τις αποφάσεις για τοποθετήσεις και μετακινήσεις εκπαιδευτικών
Αποσπάσεις και ανακλήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
βιβλιο
Υπουργείο Παιδείας: Ύλη και οδηγίες μαθημάτων για τα ΓΕΛ - Νέα λίστα
Υπουργείο Παιδείας: Ανανεώθηκε η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας για τα μαθήματα των ΓΕΛ το σχολικό έτος 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Ύλη και οδηγίες μαθημάτων για τα ΓΕΛ - Νέα λίστα