«Υπάρχουν 15-20 παιδιά που έχουν ήδη περάσει από αξιολόγηση στο ΚΕΔΑΣΥ, αλλά και παιδιά που χρήζουν βοηθείας χωρίς να έχουν αξιολογηθεί ακόμα» - «Είναι άδικο τα παιδιά  μας να αισθάνονται ότι μειονεκτούν και να μένουν αβοήθητα»

Χωρίς εκπαιδευτικό έχει μείνει το τμήμα ένταξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ραχών στην Ικαρία, όπως επισημαίνουν σε επιστολή τους την οποία δημοσιεύει το alfavita.gr οι γονείς των μαθητών.

Οι γονείς έφτασαν στο σημείο να στείλουν επιστολή στο υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο και να ζητήσουν να λειτουργήσει άμεσα το τμήμα ένταξης.

«Θεωρούμε απαράδεκτο, ειδικά μετά από δύο σχεδόν «χαμένες» σχολικές χρονιές, με τόσα μαθησιακά προβλήματα συσσωρευμένα, να μην υπάρχει αυτή η ειδικότητα στο σχολείο μας» επισημαίνουν στην επιστολή τους.

«Υπάρχουν 15-20 παιδιά που έχουν ήδη περάσει από αξιολόγηση στο ΚΕΔΑΣΥ, αλλά και παιδιά που χρήζουν βοηθείας χωρίς να έχουν αξιολογηθεί ακόμα. Έχουμε απευθυνθεί στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Σάμου, χωρίς αποτέλεσμα. Τα γραφειοκρατικά και υπηρεσιακά θέματα δε μας αφορούν» τονίζουν.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζουν πως «το τμήμα ένταξης δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη!! Πρέπει να λειτουργήσει άμεσα! Στο χέρι του Υπουργείου είναι να βρει τώρα μία λύση».

«Είναι άδικο τα παιδιά  μας να αισθάνονται ότι μειονεκτούν και να μένουν αβοήθητα» καταλήγουν οι γονείς.

Η επιστολή των γονέων

Αναλυτικά, η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Νηπιαγωγείου Ραχών Ικαρίας στο υπουργείο Παιδείας:

 «Έλλειψη εκπαιδευτικού για το τμήμα ένταξης του 1ου Δ.Σχολείου Ραχών Ικαρίας»

Εδώ και δεκαεπτά χρόνια λειτουργεί στο σχολείο μας, έπειτα από πιέσεις γονέων και κηδεμόνων, τμήμα ένταξης. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν βοηθηθεί δεκάδες παιδιά να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να συνεχίσουν ομαλά τη φοίτησή τους τόσο στο Δημοτικό, όσο και στο Γυμνάσιο.

Θεωρούμε απαράδεκτο, ειδικά μετά από δύο σχεδόν «χαμένες» σχολικές χρονιές, με τόσα μαθησιακά προβλήματα συσσωρευμένα, να μην υπάρχει αυτή η ειδικότητα στο σχολείο μας.

Υπάρχουν 15-20 παιδιά που έχουν ήδη περάσει από αξιολόγηση στο ΚΕΔΑΣΥ, αλλά και παιδιά που χρήζουν βοηθείας χωρίς να έχουν αξιολογηθεί ακόμα. Έχουμε απευθυνθεί στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Σάμου, χωρίς αποτέλεσμα. Τα γραφειοκρατικά και υπηρεσιακά θέματα δε μας αφορούν.

Το τμήμα ένταξης δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη!! Πρέπει να λειτουργήσει άμεσα! Στο χέρι του Υπουργείου είναι να βρει τώρα μία λύση.

 Είναι άδικο τα παιδιά  μας να αισθάνονται ότι μειονεκτούν και να μένουν αβοήθητα. Aπαιτούμε  τη διευθέτηση του προβλήματος.

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μοτσαρτ
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...
Αποσύρονται σύμφωνα με τον πατρινό τύπο σχολεία από τον "Μότσαρτ" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μετά από αντιδράσεις γονέων γιατί υποδύεται τον Μοτσαρτ γυναίκα.
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...