Διαμαρτυρία φοιτητών κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο ΑΠΘ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι φοιτητές ζητούν απομάκρυνση της πανεπιστημιακής αστυνομίας από το ΑΠΘ

Φοιτητές του ΑΠΘ προχώρησαν σε πρωινή διαμαρτυρία έξω από την Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την απομάκρυνση όλων των αστυνομικών δυνάμεων από το campus, 50 περίπου άτομα φωνάζουν συνθήματα κατά της ΟΠΠΙ (Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) αλλά και του πρύτανη, Νίκου Παπαϊωάννου.

Οι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τη σημερινή τους βάρδια, ενώ ανέλαβαν υπηρεσία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από χθες, Τετάρτη (14/9).

Σύμφωνα με το grtimes.gr, μέχρι αργά τη νύχτα συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων και των μελών του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, που αντιδρούν στην παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΑΠΘ, πραγματοποιώντας πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν στο κέντρο της πόλης με κατεύθυνση το Διοικητήριο (κτίριο του πρώην ΥΜΑΘ), που είναι η έδρα του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαίρη Πλέσσα
Από την υπερπροστασία της οικογένειας στην παραίτηση της τάξης: Η βουβή κρίση της σχολικής απουσίας
Η διαχείριση της σχολικής παραίτησης δεν λύνεται με ψηφιακές πλατφόρμες και λογιστικές καταγραφές απουσιών στο myschool
Από την υπερπροστασία της οικογένειας στην παραίτηση της τάξης: Η βουβή κρίση της σχολικής απουσίας
σφακια
Μιχ. Σφακιανάκης (Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία) στο alfavita.gr: «Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα αναλυτικά παραδοτέα των Πυλώνων»
Νέα συνάντηση του Εθνικού Διαλόγου την Τρίτη 26 Μαΐου
Μιχ. Σφακιανάκης (Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία) στο alfavita.gr: «Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα αναλυτικά παραδοτέα των Πυλώνων»
Φυσική
Πανελλαδικές 2027: «Πράσινο φως» για την εισαγωγή υποψηφίων του 3ου Πεδίου στα Τμήματα Φυσικής
Η ΕΕΦ υποστηρίζει ότι οι μαθητές του Πεδίου Υγείας διαθέτουν το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο και ζητά να αξιοποιηθεί η νέα δυνατότητα πρόσβασης στα...
Πανελλαδικές 2027: «Πράσινο φως» για την εισαγωγή υποψηφίων του 3ου Πεδίου στα Τμήματα Φυσικής