καλλιτεχνες διαμαρτυρια
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κανένα αποτέλεσμα στη συνάντηση με τον Αγγ.Συρίγο

Συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες που ζητούν την κατάργηση του ΠΔ 85 που εξισώνει τα διπλώματά τους με απολυτήρια Λυκείου, μετά από την άκαρπη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υφυπουργό Παιδείας.

Αντιπροσωπεία των καλλιτεχνών, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, αλλά η συνάντηση δεν απέδωσε καρπούς. Αίτημά τους, η απόσυρση του απαράδεκτου, όπως το χαρακτηρίζουν, προεδρικού διατάγματος, το οποίο υποβαθμίζει τις σπουδές τους σε επίπεδο απολυτήριο Λυκείου.

Σύμφωνα με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, κατά τον Υφυπουργό:

- το ΠΔ δεν αποσύρεται,

- το ΠΔ ΔΕΝ τροποποιείται,

ενώ για όλα τα υπόλοιπα - παράλληλα ζητήματα (ανώτατη βαθμίδα, διαβάθμιση σπουδών, ΤΕ μισθολογικό στο Δημόσιο κλπ.) εφευρέθηκε νέο "παιχνίδι", καθώς μετά τη γνωστή αντιμετάθεση ευθυνών από Υπουργείο σε Υπουργείο (από τον κ. Βορίδη, στην κ. Κεραμέως, από εκεί στον κ. Γιατρομανωλάκη και πάλι πίσω)

- ΤΩΡΑ μας παραπέμπουν σε μια "επιτροπή" χωρίς χρονοδιάγραμμα, χωρίς να μας λένε την σύνθεση. Ούτε καν αν το Υπουργείο Παιδείας θα συμμετέχει, αν θα κληθούν τα Σωματεία ή οι γνωστές σε όλους μας "προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους".

Παράλληλα οι καλλιτέχνες τονίζουν το πάγιο αίτημά τους για ουσιαστική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και δημιουργία δημόσιων σχολών Τεχνών, πανεπιστημιακού επιπέδου. Οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνών δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων, αλλά και των σπουδαστών των σχολών του Εθνικού, του ΚΘΒΕ και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (που επίσης συμμετείχαν στη συνάντηση) ανέφεραν ότι δεν πήραν καμία απάντηση για κανένα από τα αιτήματά μας, παρά μόνο διατύπωση εξοργιστικών ευχολογίων και – κατά τα άλλα – αναγνώρισης της “χαώδους” (κατά δήλωση του Υφυπουργού) κατάστασης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. 

«Συνεχίζουμε την διεκδίκηση των αιτημάτων μας, δηλώνουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας στις καταλήψεις των δραματικών σχολών και ενημερώνουμε, πως μετά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΗ την Τετάρτη το απόγευμα, θα ανακοινώσουμε τις νέες δράσεις και κινητοποιήσεις μας», κατέληξαν.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η εκπαιδευτικός Σοφία Στεφανίδου
Θεσσαλονίκη: Στο Πειθαρχικό εκπαιδευτικοί για το «μπλόκο» στις εξετάσεις PISA
Κάλεσμα σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 2μμ, στα γραφεία της ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Στο Πειθαρχικό εκπαιδευτικοί για το «μπλόκο» στις εξετάσεις PISA
komotini dpth
ΔΠΘ: Δεν θίγονται τα δικαιώματα των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας
Διευκρινίσεις από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών μετά από δημοσιεύματα για την αξία των τίτλων σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων
ΔΠΘ: Δεν θίγονται τα δικαιώματα των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας