Thumbnail
Με έγγραφο του ΥΠΑΙΘ ζητείται η έκδοση των αποφάσεων ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής Ι και ΙΙ Ζ.Ε.Π στα σχολεία, το αργότερο μέχρι τις 23 Μαρτίου

Προσλήψεις 50 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ70, πλήρους ωραρίου, στο πλαίσιο της Πράξης «Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα σχολεία-Τάξεις Υποδοχής σχολικό έτος 2021-2022», ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή.

Με έγγραφο που απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η υφυπουργός Παιδείας ζητά την έκδοση των Αποφάσεων Ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και ΙΙ Ζ.Ε.Π. στις σχολικές μονάδες, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 23-03-2022. Οι Τάξεις Υποδοχής ζητείται να ιδρυθούν κατά προτεραιότητα στις σχολικές μονάδες στις οποίες έχουν εγγραφεί και φοιτούν παιδιά πολιτών τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Το έγγραφο

Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στην έκδοση των Αποφάσεων Ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και ΙΙ Ζ.Ε.Π. στις σχολικές μονάδες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στους συγκεντρωτικούς πίνακες της Περιφέρειάς σας και αναφέρονται στην με αριθ. πρωτ. Φ1/101891/Δ1/19-08-2021 (Β’ 4130) Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Ένταξη Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ» και στην με αριθ. πρωτ. Φ1/166189/ΑΔ/Δ1/20-12-2022 (Β΄6092) Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Συμπλήρωση της υπ΄ αριθ. Φ1/101891/Δ1/19-08-2021 (ΦΕΚ Β΄/4130/09-09-2021) Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Ένταξη Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ.»

Οι Τάξεις Υποδοχής Ι και ΙΙ (Τ.Υ.) Ζ.Ε.Π. θα ιδρυθούν εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που περιγράφονται στις με αριθ. πρωτ. Φ1/60388/Δ1/27-05-2021 «Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2021-2022 σε δημοτικά σχολεία της χώρας – Α’ Φάση» και Φ1/140282/Δ1/03-11-2021 «Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2021-2022 σε δημοτικά σχολεία της χώρας – B’ Φάση» εγκυκλίους. Οι Τάξεις Υποδοχής να ιδρυθούν κατά προτεραιότητα στις σχολικές μονάδες στις οποίες έχουν εγγραφεί και φοιτούν παιδιά πολιτών τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Σας επισυνάπτουμε πρότυπο σχεδίου απόφασης (συνημμένο 1), το οποίο θα χρησιμοποιήσετε στις Αποφάσεις Ίδρυσης και θα αναρτήσετε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Λαμβάνοντας υπόψη τον παρακάτω πίνακα, παρακαλούμε όπως προβείτε στην κατανομή των πιστώσεων αυτών ανά Διεύθυνση Π.Ε. και περιοχή μετάθεσης αρμοδιότητάς σας.

1.jpg

Με βάση τις Αποφάσεις Ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) Ζ.Ε.Π. θα γίνει η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ70, πλήρους ωραρίου, στο πλαίσιο της Πράξης «Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα σχολεία-Τάξεις Υποδοχής, σχολικό έτος 2021-2022» με Κωδικό ΟΠΣ 5131704 και ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020». Οι Αποφάσεις Ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής Ζ.Ε.Π. για το σχολικό έτος 2021-2022 πρέπει, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 23-03-2022, να σταλούν ηλεκτρονικά στους αποδέκτες που αναφέρονται στο πρότυπο Σχεδίου Απόφασης: για τη Διεύθυνση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε. ([email protected]), για τη Διεύθυνση Διορισμών-Προσλήψεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ([email protected] και [email protected] ) και για την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Παιδείας ([email protected]).

Δείτε το έγγραφο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χαϊδελβέργη
Heidelberg Laureate Forum 2025: Η Χαϊδελβέργη γίνεται το κέντρο της παγκόσμιας επιστημονικής συνάντησης
Νέοι ερευνητές στα μαθηματικά και την πληροφορική συναντούν βραβευμένους με Turing, Fields και Abel
Heidelberg Laureate Forum 2025: Η Χαϊδελβέργη γίνεται το κέντρο της παγκόσμιας επιστημονικής συνάντησης
δασκαλα
Σχολεία: "Κλείδωσαν" οι προσλήψεις 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών- Την Πέμπτη 25/9 η ανακοίνωση των ονομάτων
Οι αναπληρωτές που θα προσληφθούν θα καλύψουν κενά τόσο στην Ειδική όσο και στη Γενική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Σχολεία: "Κλείδωσαν" οι προσλήψεις 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών- Την Πέμπτη 25/9 η ανακοίνωση των ονομάτων
Το 2ο ΕΝΕΓΥΥΛ στο περίπτερο του alfavita.gr στη ΔΕΘ
ΔΕΘ: Το 2ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης παρουσίασε την “έξυπνη πόλη” στο alfavita.gr
Μαθητές και εκπαιδευτικοί έδειξαν στη 89η ΔΕΘ πώς η τεχνολογία και η παράδοση συναντώνται μέσα από την «έξυπνη πόλη», το θερμοκήπιο και τα «μουσικά...
ΔΕΘ: Το 2ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης παρουσίασε την “έξυπνη πόλη” στο alfavita.gr