ΑΣΕΠ - Πίνακες Ειδικής Αγωγής για προσλήψεις αναπληρωτών: Μια νέα τροπολογία και το ΦΕΚ στις 10/4/19, ακύρωσε το μεταπτυχιακό τους και δεν επιτρέπει την μοριοδότηση και τοποθέτηση τους στον κύριο πίνακα της ειδικής αγωγής στον κλάδο μου ΠΕ60. Σύμφωνα με τη νέα διάταξη, δεν υπάρχει συνάφεια λόγω έλλειψής πρακτικής άσκησης. Ωστόσο, κατά το ακαδημαϊκό έτος εγγραφής μας, η πρακτική άσκηση δε συμπεριλαμβανόταν στο επίσημο πρόγραμμα σπουδών ούτε αποτελούσε βασική συνθήκη ολοκλήρωσης και κτήσης του μεταπτυχιακού τίτλου.

Κατά το έτος εισδοχής τους στο πρόγραμμα (2018) δεν υπήρχε η νομοθεσία περί υποχρεωτικότητας της πρακτικής άσκησης (ούτε υπήρχε και στο πρόγραμμα τίτλος ο οποίος είχε ΣΥΝΑΦΕΙΑ και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΑΤΑΠ), με αποτέλεσμα η νέα τροπολογία και το ΦΕΚ στις 10/4/19, να ακυρώνει το μεταπτυχιακό τους και να μην επιτρέπει την μοριοδότηση και τοποθέτηση τους στον κύριο πίνακα της ειδικής αγωγής στον κλάδο μου ΠΕ60.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την επιστολή διαμαρτυρίας των φοιτητών που αντιμετωπίζουν το  πρόβλημα 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Οι απόφοιτοι  ειδικής αγωγής  και σχολικής ψυχολογίας των κάτωθι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (Λευκωσίας, Πάφου, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Βουλγαρίας & Κρήτης), σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή  διαμαρτυρίας αναφορικά με την υπ΄αριθμ. 52425/Ζ1/05-04-2019 υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στο Τεύχος Β’ 1152/10-04-2019, περί διαπίστωσης της συνάφειας διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ημεδαπής και της αλλοδαπής με τα αντικείμενα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) και της Σχολικής Ψυχολογίας, σύμφωνα με την οποία αποκλειόμαστε από τους πίνακες ειδικής αγωγής (και τον κύριο πίνακα κλάδου ΠΕ23 του ΕΕΠ), αν και εισαχθήκαμε στα συγκεκριμένα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών πριν το έτος 2019 και ολοκληρώσαμε τις σπουδές μας μετά το 2019, έχοντας λάβει ισοτιμία από τον ΔΟΑΤΑΠ, αφού πληρούσαμε τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα, όμως, με τη νέα διάταξη, δεν υπάρχει συνάφεια λόγω έλλειψής πρακτικής άσκησης.

Ωστόσο, κατά το ακαδημαϊκό έτος εγγραφής μας, η πρακτική άσκηση δε συμπεριλαμβανόταν στο επίσημο πρόγραμμα σπουδών ούτε αποτελούσε βασική συνθήκη ολοκλήρωσης και κτήσης του μεταπτυχιακού τίτλου.

Με την προαναφερόμενη υπουργική απόφαση 52425/Ζ1/05-04-2019 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στο Τεύχος Β’ 1152/05-04-2019, για τη διαπίστωση της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ημεδαπής και της αλλοδαπής με τα αντικείμενα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) και της Σχολικής Ψυχολογίας, απαιτείται επιπλέον η πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την τρέχουσα υπουργική απόφαση, όσοι ολοκλήρωσαν τα ανωτέρω αναφερόμενα Μεταπτυχιακά Προγράμματα, πριν την δημοσίευση του εν λόγω θεσμικού κειμένου -ήτοι ως τις 10/04/2019- το Μεταπτυχιακό τους θα έχει συνάφεια, χωρίς την πρακτική άσκηση.  

Το ΟΞΥΜΩΡΟ της όλης υπόθεσης είναι ότι όσοι αποφοίτησαν από τα συγκεκριμένα μεταπτυχιακά προγράμματα πριν την 10η Απριλίου του 2019, έχουν συνάφεια και δυνατότητα ένταξης στους πίνακες,  παρόλο που  είχαν εισαχθεί  ίδιες χρονιές με εμάς, έχοντας τα ίδια προγράμματα σπουδών, στα οποία δεν υπήρχε  πρακτική άσκηση, ενώ εμείς δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα, αφού σύμφωνα με τη νέα τροπολογία δεν υπάρχει συνάφεια με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Ε.Α.Ε.) και τη σχολική ψυχολογία και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις προκηρύξεις 3ΕΑ/18-04-2022, Ειδικής Αγωγής & 2ΕΑ/21-04-2022 για μόνιμο διορισμό, αλλά ούτε και για την πρόσληψη μας με το καθεστώς του αναπληρωτή.

Αιτούμαστε να προβείτε σ’ όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διορθωθεί αυτή η αδικία εις βάρος μας, ώστε να μπορούμε και εμείς να διεκδικήσουμε ισότιμα μία θέση στους πίνακες Ειδικής Αγωγής και τον κύριο πίνακα κλάδου ΠΕ23 του ΕΕΠ.

Είναι άδικο να χαθεί εν μία νυκτί ο χρόνος, ο κόπος και τα χρήματα που δαπανήσαμε για την ολοκλήρωση  των μεταπτυχιακών σπουδών μας, εξαιτίας της νέας Υπουργικής απόφασης η οποία μας αφήνει εκτεθειμένους απαξιώνοντας τους τίτλους που αποκτήσαμε.

Το παρόν έγγραφο αποστέλλεται και συνυπογράφεται από τους αποφοίτους άνευ πρακτικής μετά τις 10/04/2019 των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδικής Αγωγής και Σχολικής Ψυχολογίας των Πανεπιστημίων Λευκωσίας, Πάφου, Βουλγαρίας, Κρήτης και του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι Απόφοιτοι Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών

ΓΚΛΙΑΤΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 2016-2020

ΖΟΥΡΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ, ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 2015-2019

ΜΠΕΗ ΕΥΘΥΜΙΑ, NEOFIT RILSKY UNIVERISTY 2017-2019

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2015-2021

ΑΣΠΡΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 2015-2019

ΤΖΟΥΤΖΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 2018-2020

ΓΑΒΑΛΑ ΙΩΑΝΝΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 2016-2019

ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, UNIVERSITY OF SHEFFIELD 2015-2018

ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, UNIVERSITY OF NICOSIA 2015-2021

ΖΑΜΠΕΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 2015-2020

ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2016-2021

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γεώργιος Κόσυβας
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής
ΠΔΕ Αττικής: Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής