«Το σχολικό κτήριο που στεγάζεται το 1ο ΕΠΑ.Λ Ρεθύμνου μαζί με το Ε.Κ Ρεθύμνου έχει προδιαγραφές για περίπου 300 μαθητές. Σήμερα στο σχολικό κτήριο στεγάζονται περισσότεροι από 700 μαθητές»

Η δυναμική ανάπτυξης της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο, βρίσκει τεράστια εμπόδια από την απροθυμία των υπευθύνων φορέων να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα στέγασης των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ Ρεθύμνου.

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Ρεθύμνου λειτουργεί υποδειγματικά από τις υπερπροσπάθειες των εκπαιδευτικών και της διοίκησης του σχολείου. Η τοπική κοινωνία στηρίζει τις ενέργειες των εκπαιδευτικών και έχει κατανοήσει πλήρως την ανάγκη να λειτουργεί ένα σχολείο της ΤΕΕ στην περιοχή τους που να ανταποκρίνεται στις συνθήκες ενός σύγχρονου σχολείου με τις κατάλληλες υποδομές και χώρους.

Το σχολικό κτήριο που στεγάζεται το 1ο ΕΠΑ.Λ Ρεθύμνου μαζί με το Ε.Κ Ρεθύμνου έχει προδιαγραφές για περίπου 300 μαθητές. Σήμερα στο σχολικό κτήριο στεγάζονται περισσότεροι από 700 μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί φορείς έχουν επισημάνει το στεγαστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια από την υπερσυγκέντρωση των  μαθητών που προτιμούν το 1ο ΕΠΑ.Λ Ρεθύμνου και τις επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία, την ποιότητα της εκπαίδευσης, την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου έχει πάρει σαφή θέση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην καθημερινότητα από την διαχείριση του μεγάλου πλήθους μαθητών που εκπαιδεύουν, οι οποίοι είναι υπερδιπλάσιοι από τους μαθητές που μπορεί να στεγάσει το σχολείο στους χώρους που διαθέτει.

Η Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  (ΕΛΤΕΕ Ρεθύμνου) αγωνίζεται προς τιμή της εδώ και πολλά χρόνια για την ίδρυση ενός ακόμη ΕΠΑ.Λ στο Ρέθυμνο για την αποσυμφόρηση του 1ου ΕΠΑ.Λ Ρεθύμνου. Έχει αναδείξει το πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα και έχει επισημάνει με επιχειρήματα προς κάθε κατεύθυνση ότι η αύξηση των μαθητών στην ΤΕΕ στο Ρέθυμνο θα συνεχιστεί με μεγαλύτερους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια. Οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΤΕΕ Ρεθύμνου αγωνίζονται για την ποιοτική αναβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο σε όλα τα επίπεδα για την εξασφάλιση πρωτίστως των κατάλληλων κτηριακών εγκαταστάσεων.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να αφουγκραστεί τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, της τοπικής κοινωνίας και να προχωρήσει στην δέσμευση οικοπέδου και ανέγερση σύγχρονου σχολείου για την ίδρυση νέου ΕΠΑ.Λ. 

Οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ  αξίζουν να εκπαιδεύονται σε σχολεία που να ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και όχι να στοιβάζονται σαν σαρδέλες σε ακατάλληλους χώρους. Δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού.

* Κερασιώτη Σεραφείμ, Μαθηματικός, Επίτιμος Πρόεδρος Ο.Λ.Τ.Ε.Ε

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία στην Αττική; Πότε θα βγει η απόφαση - Τι είπε ο Περιφερειάρχης

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Αξιολόγηση – Εκπαιδευτικοί Ηρακλείου: «Ναι» στη διοργάνωση Παγκρήτιου Συλλαλητηρίου
«Να καταργηθεί όλο το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση» λένε οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου - 24ωρη απεργία στα μέσα του Φλεβάρη
Αξιολόγηση – Εκπαιδευτικοί Ηρακλείου: «Ναι» στη διοργάνωση Παγκρήτιου Συλλαλητηρίου
skylos_39.jpg
Πανεπιστημιούπολη Πατρών: Αδέσποτα δάγκωσαν φύλακα – Πάνω από 70 περιστατικά επιθέσεων
«Έχω στείλει 75 επιστολές στον εισαγγελέα και στον Δήμο» λέει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών για το πρόβλημα με τα
Πανεπιστημιούπολη Πατρών: Αδέσποτα δάγκωσαν φύλακα – Πάνω από 70 περιστατικά επιθέσεων