Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης
Με ένα βίντεο τίμησαν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης

Την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης τίμησαν μαθητές και καθηγητές από το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου δημιουργώντας ένα βίντεο προκειμένου να τονίσουν την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης δίνοντας επίσης έμφαση στο θετικό αντίκτυπο που έχει στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Υποψήφιο Σχολείο-Πρέσβης θέλησαν να εστιάσουν με τη συγκεκριμένη δράση μέσω του you tube και το βίντεο  στην ποιοτική, ανοιχτή και ισότιμη εκπαίδευση προς όλους και τον καθοριστικό ρόλος που έχει ως προς την αντιμετώπιση προβλημάτων που πλήττουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ύπατος εκπρόσωπος/αντιπρόεδρος Γιοζέπ Μπορέλ μεταξύ άλλων δήλωσαν για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης που εορτάζεται στις 24 Ιανουαρίου πως: «Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Έχει καθοριστική σημασία για την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον στόχο να επιταχύνει την πρόοδο για την επίτευξη του 4ου Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ 4) σχετικά με την ποιοτική εκπαίδευση. Η ποιοτική εκπαίδευση είναι η πιο έξυπνη και δυναμική επένδυση στο κοινό μας μέλλον.»

Σύμφωνα και με το σημερινό μήνυμα του Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών « Η εκπαίδευση είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και αποτελεί το θεμέλιο των κοινωνιών, των οικονομιών και των δυνατοτήτων κάθε ατόμου».

Οι μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, συμμετέχοντας γενικότερα στις δράσεις του προγράμματος υποψήφιο Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαθαίνουν για τον κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, κατανοούν τη σημασία της συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές Εκλογές, καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

καλάθι νοικοκυριού
«Καλάθι του νοικοκυριού»: Νέες μειώσεις τιμών - Πότε θα εφαρμοστούν
Σύντομα οι πολίτες θα δουν μειώσεις στις τιμές των προϊόντων, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
«Καλάθι του νοικοκυριού»: Νέες μειώσεις τιμών - Πότε θα εφαρμοστούν
theodorikakos
Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό για την υπόθεση του γιου του
Μήνυση σε βάρος του απόστρατου αστυνομικού που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του θα καταθέσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό για την υπόθεση του γιου του