kakokairia-kleista-sxoleia
Dimitris Kapantais / SOOC
Κλειστά τα σχολεία σήμερα λόγω της κακοκαιρίας με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής - Δεν θα λειτουργήσουν τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία

Ανακοινώθηκε η επίσημη απόφαση για τη λειτουργία των εσπερινών και απογευματινών σχολείων της Αττικής, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων. Σύμφωνα με απόφαση του της Περιφέρειας, σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για προληπτικούς λόγους.

Αναλυτικότερα με απόφαση της Περιφέρειας και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους της Αττικής, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα σε όλη την Αττική, ενώ μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πατούλης εξήγησε ότι η απόφαση λήφθηκε για προληπτικούς λόγους.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής: 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα σε όλη την Αττική, όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να συμμορφώνονται με τις οδηγίες Υπ. Πολιτικής Προστασίας και σε κάθε περίπτωση αν πρέπει υποχρεωτικά να μετακινηθούν, κατά την έξαρση των καιρικών φαινομένων να φροντίσουν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων.

«Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια τους», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης.   

 

«Ανέβασαν τα νήπια πάνω στα θρανία» - Γέμισε νερά το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας

Ενώ η κακοκαιρία πλήττει από τις πρωινές ώρες την Αττική και με την απόφαση της Περιφέρειας να ανακοινώθηκε επίσημα για τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία, ήδη καταγράφονται προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα. 

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε είχε σαν αποτέλεσμα να γεμίσει νερά το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, δημιουργώντας προβλήματα στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, τα οποία κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν άμεσα.

«Και φέτος το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισεΟι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευθεί… Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία» έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Γεράρδης, πατέρας ενός κοριτσιού στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είχε πλημμυρίσει και πέρσι μετά από έντονη βροχόπτωση. 

nipiagogeio
nipiagogeio

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λιμενικός νεκρός στο Άστρος Κυνουρίας
Άστρος Κυνουρίας: Το κύμα παρασέρνει τον 53χρονο λιμενικό – Σπαρακτικές μαρτυρίες (Video)
Τραγωδία στο Άστρος Κυνουρίας: Η στιγμή που το τεράστιο κύμα παρασέρνει τον 53χρονο λιμενικό – Συγκλονίζει φίλος του
Άστρος Κυνουρίας: Το κύμα παρασέρνει τον 53χρονο λιμενικό – Σπαρακτικές μαρτυρίες (Video)
Βλαντίμιρ Πούτιν
Πούτιν: Στηρίζει τους Παλαιστίνιους με 1 δισ. δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά assets στις ΗΠΑ
Ο Πούτιν στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό με 1 δισ. δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά assets στις ΗΠΑ
Πούτιν: Στηρίζει τους Παλαιστίνιους με 1 δισ. δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά assets στις ΗΠΑ
Νικήτας Κακλαμάνης
Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να αναπολεί τα έργα και τις ημέρες της δικτατορίας»
«Είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε αναφορά από βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, να αναπολεί...
Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να αναπολεί τα έργα και τις ημέρες της δικτατορίας»