καλλιτεχνες διαμαρτυρια
Κανένα αποτέλεσμα στη συνάντηση με τον Αγγ.Συρίγο

Συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες που ζητούν την κατάργηση του ΠΔ 85 που εξισώνει τα διπλώματά τους με απολυτήρια Λυκείου, μετά από την άκαρπη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υφυπουργό Παιδείας.

Αντιπροσωπεία των καλλιτεχνών, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, αλλά η συνάντηση δεν απέδωσε καρπούς. Αίτημά τους, η απόσυρση του απαράδεκτου, όπως το χαρακτηρίζουν, προεδρικού διατάγματος, το οποίο υποβαθμίζει τις σπουδές τους σε επίπεδο απολυτήριο Λυκείου.

Σύμφωνα με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, κατά τον Υφυπουργό:

- το ΠΔ δεν αποσύρεται,

- το ΠΔ ΔΕΝ τροποποιείται,

ενώ για όλα τα υπόλοιπα - παράλληλα ζητήματα (ανώτατη βαθμίδα, διαβάθμιση σπουδών, ΤΕ μισθολογικό στο Δημόσιο κλπ.) εφευρέθηκε νέο "παιχνίδι", καθώς μετά τη γνωστή αντιμετάθεση ευθυνών από Υπουργείο σε Υπουργείο (από τον κ. Βορίδη, στην κ. Κεραμέως, από εκεί στον κ. Γιατρομανωλάκη και πάλι πίσω)

- ΤΩΡΑ μας παραπέμπουν σε μια "επιτροπή" χωρίς χρονοδιάγραμμα, χωρίς να μας λένε την σύνθεση. Ούτε καν αν το Υπουργείο Παιδείας θα συμμετέχει, αν θα κληθούν τα Σωματεία ή οι γνωστές σε όλους μας "προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους".

Παράλληλα οι καλλιτέχνες τονίζουν το πάγιο αίτημά τους για ουσιαστική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και δημιουργία δημόσιων σχολών Τεχνών, πανεπιστημιακού επιπέδου. Οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνών δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων, αλλά και των σπουδαστών των σχολών του Εθνικού, του ΚΘΒΕ και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (που επίσης συμμετείχαν στη συνάντηση) ανέφεραν ότι δεν πήραν καμία απάντηση για κανένα από τα αιτήματά μας, παρά μόνο διατύπωση εξοργιστικών ευχολογίων και – κατά τα άλλα – αναγνώρισης της “χαώδους” (κατά δήλωση του Υφυπουργού) κατάστασης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. 

«Συνεχίζουμε την διεκδίκηση των αιτημάτων μας, δηλώνουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας στις καταλήψεις των δραματικών σχολών και ενημερώνουμε, πως μετά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΗ την Τετάρτη το απόγευμα, θα ανακοινώσουμε τις νέες δράσεις και κινητοποιήσεις μας», κατέληξαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα