kakokairia-kleista-sxoleia
Dimitris Kapantais / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κλειστά τα σχολεία σήμερα λόγω της κακοκαιρίας με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής - Δεν θα λειτουργήσουν τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία

Ανακοινώθηκε η επίσημη απόφαση για τη λειτουργία των εσπερινών και απογευματινών σχολείων της Αττικής, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων. Σύμφωνα με απόφαση του της Περιφέρειας, σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για προληπτικούς λόγους.

Αναλυτικότερα με απόφαση της Περιφέρειας και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους της Αττικής, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα σε όλη την Αττική, ενώ μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πατούλης εξήγησε ότι η απόφαση λήφθηκε για προληπτικούς λόγους.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής: 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα σε όλη την Αττική, όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να συμμορφώνονται με τις οδηγίες Υπ. Πολιτικής Προστασίας και σε κάθε περίπτωση αν πρέπει υποχρεωτικά να μετακινηθούν, κατά την έξαρση των καιρικών φαινομένων να φροντίσουν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων.

«Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια τους», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης.   

 

«Ανέβασαν τα νήπια πάνω στα θρανία» - Γέμισε νερά το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας

Ενώ η κακοκαιρία πλήττει από τις πρωινές ώρες την Αττική και με την απόφαση της Περιφέρειας να ανακοινώθηκε επίσημα για τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία, ήδη καταγράφονται προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα. 

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε είχε σαν αποτέλεσμα να γεμίσει νερά το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, δημιουργώντας προβλήματα στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, τα οποία κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν άμεσα.

«Και φέτος το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισεΟι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευθεί… Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία» έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Γεράρδης, πατέρας ενός κοριτσιού στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είχε πλημμυρίσει και πέρσι μετά από έντονη βροχόπτωση. 

nipiagogeio
nipiagogeio

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεμοη
Κλειστές για μία εβδομάδα στις σήραγγες των Τεμπών: Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία από τη Δευτέρα
Σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τέμπη: Από την Παλαιά Εθνική Οδό η κίνηση των οχημάτων λόγω εργασιών αναβάθμισης
Κλειστές για μία εβδομάδα στις σήραγγες των Τεμπών: Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία από τη Δευτέρα
μητσο
Μήνυμα Μητσοτάκη σε Χριστοδουλίδη: «Ποτέ άλλοτε οι δεσμοί Ελλάδας και Κύπρου δεν ήταν πιο ισχυροί»
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ιστορικό υψηλό στις σχέσεις Αθήνας - Λευκωσίας και το ορόσημο του 2027 για την Ευρωπαϊκή Προεδρία
Μήνυμα Μητσοτάκη σε Χριστοδουλίδη: «Ποτέ άλλοτε οι δεσμοί Ελλάδας και Κύπρου δεν ήταν πιο ισχυροί»
γεωλο
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
Πρωτοφανής επιτυχία για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γεωλογίας με εκατοντάδες συμμετοχές από όλη τη χώρα
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου