apth
ΑΠΘ: Επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα με υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ενάντια στη γενική τάση για κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της προστατευτικής μάσκας κινείται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Χιλιάδες φοιτητές και μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημίου έλαβαν ένα e-mail από την πρυτανεία, στο οποίο επισημαίνεται ότι η επιστροφή στα αμφιθέατρα και στις βιβλιοθήκες ενόψει της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου θα γίνει με υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας, «για την ασφάλεια όλων και σύμφωνα με τα ισχύοντα».

Το μήνυμα έστειλε ο αρμόδιος αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας, Δημήτριος Κωβαίος.

Η ανακοίνωση της πρυτανείας του ΑΠΘ

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητές φοιτήτριες και Αγαπητοί φοιτητές Καλή ακαδημαϊκή χρονιά, με υγεία! Ενόψει της επιστροφής μας στις εκπαιδευτικές διαδικασίες, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι για την ασφάλεια όλων και σύμφωνα με τα ισχύοντα "η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι./Βιβλιοθηκών (ενδεικτικά αίθουσες, αμφιθέατρα) εντός των οποίων διεξάγονται κάθε είδους εξετάσεις για όλα ανεξαιρέτως τα πρόσωπα που εισέρχονται σε αυτούς (φοιτητές, υποψηφίους, μέλη ΔΕΠ, επιτηρητές, λοιπό προσωπικό).

Δημήτριος Στ. Κωβαίος

Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΠΘ)».

«Εφαρμόσαμε την ΚΥΑ»

Ο Δημήτριος Κωβαίος εξήγησε στο iatronet.gr πως η αυστηρή οδηγία βασίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που ίσχυσε και στην εξεταστική του Ιουνίου, η οποία παραμένει σε ισχύ ως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη ΚΥΑ (απόφαση παράτασης: Δ1α/Γ.Π.οικ.49655/31.8.2022) «η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι./Βιβλιοθηκών (ενδεικτικά αίθουσες, αμφιθέατρα) εντός των οποίων διεξάγονται κάθε είδους εξετάσεις για όλα ανεξαιρέτως τα πρόσωπα που εισέρχονται σε αυτούς (φοιτητές, υποψηφίους, μέλη ΔΕΠ, επιτηρητές, λοιπό προσωπικό). Η αυτή υποχρέωση ισχύει και για τη διεξαγωγή κάθε είδους εξετάσεων στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στις Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού και στα Κολλέγια».

«Εμείς ξεκάθαρα κάναμε εφαρμογή της ΚΥΑ, η οποία εξακολουθεί να ισχύει. Πριν το κάνουμε αυτό, επικοινωνήσαμε με το υπουργείο για να ρωτήσουμε αν έχει αλλάξει κάτι, αλλά δεν είχαν να μας πουν κάτι καινούργιο. Αν βγει κάποια καινούργια απόφαση, θα την αλλάξουμε», δήλωσε ο Δ. Κωβαίος.

«Θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση αν την αλλάξουν»

«Μιλώντας με το φιλικό και συγγενικό μου περιβάλλον, δεν βρήκα κανέναν που να μην είχε τουλάχιστον ένα κρούσμα στην οικογένειά του, άσχετα αν ήταν ήπιο. Εδώ, στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας και των Βαλκανίων, με 41 τμήματα, έρχονται φοιτητές από όλη τη χώρα. Αν το αφήσουμε έτσι, θα έχουμε πρόβλημα», είπε.

Τέλος, ανέφερε πως «εν αναμονή νέων οδηγιών του υπουργείου, δώσαμε αυτή την αυστηρή οδηγία για την έναρξη της εξεταστικής. Ελπίζουμε να μην μας την αναιρέσουν, γιατί αν βγει μια άλλη οδηγία που λέει όχι μάσκες θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γελ τυρναβου
ΓΕΛ Τυρνάβου: «Οι μαθητές/τριες νοιάζονται για την διαδικτυακή τους ασφάλεια»
Ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και ασφαλής πλοήγηση οι προτεραιότητες των μαθητών του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου
ΓΕΛ Τυρνάβου: «Οι μαθητές/τριες νοιάζονται για την διαδικτυακή τους ασφάλεια»
broxes.jpg
Κακοκαιρία Emil: Έως το πρωί του Σαββάτου οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες- Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ- Αυτές θα δοκιμαστούν περισσότερο από τις καταιγίδες - Πότε θα χτυπήσει στην Αττική
Κακοκαιρία Emil: Έως το πρωί του Σαββάτου οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες- Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Βουλή
Βουλή: Δεκτό επι της αρχής το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ με τις ψήφους της ΝΔ
Εναντίον του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς, των Σπαρτιατών και της Νίκης....
Βουλή: Δεκτό επι της αρχής το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ με τις ψήφους της ΝΔ