σχολειο
Έντονο προβληματισμό προκαλεί η ενεργειακή κρίση, επηρεάζοντας και τις σχολικές μονάδες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν

Μεγάλοι είναι οι φόβοι για τα όσα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα σχολεία τη φετινή χρονιά, όσον αφορά την θέρμανση των αιθουσών και το υψηλό κόστος ρεύματος. 

Η περσινή χρονιά έδειξε ανοδική πορεία στην ενεργειακή κατανάλωση των σχολείων, λόγω της ανάγκης για ανοιχτά παράθυρα, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ενώ φέτος οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν μία νέα κρίση.

Τώρα η ΔΕΔΔΗΕ κόβει το ρεύμα και σε σχολεία!

Αρκετά θλιβερή είναι η πληροφορία, σύμφωνα με Τα Νέα, ότι υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ έφτασαν προ 10 ημερών έξω από νηπιαγωγείο της Αττικής με εντολή να κόψουν το ρεύμα για απλήρωτο λογαριασμό!

«Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να κρυώσουν», είναι η απάντηση που δίνεται από κάθε σχολική επιτροπή ανά την επικράτεια, με τους προέδρους τους να δεσμεύονται ότι θα πράξουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κρατηθούν τα σχολεία ζεστά.

Ταυτόχρονα, κοινή είναι και η έκκληση που απευθύνουν προς το κράτος, ζητώντας να αυξηθούν τα ποσά των έκτακτων ενισχύσεων, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε κρύα σχολεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

special education
Αλαλούμ και ανισότητες στις άδειες ανατροφής: Εκπαιδευτικοί ζητούν ενιαία εφαρμογή της νομοθεσίας
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αδικούνται στις άδειες ανατροφής: Κλήση για πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων
Αλαλούμ και ανισότητες στις άδειες ανατροφής: Εκπαιδευτικοί ζητούν ενιαία εφαρμογή της νομοθεσίας
Ζαχαράκη
Διεθνές Απολυτήριο (IB): Μέχρι τον Μάιο η πιστοποίηση στα 13 δημόσια σχολεία
«Η εισαγωγή στα δημόσια Πανεπιστήμια αποκλειστικά μέσα από τις πανελλαδικές» ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχράκη
Διεθνές Απολυτήριο (IB): Μέχρι τον Μάιο η πιστοποίηση στα 13 δημόσια σχολεία
Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη για τη δημιουργία Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών: «Θα έχει ειδικό σύστημα εισαγωγής»
Σοφία Ζαχαράκη για τη δημιουργία Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών: «Υλοποιούμε ένα όραμα και ένα αίτημα 50 ετών»
Σοφία Ζαχαράκη για τη δημιουργία Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών: «Θα έχει ειδικό σύστημα εισαγωγής»
ζαχαρακη
Ζαχαράκη: Δωρεάν ψηφιακό κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από το 2026 - 2027
Το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου
Ζαχαράκη: Δωρεάν ψηφιακό κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από το 2026 - 2027