Φοιτητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στη δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Την στήριξη τους, ενάντια στη δίωξη της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέτζιου, εκφράζουν οι φοιτητές της Ιατρικής σχολής Γιαννιτσών.

Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, οδηγείται σε δίκη στις 28 Νοεμβρίου, καθώς, όπως αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα, στη συγκέντρωση των υγειονομικών μπροστά από το υπουργείο Υγείας, στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών.

Πιο συγκεκριμένα, το "έγκλημα" της Α. Ρέτζιου ήταν ότι αρνήθηκε να μην καταλάβουν οι διαδηλωτές το οδόστρωμα και να μην δηλώσει τα στοιχεία της στις αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του φοιτητικού συλλόγου, η εν λόγω δίωξη επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης και "συμμόρφωσης" των εργαζομένων και του λαού απέναντι σε μια πολιτική που τον συνθλίβει καθημερινά, βάζοντας στο στόχαστρο συνδικαλιστές και εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Οι φοιτητές Ιατρικής, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και δηλώνουν πως «η τρομοκράτηση των εργαζομένων και της νεολαίας και η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει».

Παράλληλα, τη συμπαράστασή τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Γενικών – Οικογενειακών Ιατρών ΠΦΥ Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου και το Σωματείο Προσωπικού Καθαριότητας Δημόσιων και Ιδιωτικών Κτιρίων Δήμου Ρεθύμνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ