Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης
Με ένα βίντεο τίμησαν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης

Την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης τίμησαν μαθητές και καθηγητές από το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου δημιουργώντας ένα βίντεο προκειμένου να τονίσουν την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης δίνοντας επίσης έμφαση στο θετικό αντίκτυπο που έχει στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Υποψήφιο Σχολείο-Πρέσβης θέλησαν να εστιάσουν με τη συγκεκριμένη δράση μέσω του you tube και το βίντεο  στην ποιοτική, ανοιχτή και ισότιμη εκπαίδευση προς όλους και τον καθοριστικό ρόλος που έχει ως προς την αντιμετώπιση προβλημάτων που πλήττουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ύπατος εκπρόσωπος/αντιπρόεδρος Γιοζέπ Μπορέλ μεταξύ άλλων δήλωσαν για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης που εορτάζεται στις 24 Ιανουαρίου πως: «Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Έχει καθοριστική σημασία για την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον στόχο να επιταχύνει την πρόοδο για την επίτευξη του 4ου Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ 4) σχετικά με την ποιοτική εκπαίδευση. Η ποιοτική εκπαίδευση είναι η πιο έξυπνη και δυναμική επένδυση στο κοινό μας μέλλον.»

Σύμφωνα και με το σημερινό μήνυμα του Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών « Η εκπαίδευση είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και αποτελεί το θεμέλιο των κοινωνιών, των οικονομιών και των δυνατοτήτων κάθε ατόμου».

Οι μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, συμμετέχοντας γενικότερα στις δράσεις του προγράμματος υποψήφιο Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαθαίνουν για τον κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, κατανοούν τη σημασία της συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές Εκλογές, καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...