«Ενάντια σε κάθε λογική, μας αντιμετωπίζετε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Μας αντιμετωπίζετε με τον ίδιο τρόπο που θα το κάνατε αν όλα ήταν κανονικά, και τράπεζα θεμάτων βάλατε και μας πάτε στις πανελλαδικές με όλη την ύλη»

Οι μαθητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου με επιστολή τους στο alfavita.gr παρουσιάζουν στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως τον προβληματισμό τους για την σχολική χρονιά που πέρασε (σεισμοί, χιόνια, πανδημία) και εκθέτουν την άποψη τους αναφορικά με τις αποφάσεις του υπουργείου στα θέματα των πανελλαδικών αλλά και της τράπεζας θεμάτων.

Την επιστολή αυτή συνυπογράφουν το 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου και 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου.        

 

Ακολουθεί η επιστολή:

Ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας

Αξιότιμη  κυρία Κεραμέως

Εδώ και πάρα πολύ καιρό ενώ είχαμε πληροφορηθεί τι πρόκειται να συμβεί στο θέμα των εξετάσεων (προαγωγικών και πανελλαδικών) τρέφαμε την ελπίδα ότι θα αντιμετωπιστούμε με κάποια επιείκεια λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών που βιώνουμε τα τρία τελευταία χρόνια, οι ελπίδες μας όμως δυστυχώς διαψεύδονται.

Στα πηγαδάκια των υποψηφίων αλλά και στις τάξεις, όποτε κι αν ερχόταν η συζήτηση σχετικά με την ύλη άκουγες:  «δεν γίνεται να μην πάρουν υπόψη την ιδιαιτερότητα αυτής της χρονιάς», «αποκλείεται να μην σκεφτούν ότι μεγάλο μέρος των μαθητών αλλά και καθηγητών νόσησε και έχασε μαθήματα», «δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνυπολογίσουν ότι χάσαμε μαθήματα με τους σεισμούς και με τα χιόνια», «πέρυσι η ύλη ήταν μικρότερη, φέτος έγιναν λιγότερες διδακτικές ώρες στην πράξη, οπότε και φέτος η ύλη θα είναι σχετικά κομμένη» .

Όπως καταλαβαίνετε από τις συζητήσεις ήμασταν σίγουροι ότι θα αντιμετωπιστούμε ως αυτό που βιώσαμε, δηλαδή μαθητές που έρχονται με κενά από τις προηγούμενες δυο χρονιές, που ακόμα και τώρα δεν έχουμε ξεπεράσει τις συνέπειες του εγκλεισμού και της αβεβαιότητας που προκάλεσε η πανδημία και που εν γένει φτάνουμε στις μέρες των εξετάσεων με ελλείψεις.

Όμως κυρία Κεραμέως δεν κάνατε αυτό που νομίζαμε.

Ενάντια σε κάθε λογική, μας αντιμετωπίζετε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Μας αντιμετωπίζετε με τον ίδιο τρόπο που θα το κάνατε αν όλα ήταν κανονικά, και τράπεζα θεμάτων βάλατε και μας πάτε στις πανελλαδικές με όλη την ύλη.

Είναι σίγουρα υποχρέωση αυτού που βρίσκεται στην ηγεσία ενός τόσο κρίσιμου Υπουργείου όπως αυτό της Παιδείας  η σταθερότητα στο μακροπρόθεσμο σχέδιό, όμως τεράστιο προσόν κάποιου που θέλει να καλείται ηγέτης είναι και η ικανότητα για αναπροσαρμογή ανταποκρινόμενος στις συνθήκες.

Κυρία Υπουργέ, οι συνθήκες δεν είναι κανονικές και σας καλούμε για φέτος να αποδείξετε ότι είστε από τους ηγέτες αυτούς που το αντιλαμβάνονται και έστω και τελευταία στιγμή να αποσύρετε την απόφασή σας για τράπεζα θεμάτων καθώς και να μειώσετε την ύλη των πανελλαδικών.

Μπορεί το θέμα των εξετάσεων στα σχολεία να μην είναι όσο σοβαρά είναι τα υπόλοιπα προβλήματα αυτής της περιόδου όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία με όλες τις συνέπειές του, η ακρίβεια και η αβεβαιότητα που αυτή προκαλεί, όμως προστίθεται και αυτό στις πλάτες μιας ταλαιπωρημένης κοινωνίας και καλείστε να πάρετε αποφάσεις με κοινωνικό πρόσημο και όχι ακολουθώντας ένα πλάνο που φτιάχτηκε όταν όλα ήταν κανονικά.  

Αλλάξτε έστω και τελευταία στιγμή την απόφασή σας. Είναι άδικη

4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
Αξιολόγηση: Το νέο θεσμικό πλαίσιο ιδεολογικής χειραγώγησης – πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών
Πλάι στην αξιολόγηση και την ομηρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζει νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει τον διαγωνισμό...
Αξιολόγηση: Το νέο θεσμικό πλαίσιο ιδεολογικής χειραγώγησης – πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών
εκπαιδευτικοι
Οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες στην Πελοπόννησο εκπέμπουν SOS!
Αρνούμαστε να γίνουμε υποχείριο του πολιτικού στοιχήματος της κυβέρνησης να φέρει πίσω τους επιθεωρητές, να μας γυρίσει 41 χρόνια πίσω.
Οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες στην Πελοπόννησο εκπέμπουν SOS!
κεραμεωσ βουλη
Η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στη Βουλή: «Λασπολογείτε, γιατί δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε»
Κεραμέως: Η χώρα μας γίνεται φάρος εκπαίδευσης που προσελκύει φοιτητές, καθηγητές ερευνητές από όλο τον κόσμο.
Η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στη Βουλή: «Λασπολογείτε, γιατί δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε»