Το στεγαστικό πρόβλημα του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου
«Το σχολικό κτήριο που στεγάζεται το 1ο ΕΠΑ.Λ Ρεθύμνου μαζί με το Ε.Κ Ρεθύμνου έχει προδιαγραφές για περίπου 300 μαθητές. Σήμερα στο σχολικό κτήριο στεγάζονται περισσότεροι από 700 μαθητές»

Η δυναμική ανάπτυξης της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο, βρίσκει τεράστια εμπόδια από την απροθυμία των υπευθύνων φορέων να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα στέγασης των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ Ρεθύμνου.

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Ρεθύμνου λειτουργεί υποδειγματικά από τις υπερπροσπάθειες των εκπαιδευτικών και της διοίκησης του σχολείου. Η τοπική κοινωνία στηρίζει τις ενέργειες των εκπαιδευτικών και έχει κατανοήσει πλήρως την ανάγκη να λειτουργεί ένα σχολείο της ΤΕΕ στην περιοχή τους που να ανταποκρίνεται στις συνθήκες ενός σύγχρονου σχολείου με τις κατάλληλες υποδομές και χώρους.

Το σχολικό κτήριο που στεγάζεται το 1ο ΕΠΑ.Λ Ρεθύμνου μαζί με το Ε.Κ Ρεθύμνου έχει προδιαγραφές για περίπου 300 μαθητές. Σήμερα στο σχολικό κτήριο στεγάζονται περισσότεροι από 700 μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί φορείς έχουν επισημάνει το στεγαστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια από την υπερσυγκέντρωση των  μαθητών που προτιμούν το 1ο ΕΠΑ.Λ Ρεθύμνου και τις επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία, την ποιότητα της εκπαίδευσης, την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου έχει πάρει σαφή θέση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην καθημερινότητα από την διαχείριση του μεγάλου πλήθους μαθητών που εκπαιδεύουν, οι οποίοι είναι υπερδιπλάσιοι από τους μαθητές που μπορεί να στεγάσει το σχολείο στους χώρους που διαθέτει.

Η Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  (ΕΛΤΕΕ Ρεθύμνου) αγωνίζεται προς τιμή της εδώ και πολλά χρόνια για την ίδρυση ενός ακόμη ΕΠΑ.Λ στο Ρέθυμνο για την αποσυμφόρηση του 1ου ΕΠΑ.Λ Ρεθύμνου. Έχει αναδείξει το πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα και έχει επισημάνει με επιχειρήματα προς κάθε κατεύθυνση ότι η αύξηση των μαθητών στην ΤΕΕ στο Ρέθυμνο θα συνεχιστεί με μεγαλύτερους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια. Οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΤΕΕ Ρεθύμνου αγωνίζονται για την ποιοτική αναβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο σε όλα τα επίπεδα για την εξασφάλιση πρωτίστως των κατάλληλων κτηριακών εγκαταστάσεων.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να αφουγκραστεί τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, της τοπικής κοινωνίας και να προχωρήσει στην δέσμευση οικοπέδου και ανέγερση σύγχρονου σχολείου για την ίδρυση νέου ΕΠΑ.Λ. 

Οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ  αξίζουν να εκπαιδεύονται σε σχολεία που να ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και όχι να στοιβάζονται σαν σαρδέλες σε ακατάλληλους χώρους. Δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού.

* Κερασιώτη Σεραφείμ, Μαθηματικός, Επίτιμος Πρόεδρος Ο.Λ.Τ.Ε.Ε

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kalpi-ekloges-kalpi-ekloges-1280x720.jpg
Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού συμβουλίου
Οι εκπαιδευτικοί των νησιών μας με τη μαζική τους παρουσία έδωσαν μία ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια του Υπουργείου να πλήξει τη λειτουργία των...
Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού συμβουλίου
ilektriko revma
Τιμολόγια ρεύματος: Πολύχρωμος «πονοκέφαλος» για τους καταναλωτές – Τι συμφέρει
Τα πράσινα, τα κίτρινα, τα πορτοκαλί και τα μπλε τιμολόγια προβληματίζουν τους καταναλωτές - Τι ισχύει για το καθένα
Τιμολόγια ρεύματος: Πολύχρωμος «πονοκέφαλος» για τους καταναλωτές – Τι συμφέρει