apth lesxi
902.gr
Διευκρινίσεις της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ, για τους ελέγχους υγειονομικής ασφάλειας

Τη διενέργεια εντατικότερων ελέγχων στην ανάδοχο εταιρεία σίτισης σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής στην Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ γνωστοποίησε η διεύθυνση του νομικού προσώπου, με αφορμή σχετικές καταγγελίες από την πλευρά φοιτητικών παρατάξεων.

«Έπειτα από άμεσο έλεγχο μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού, ο φάκελος φαίνεται ικανοποιητικά συμπληρωμένος. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικότερα και ήδη ζητούνται οι διορθωτικές ενέργειες του αναδόχου και θα καταλογιστούν ευθύνες, εφόσον διαπιστωθούν», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΦΛ ΑΠΘ, μετά από βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φοιτητική παράταξη, το οποίο απεικονίζει αρουραίο που οι φοιτητές υποστηρίζουν πως κινείται σε χώρους της κουζίνας της φοιτητικής λέσχης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η Λέσχη «ελέγχεται από διάφορους κρατικούς φορείς όπως Διεύθυνση Υγείας (πρόσφατος έλεγχος 2.3.2022), ΕΦΕΤ (πρόσφατος έλεγχος 27.1.2022)», ενώ «εντός της Π.Φ. Λέσχης λειτουργεί επιτροπή ελέγχου ποιότητας με αντικείμενο τον δειγματοληπτικό έλεγχο στις παραλαβές τροφίμων καθώς και στις διαδικασίες παραγωγής και στο HACCP της αναδόχου εταιρείας».

Στο μεταξύ, φοιτητικές παρατάξεις πραγματοποίησαν και σήμερα κινητοποίηση στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, διεκδικώντας να μην αποκλείονται από τη σίτιση όσοι δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και δεν διαθέτουν τη σχετική κάρτα σίτισης, αλλά η πρόσβαση να είναι ελεύθερη για όλους με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, φοιτητές πέρασαν μέσα στην κουζίνα της φοιτητικής λέσχης και ανέλαβαν τη διανομή του φαγητού, χωρίς να ζητούν την επίδειξη κάρτας σίτισης. 

Από την ΠΦΛ ΑΠΘ διευκρινίζεται πως χιλιάδες μερίδες φαγητού διανέμονται καθημερινά «σε όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι το δικαιούνται βάσει των οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων» και «οι φοιτητές οφείλουν να επιδεικνύουν, όπως γινότανε πάντοτε, κατά την είσοδό τους στη ΠΦΛ, τη φοιτητική τους κάρτα σίτισης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρωτοδικείο Αθηνών
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
Το Πρωτοδικείο Αθηνών «καταδικάζει» τις κρατικές δυσλειτουργίες και με απόφαση-πιλότο ανοίγει δρόμο για αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ σε πολίτες
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
διώξεις εκπαιδευτικών
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
«Δεν μας λυγίζουν οι διώξεις» - Συζήτηση στην αίθουσα του ΤΕΕ για τις 2.500 πειθαρχικές διώξεις και την ποινικοποίηση της απεργίας
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
αλκοόλ
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί
Πώς αντιλήφθηκαν οι γονείς του παιδιού ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί
κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα
Καθηγητής προειδοποιεί: Γιατί η Δυτική Ελλάδα θα «χτυπιέται» από ακραία φαινόμενα
Ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιος Αργυρίου, εξηγεί γιατί η Δυτική Ελλάδα αποτελεί το «hotspot» της κλιματικής κρίσης
Καθηγητής προειδοποιεί: Γιατί η Δυτική Ελλάδα θα «χτυπιέται» από ακραία φαινόμενα