ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
«Διπλά ηττημένοι» οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2021 - Ανοιχτή επιστολή ομάδας εκπαιδευτικών που είναι υποχρεωμένοι να διδάξουν για δεύτερη χρονιά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι και την οικογένειά τους

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει επιστολή ομάδας εκπαιδευτικών που διορίστηκε το 2021 αναφορικά με την αδικία που προκύψει σχετικά με τους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Όπως αναφέρουν, οι περσινοί διορισθέντες (αναλογικά με περισσότερη προϋπηρεσία, υψηλότερη σειρά κατάταξης κλπ) ξεκίνησαν για μια νέα χρονιά τα ταξίδια εκατοντάδων χιλιομέτρων εκτός μόνιμης κατοικίας τους, νιώθοντας φέτος διπλά ηττημένοι, καθώς πέρσι χωρίς καμία ένδειξη ή πληροφόρηση ότι θα γίνονταν και φέτος τον 08.2022 διορισμοί, διορίστηκαν σε ΠΥΣΠΕ εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την μόνιμη κατοικία τους (σε ΠΥΣΠΕ πχ 10ης επιλογής τους), με όλα τα επακόλουθα οικογενειακά (διάλυση οικογενειών), οικονομικά (μετακινήσεις και ενοίκια) και άλλα προβλήματα, υποχρεούμενοι να μείνουν εκεί και φέτος (2ετία).

Ακολουθεί η επιστολή: 

Αγαπητοί συνάδελφοι, χαίρετε.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και επιτυχία στα καθήκοντά σας.

Θέμα του μηνύματος είναι οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 (και λοιπών ειδικοτήτων) διορισθέντες πέρυσι (08.2021) βάσει του κοινού πίνακα κατάταξης ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2019.

Μετά από 14 χρόνια χωρίς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, με χρόνια προϋπηρεσίας ως αναπληρωτές υπηρετώντας πιστά το καθήκον τους, με οικογένειες και παιδιά, και επίσης, το σημαντικότερο, χωρίς καμία ένδειξη ή πληροφόρηση ότι θα γίνονταν και φέτος τον 08.2022 διορισμοί, διορίστηκαν σε ΠΥΣΠΕ εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την μόνιμη κατοικία τους (σε ΠΥΣΠΕ πχ 10ης επιλογής τους), με όλα τα επακόλουθα οικογενειακά (διάλυση οικογενειών), οικονομικά (μετακινήσεις και ενοίκια) και άλλα προβλήματα, υποχρεούμενοι να μείνουν εκεί και φέτος (2ετία).

Φέτος (08.2022) διορίστηκαν (βάσει του ίδιου πίνακα κατάταξης ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2019) στις ΠΥΣΠΕ 1ης επιλογής τους εκπαιδευτικοί μικρότερης ηλικίας, με λιγότερα χρόνια προϋπηρεσίας, λιγότερες ή καθόλου οικογενειακές υποχρεώσεις, λιγότερα μόρια, και κατά πολύ χαμηλότερη σειρά στον κοινό πίνακα κατάταξης ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2019 (αφού οι διορισθέντες πέρυσι, 08.2021, με την κατά πολύ υψηλότερη σειρά, είχαν διοριστεί πέρυσι πολύ μακριά από την ΠΥΣΠΕ 1ης επιλογής τους και τόπο συμφερόντων τους).

Στους φετινούς διορισθέντες αξίζουν συγχαρητήρια, κάθε νέος συνάδελφος έχει δικαίωμα σε καλές συνθήκες εργασίας, ωστόσο οι περσινοί διορισθέντες (αναλογικά με περισσότερη προϋπηρεσία, υψηλότερη σειρά κατάταξης κλπ) ξεκίνησαν για μια νέα χρονιά τα ταξίδια εκατοντάδων χιλιομέτρων εκτός μόνιμης κατοικίας τους, νιώθωντας φέτος διπλά ηττημένοι, καθώς φέτος υπηρετούν την 2η χρονιά (ακόμη δυσκολότερο από πέρυσι, γνωρίζοντας ότι φέτος τους προσπέρασε το σύστημα, εφ΄όσον φέτος διορίστηκαν μόνιμοι στις ΠΥΣΠΕ 1ης επιλογής τους συνάδελφοί τους ενδεικτικά με 4.000 θέσεις χαμηλότερα στον κοινό πίνακα κατάταξης του ΑΣΕΠ 2019 1ΓΕ) (όλα τα στοιχεία, οι πίνακες κατάταξης στο διαδίκτυο).

Το επόμενο σχολικό έτος (2023 – 2024, θα ήταν η 3η χρονιά διάλυσης πολλών οικογενειών παρά την υψηλότερη θέση τους στον κοινό πίνακα ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2019 από τους φετινούς νεοδιορισθέντες), ελπίζουν οι περσινοί (08.2021) διορισθέντες στην πιθανότητα για μετάθεση τους (μετά από συμπληρωμένη την διετία) στις ΠΥΣΠΕ μόνιμης κατοικίας τους.

Κατά τη γνώμη μας πρέπει να έχουν οι παλαιότεροι συνάδελφοι δικαίωμα να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Πρέπει να αναφερθεί ξανά ότι πέρυσι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ή πληροφόρηση ότι θα γίνονταν και φέτος τον 08.2022 διορισμοί. Σε αυτήν την περίπτωση απλά οι νεοδιορισθέντες του 2021 θα κατάθεταν φέτος (2022) τις αιτήσεις τους και θα διορίζονταν στον τόπο κατοικίας τους πρώτοι ή από τους πρώτους (βάσει του κοινού πίνακα κατάταξης ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2019).

Ζητάμε

1. να αναδειχθεί το θεμα και

2. να δοθούν από τις ΠΥΣΠΕ τα κενά για μεταθεσεις για το σχολικό έτος 2023 – 2024 με πρόβλεψη για τους διορισθέντες του 08.2021, οι οποίοι με διαλυμένες οικογένειες παλεύουν για το επόμενο σχολικό έτος (2023-2024) να επιστρέψουν στις ΠΥΣΠΕ μόνιμης κατοικίας τους (όσο για πέρυσι και ιδίως φέτος 2022-2023 η ψυχική, οικονομική κλπ βλάβη δεν αναιρούνται) .

Το θεωρούμε ηθικό και δίκαιο, αλλά και νόμιμο, να εισακουστούμε.

Ομάδα εκπαιδευτικών διορισθέντων τον Αύγουστο του 2021

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

oiele.jpg
ΟΙΕΛΕ για επιμόρφωση: «Χρήσιμη αλλά με πρόσθετη αμοιβή εκτός ωραρίου»
«Χρήσιμη, αλλά με πρόσθετη αμοιβή αν πραγματοποιείται εκτός εργασιακού ωραρίου, η επιμόρφωση εκπαιδευτικών», λέει η ΟΙΕΛΕ
ΟΙΕΛΕ για επιμόρφωση: «Χρήσιμη αλλά με πρόσθετη αμοιβή εκτός ωραρίου»
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Η καταδίκη σε βάρος του 71χρονου και οι δύο ταυτότητες του
Οι αστυνομικοί αναζήτησαν στο αρχείο τα στοιχεία του, φαινόταν ότι ο 71χρονος είχε λευκό ποινικό μητρώο. Και αυτό, γιατί -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της...
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Η καταδίκη σε βάρος του 71χρονου και οι δύο ταυτότητες του