apth
ΑΠΘ: Επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα με υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ενάντια στη γενική τάση για κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της προστατευτικής μάσκας κινείται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Χιλιάδες φοιτητές και μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημίου έλαβαν ένα e-mail από την πρυτανεία, στο οποίο επισημαίνεται ότι η επιστροφή στα αμφιθέατρα και στις βιβλιοθήκες ενόψει της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου θα γίνει με υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας, «για την ασφάλεια όλων και σύμφωνα με τα ισχύοντα».

Το μήνυμα έστειλε ο αρμόδιος αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας, Δημήτριος Κωβαίος.

Η ανακοίνωση της πρυτανείας του ΑΠΘ

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητές φοιτήτριες και Αγαπητοί φοιτητές Καλή ακαδημαϊκή χρονιά, με υγεία! Ενόψει της επιστροφής μας στις εκπαιδευτικές διαδικασίες, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι για την ασφάλεια όλων και σύμφωνα με τα ισχύοντα "η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι./Βιβλιοθηκών (ενδεικτικά αίθουσες, αμφιθέατρα) εντός των οποίων διεξάγονται κάθε είδους εξετάσεις για όλα ανεξαιρέτως τα πρόσωπα που εισέρχονται σε αυτούς (φοιτητές, υποψηφίους, μέλη ΔΕΠ, επιτηρητές, λοιπό προσωπικό).

Δημήτριος Στ. Κωβαίος

Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΠΘ)».

«Εφαρμόσαμε την ΚΥΑ»

Ο Δημήτριος Κωβαίος εξήγησε στο iatronet.gr πως η αυστηρή οδηγία βασίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που ίσχυσε και στην εξεταστική του Ιουνίου, η οποία παραμένει σε ισχύ ως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη ΚΥΑ (απόφαση παράτασης: Δ1α/Γ.Π.οικ.49655/31.8.2022) «η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι./Βιβλιοθηκών (ενδεικτικά αίθουσες, αμφιθέατρα) εντός των οποίων διεξάγονται κάθε είδους εξετάσεις για όλα ανεξαιρέτως τα πρόσωπα που εισέρχονται σε αυτούς (φοιτητές, υποψηφίους, μέλη ΔΕΠ, επιτηρητές, λοιπό προσωπικό). Η αυτή υποχρέωση ισχύει και για τη διεξαγωγή κάθε είδους εξετάσεων στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στις Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού και στα Κολλέγια».

«Εμείς ξεκάθαρα κάναμε εφαρμογή της ΚΥΑ, η οποία εξακολουθεί να ισχύει. Πριν το κάνουμε αυτό, επικοινωνήσαμε με το υπουργείο για να ρωτήσουμε αν έχει αλλάξει κάτι, αλλά δεν είχαν να μας πουν κάτι καινούργιο. Αν βγει κάποια καινούργια απόφαση, θα την αλλάξουμε», δήλωσε ο Δ. Κωβαίος.

«Θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση αν την αλλάξουν»

«Μιλώντας με το φιλικό και συγγενικό μου περιβάλλον, δεν βρήκα κανέναν που να μην είχε τουλάχιστον ένα κρούσμα στην οικογένειά του, άσχετα αν ήταν ήπιο. Εδώ, στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας και των Βαλκανίων, με 41 τμήματα, έρχονται φοιτητές από όλη τη χώρα. Αν το αφήσουμε έτσι, θα έχουμε πρόβλημα», είπε.

Τέλος, ανέφερε πως «εν αναμονή νέων οδηγιών του υπουργείου, δώσαμε αυτή την αυστηρή οδηγία για την έναρξη της εξεταστικής. Ελπίζουμε να μην μας την αναιρέσουν, γιατί αν βγει μια άλλη οδηγία που λέει όχι μάσκες θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

χιονοκαταιγίδα, κακοκαιρία, χιόνια, άνθρωπος, δέντρο, παγκάκι
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Πιθανότητες για μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια, στα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής.
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές
Το νέο νομοσχέδιο δημιουργεί ενδοσχολικές ομάδες, στις οποίες θα συμμετέχουν ειδικοί για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας - Τι είπε ο Κυριάκος...
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές