Ικαρία: Χωρίς εκπαιδευτικό έμεινε το τμήμα ένταξης σε δημοτικό σχολείο του νησιού
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Υπάρχουν 15-20 παιδιά που έχουν ήδη περάσει από αξιολόγηση στο ΚΕΔΑΣΥ, αλλά και παιδιά που χρήζουν βοηθείας χωρίς να έχουν αξιολογηθεί ακόμα» - «Είναι άδικο τα παιδιά  μας να αισθάνονται ότι μειονεκτούν και να μένουν αβοήθητα»

Χωρίς εκπαιδευτικό έχει μείνει το τμήμα ένταξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ραχών στην Ικαρία, όπως επισημαίνουν σε επιστολή τους την οποία δημοσιεύει το alfavita.gr οι γονείς των μαθητών.

Οι γονείς έφτασαν στο σημείο να στείλουν επιστολή στο υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο και να ζητήσουν να λειτουργήσει άμεσα το τμήμα ένταξης.

«Θεωρούμε απαράδεκτο, ειδικά μετά από δύο σχεδόν «χαμένες» σχολικές χρονιές, με τόσα μαθησιακά προβλήματα συσσωρευμένα, να μην υπάρχει αυτή η ειδικότητα στο σχολείο μας» επισημαίνουν στην επιστολή τους.

«Υπάρχουν 15-20 παιδιά που έχουν ήδη περάσει από αξιολόγηση στο ΚΕΔΑΣΥ, αλλά και παιδιά που χρήζουν βοηθείας χωρίς να έχουν αξιολογηθεί ακόμα. Έχουμε απευθυνθεί στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Σάμου, χωρίς αποτέλεσμα. Τα γραφειοκρατικά και υπηρεσιακά θέματα δε μας αφορούν» τονίζουν.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζουν πως «το τμήμα ένταξης δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη!! Πρέπει να λειτουργήσει άμεσα! Στο χέρι του Υπουργείου είναι να βρει τώρα μία λύση».

«Είναι άδικο τα παιδιά  μας να αισθάνονται ότι μειονεκτούν και να μένουν αβοήθητα» καταλήγουν οι γονείς.

Η επιστολή των γονέων

Αναλυτικά, η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Νηπιαγωγείου Ραχών Ικαρίας στο υπουργείο Παιδείας:

 «Έλλειψη εκπαιδευτικού για το τμήμα ένταξης του 1ου Δ.Σχολείου Ραχών Ικαρίας»

Εδώ και δεκαεπτά χρόνια λειτουργεί στο σχολείο μας, έπειτα από πιέσεις γονέων και κηδεμόνων, τμήμα ένταξης. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν βοηθηθεί δεκάδες παιδιά να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να συνεχίσουν ομαλά τη φοίτησή τους τόσο στο Δημοτικό, όσο και στο Γυμνάσιο.

Θεωρούμε απαράδεκτο, ειδικά μετά από δύο σχεδόν «χαμένες» σχολικές χρονιές, με τόσα μαθησιακά προβλήματα συσσωρευμένα, να μην υπάρχει αυτή η ειδικότητα στο σχολείο μας.

Υπάρχουν 15-20 παιδιά που έχουν ήδη περάσει από αξιολόγηση στο ΚΕΔΑΣΥ, αλλά και παιδιά που χρήζουν βοηθείας χωρίς να έχουν αξιολογηθεί ακόμα. Έχουμε απευθυνθεί στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Σάμου, χωρίς αποτέλεσμα. Τα γραφειοκρατικά και υπηρεσιακά θέματα δε μας αφορούν.

Το τμήμα ένταξης δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη!! Πρέπει να λειτουργήσει άμεσα! Στο χέρι του Υπουργείου είναι να βρει τώρα μία λύση.

 Είναι άδικο τα παιδιά  μας να αισθάνονται ότι μειονεκτούν και να μένουν αβοήθητα. Aπαιτούμε  τη διευθέτηση του προβλήματος.

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

GIO_0249.JPG
Με μεγάλη επιτυχία και βαθιά συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας «Will You… Marrow Me?» της ΕΕΦΙΕ – Παραρτήματος Πατρών

Η 1η Ημερίδα με τίτλο «Δωρεά Μυελού των Οστών: Από την Επιστήμη στον Αγώνα της Ζωής» και ο 1ος Αγώνας Δρόμου «Κωνσταντίνος Παπαγεωργόπουλος»...

Με μεγάλη επιτυχία και βαθιά συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας «Will You… Marrow Me?» της ΕΕΦΙΕ – Παραρτήματος Πατρών
Εξυπηρέτηση πολίτη σε δημόσια υπηρεσία
Νέα εποχή στο Δημόσιο: Καταργούνται δικαιολογητικά, αλλάζουν τα ωράρια
Ποια έγγραφα αντικαθιστά η υπεύθυνη δήλωση, όλες οι αλλαγές στις ώρες υποδοχής κοινού και το επίσημο ημερολόγιο με τις αργίες
Νέα εποχή στο Δημόσιο: Καταργούνται δικαιολογητικά, αλλάζουν τα ωράρια
τεμπ
Δίκη Τεμπών: Μπαράζ ενστάσεων από την υπεράσπιση και νέα διακοπή για τις 2 Ιουνίου
Εφετείο Λάρισας: Ένταση με συγγενείς θυμάτων και νομικές κόντρες για την παρουσία του Δημοσίου στη δίκη των Τεμπών
Δίκη Τεμπών: Μπαράζ ενστάσεων από την υπεράσπιση και νέα διακοπή για τις 2 Ιουνίου