καραγκιόζης
Προφανώς σύμφωνα με το ΙΕΠ δεν μπορείς να ανταποκριθείς ως δάσκαλος στις απαιτήσεις και προκλήσεις του 21ου αιώνα αν δεν ξέρεις τι είναι το “τακτοποιημένο φρικιό” και ο “πρωκτικός συγκρατητης”!

Νέα "τέρατα" ξεπηδούν σταδιακά από την εισαγωγική επιμόρφωση και το "επιμορφωτικό υλικό" που έχουν πάρει από το ΙΕΠ χιλιάδες εκπαιδευτικοί  στα πλαίσια της επιμόρφωσής τους.

Δεν έφτανε ότι είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται στο πόδι από το πρωί μέχρι το βράδυ (το πρωί σχολείο, το απόγευμα επιμόρφωση), δεν φτάνει που αυτό συνεχίζεται και στις αργίες, την Καθαρά Δευτέρα ή στις διακοπές του Πάσχα, δεν φτάνει που ορισμένοι επιμορφωτές έχουν ξεπεράσει εντελώς τα όρια, φτιάχνουν ομάδες viber με τους/τις επιμορφούμενους/ες  χωρίς καμία συγκατάθεση, στέλνουν μηνύματα οποιαδήποτε ώρα, λες και απευθύνονται σε φίλους/ες τους! 

Όχι δεν φτάνουν όλα τα παραπάνω! Σύμφωνα με ρεπορτάζ του alfavita.gr το ΙΕΠ έχει φροντίσει έτσι ώστε οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να έρχονται και αντιμέτωποι με ένα επιμορφωτικό υλικό που ξεχειλίζει από "μαργαριτάρια" και ασύλληπτους χαρακτηρισμούς. 

Το υλικό της επιμόρφωσης είναι παρωχημένο, αντιπαιδαγωγικό και  σε κάποιες περιπτώσεις επικίνδυνο! Χαρακτηρισμοί μαθητών ως «προβληματικοί», «αναρχικοί», «πνεύματα αντιλογίας», χαρακτηρισμοί σχολείων ως «καταυλισμοί στιγματισμένων», ασκήσεις που προωθούν επικίνδυνα στερεότυπα και καλούν εκπαιδευτικούς να χαρακτηρίσουν μαθητές/τριες με μόνο κριτήριο την εμφάνιση τους σε μία εικόνα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με κάθε σύγχρονη θεωρία της παιδαγωγικής επιστήμης. Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται η σκοταδιστική κατεύθυνση που προωθεί το ΙΕΠ στην εκπαίδευση.

Επίμορφωση

Για παράδειγμα “το  τακτοποιημένο φρικιό” που είναι μία από τις καινούριες λέξεις που έφτιαξαν οι ομάδες της “αριστείας” προφανώς μέσα από το google translator και ανακάλυψαν οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβαθμιας και ενημέρωσαν το alfavita.gr

Διαβάστε: «Μια πρωκτική καθήλωση μπορεί να δημιουργήσει ένα τακτοποιημένο   φρικιό (εξού και ο όρος "πρωκτικός συγκρατητής")»

Προφανώς, σύμφωνα με το ΙΕΠ, δεν μπορείς να ανταποκριθείς ως δάσκαλος στις απαιτήσεις και προκλήσεις του 21ου αιώνα αν δεν ξέρεις τι είναι το “τακτοποιημένο φρικιό” και ο “πρωκτικός συγκρατητης”!

Πρόεδρε του ΙΕΠ αυτό δεν είναι επιμόρφωση, είναι φιάσκο!
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα